Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Voet- en handbaden

Go down 
AuthorMessage
Vlinder3
Admin
Admin
Vlinder3

Posts : 476
Join date : 2016-08-29
Age : 51
Location : Spanje

Voet- en handbaden Empty
PostSubject: Voet- en handbaden   Voet- en handbaden EmptyTue Aug 30, 2016 3:09 pmVoet- en handbaden


Je voeten en handen
Je voeten en je handen zijn vanuit het gezichtspunt van de alternatieve geneeswijzen erg belangrijk, want op je voetzolen en in je handpalmen bevinden zich reflexzones. Deze reflexzones weerspiegelen je hele lichaam en druk op of massage van deze zones (zwemmen dus ook!) en de daarop aanwezige punten kan helpen klachten te verminderen of zelfs op te lossen.

Wist je trouwens dat je voeten alléén al zo'n 10% van het totale lichaamsoppervlak beslaan? Als je dan bedenkt dat de huid één van de belangrijkste afvoerkanalen is van afvalstoffen, dan kun je je wel voorstellen, dat aandacht voor je handen en voeten erg belangrijk is.

Schone sokken, goed wassen, goede schoenen, wandelen: het zijn allemaal bijdragen aan een goede gezondheid.
Voetmassage en voetbaden zorgen mede voor een goede aarding.
Het is goed contact te houden met de grond onder je voeten. Het geeft je stevigheid, vastberadenheid en zelfvertrouwen.

We gaan nu in op
Voetbaden en
Handbaden

Voetbaden
Je kunt een voetbad nemen door door water te waden, door met je voeten in een teiltje of een bad te gaan zitten of je voeten te douchen.


Bloedsomloop en weerstandsvermogen
Het watertrappen in je bad met koud water helpt je het weerstandsvermogen van je lichaam te vergroten, de bloedsomloop te verbeteren en je nieuwe energie te geven.
Loop tot aan je enkels of kuiten in koud water. Duur: van een paar seconden tot een klein kwartier. En denk eraan: hou je vast!


Slapeloosheid, aambeien, wintervoeten
Lopen door koud water is een prima medicijn bij onder andere aambeien, slapeloosheid, zenuwen, wintervoeten, koude voeten, keel- en neusontstekingen.

Hou je van de natuur en /of ben je zo gelukkig een grasveldje in de buurt te hebben: ook dauwtrappen werkt perfect!

Vermoeid of depri? Hoofd verstopt?
Bij vermoeidheid, als je een beetje depri bent, aan slapeloosheid lijdt of als je hoofd verstopt zit, hou dan de voeten in een bad met koud water en laat de kraan over je voeten lopen.

Menstruatiekrampen, slapeloosheid
Een heet voetbad (rond de 40 graden) is een goed middel bij menstruatiekrampen en slapeloosheid.. Zorg ervoor dat je je hoofd koel houdt, door er geregeld een koude natte doek op te leggen, bijvoorbeeld. Voel zelf hoe lang je ermee door wilt gaan, maar probeer het 10 minuten vol te houden en stop na een half uur.

Pijn in de nek
Een kort warm voetbad (rond de 30 graden) kan je helpen bij pijn in de nek. Gebruik het niet als je erg last hebt van zweetvoeten.

Tand- kies en zenuwpijnen
Wisselbaden (een badje van rond de 40 graden en één van rond de 8 graden; 3 minuten heet, een halve minuut koud en dat zo'n keer of drie).Tand- en kiespijn en andere zenuwpijnen, wintervoeten, koude, hoofdpijn(zorg in dit geval het hoofd koel te houden, bijvoorbeeld door er geregeld een koude natte handdoek op te leggen).
Beëindig een wisselbad altijd met koud water.

Handbaden
Net als bij de voetzolen, zijn er op je handpalmen < reflexzones die je lichaam weerspiegelen. Druk op of massage van deze zones en de daarop liggende punten werkt in op het hele lichaam. Dat geldt ook voor watermassage, zwemmen en baden.

Chronische huidziekten, astma, sportklachten, handkramp
Hete (plm. 40 graden) handbaden voor chronische huidziekten, astma, krampen in je handen, sportklachten. Een paar seconden tot enkele minuten. Pas op voor verbranding! Spoel na afloop af met koud water.

Polsproblemen, verstuikingen, winterhanden
Wisselhandbaden: 3 minuten heet, een halve minuut koud. Bij: polsproblemen (verstuikingen), winterhanden, koude handen.
Beëindig het wisselbad altijd met koud water.

Te veel zweten, bloedneus, zonnesteek, oorontsteking
Koude (plm. 8 graden) handbaden: overmatige transpiratie in de handen, neusbloedingen, zonnesteek. Ook bij oorontstekingen.

LINK
Back to top Go down
 
Voet- en handbaden
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Alternatief Genezen-
Jump to: