Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Steentjes Alfabet

Go down 
AuthorMessage
freakskePosts : 11
Join date : 2016-08-30
Age : 37
Location : België

Steentjes Alfabet Empty
PostSubject: Steentjes Alfabet    Steentjes Alfabet EmptyTue Aug 30, 2016 6:57 pm

Kristalletje wrote:
Aardbeikwarts
Steentjes Alfabet Aardbeikwarts

Het zeldzaam, natuurlijk aardbeikwarts is een krachtig elixer om liefde in het hart te brengen. Aardbeikwarts voelt als een Engel die haar vleugels om je heen slaat. Dit is een prachtig geschenk vanuit de Engelenwereld die ons beschermt. Kinderen voelen zich heel fijn bij dit kristal.

Het helpt helpt kinderen tijdens de geboorte te beschermen voor alle trauma’s die een geboorte teweeg kan brengen. Ook goed bij regressie en rebirthing .De steen zorgt ook voor een harmonieuze omgeving en helpt je om bewust te leven en te genieten van het moment en om in alle situaties de humor te zien. Deze prachtige steen helpt je verborgen oorzaken van huidige situaties te ontdekken, vooral als je deze zelf gecreëerd hebt. Aardbeikwarts vermindert zelfbeperking, transformeert valse overtuigingen en helpt bij positieve affirmaties. Hij helpt bij het duiden van dromen en breng de verbinding van de aura met het fysieke lichaam in balans. Deze steen is goed voor het hart en bij psychische onrust. Kinderen voelen zich zeer geborgen bij deze steen.

Agaat:
Steentjes Alfabet Agaat
* Agaat hoort bij alle chakra’s, maar vooral bij het basischakra en het heiligbeenchakra. De steen beschermt tegen pech en ongeluk, en geeft een vrolijk humeur en een goede gezondheid.
* Agaat bevat vele sporenelementen en werkt in op de epifyse. Hierdoor heeft agaat een gunstig effect op problemen met slaap-waakritme, inslapen en doorslapen.
* Agaat maakt rationeel, minder emotioneel. Het helpt bij het verwerken van verdriet. Agaat bevordert de innerlijke groei en de ontwikkeling van spiritualiteit.
* Agaat maakt gefocust en geeft welsprekendheid.
* Agaat geeft een gevoel van geborgenheid, harmonie en ingetogenheid. Het versterkt het contact met Moeder Aarde
* Agaat reinigt de aura van negatieve energieën.
* Het dragen van een witte agaat versterkt de intuïtie.
* Agaat beschermt. Angsten en fobieën worden minder met het dragen van agaat. Vooral roze agaat helpt. Let op de tekening van je agaat: stenen met regelmatige bandpatronen werken kalmerend. Agaten met grillige lijnen kunnen helpen vastgeroeste patronen te doorbreken. Agaten met bergkristal in hun kern geven fantasie en kunnen helpen bij concentratieproblemen.
* Chaos en wanorde worden te overzien en beheersbaar met mosagaat
(http://www.semoea.nl)

Agaat - Botswana
De Botswana agaat is een steen voor gevoelige, kwetsbare, eenzame mensen. Helpt om een tevredener gevoel over zichzelf te krijgen. Vergroot het lichamelijk uithoudingsvermogen en versterkt daardoor de seksuele energie. Helpt innerlijke boosheid en verbitterdheid te overwinnen en een emotioneel trauma op te lossen. Ook goed voor mensen die willen stoppen met roken. Het is een steen die ondersteuning kan bieden bij moeilijke bevallingen. Stimuleert de (geestelijke) groei bij kinderen. Verlicht depressies en stimuleert het spijsverteringsstelsel.

Amazoniet
Steentjes Alfabet Amazoniet1
De Amazone-steen behoort tot de heilige groene stenen die al door de oude Egyptenaren veel gebruikt en hoog gewaardeerd werd. Helpt het eigen lot te bepalen en neutraliseert stemmingswisselingen. Bevordert het harmonisch samenwerken van verstand en gevoel. Opent het hart- en keelchakra opdat de communicatie met anderen soepel verloopt. Opent tevens het voorhoofdchakra (derde oog), waarmee de intuitie vergroot wordt. Blokkades en negatieve energie in het zenuwstelsel worden erdoor opgeschoond/verwijderd. Reguleert stofwisselingsstoornissen(lever), harmoniseert de hersenen, het zenuwstelsel en de inwendige organen. Kan ingezet worden bij de behandeling van osteoporose (botontkalking), tanderosie en een calcium-tekort. Dan gebruiken als edelsteen-elixer. Deze steen zou ook beschermen tegen elektromagnetische straling.

Amethist
Steentjes Alfabet Amethysthelder1
De Amethyst heeft haar paarse kleur te danken aan de stof mangaan die er in voorkomt. Mangaan geeft de kracht tot scheppend denken, vandaar dat deze steen veel gebruikt wordt bij meditatie. Voor geestelijke reiniging en ontwikkeling. Bevordert helderheid, gerechtigheid, innerlijke vrede. Helpt bij het overwinnen van verdriet, rouw, verlies. Versterkt de bewustheid, het beoordelingsvermogen, het constructief denken en doen. Te gebruiken bij diverse huidaandoeningen. Amethyst-water is geschikt voor de gezichtsverzorging, bij de behandeling van mee-eters en acné. Daarnaast wordt amethyst ook gebruikt tegen migraine, slapeloosheid en door stress veroorzaakte verkrampingen. Werkt kalmerend op de zenuwen en kan een te lage of hoge bloeddruk stabiliseren. Helpt tevens het concentratievermogen te vergroten.

Ametrien
Steentjes Alfabet Ametrien1
Ametrien is een combinatie van de paarse amethyst en de goudkleurige citrien en heeft dan ook de eigenschappen van allebei deze stenen. Zorgt voor opgewekte maar tegelijkertijd rustige, vredige gevoelens, maakt optimistisch. Zorgt voor evenwichtige, kalme gedachten. Harmoniseert de stofwisseling, vermindert hoofdpijn.

Andesopaal - Rose
Steentjes Alfabet Andesopaal1
De Andes opaal is een steen voor gesloten, wat stugge mensen. Maakt vriendelijk, open en hartelijk. Heft remmingen, schaamte en verlegenheid op. Bevordert de vatbaarheid voor indrukken en genegenheid. Werkt aardend, geeft een gevoel van thuiskomen bij zichzelf. Heeft een ontspannende, verhelderende werking. Goed om mee te mediteren. Helpt bij hartklachten.

Andesopaal - Blauw
Steentjes Alfabet Andesopaalblauw1
De Blauwe Andesopaal is een steen die vastzittende gevoelens bevrijdt. Beklemmendheid/benauwdheid wordt opgeheven, werkt op het keelchakra. Verbetert het humeur, helpt om de wereld weer als een kind, dus met open blik te bekijken. Werkt ontgiftend, koortsverlagend, bij keelklachten, allergieën, astma en huidproblemen. Versterkt lever en nieren.

Angeliet
Steentjes Alfabet Angeliet
De lichtblauwe Angeliet helpt contact maken met het engelenrijk. Vergemakkelijkt het telepatisch communiceren.Helpt relaties te verbeteren, niet alleen met anderen, maar ook de relatie met zichzelf. Helpt extreme psychische belastingen te doorstaan en onzekerheid te overwinnen. Stimuleert de nierwerking en de waterhuishouding en doet oedemen afnemen.

Apachetraan
Steentjes Alfabet Apachetraan1
De Apachetraan is een soort obsidiaan (rookobsidiaan), een vulkanische glassoort. Heft psychische/emotionele pijn op en helpt bij angsten, paniek en shock. Beschermt tegen negativiteit, helpt oud zeer los te laten. Stimuleert de intuitie. Verzacht verstuiking, verkrampingen, rugklachten en over het algemeen alle pijnlijke plekken.


Apatiet
Steentjes Alfabet Apatiet1
Apatiet is een steen die op het keelchakra werkt. Maakt dat we onszelf makkelijker kunnen uitdrukken, helpt uiting te geven aan wie we zijn. Helpt tegen lusteloosheid en depressiviteit, apatiet zorgt voor motivatie en daadkracht. Maakt dat we er weer voor gaan! Werkt opbouwend, ontzuurt, helpt bij artrose, osteoporose en het genezen van botbreuken.

Aventurijn
Steentjes Alfabet Aventurijnhart
Deze steen zorgt voor voorspoed en heeft een sterke band met het devische rijk. Als je de steen draagt, dan absorbeert hij elektromagnetische vervuiling. Bij de mobiele telefoon gedragen beschermt hij tegen de straling ervan.

Hij versterkt leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid en bevordert mededogen en inlevingsvermogen en moedigt volharding aan. Hij neemt je mee naar het verleden om oorzaken van ongemakken te zoeken. De steen helpt bij stotteren en ernstige neuroses door inzicht in de onderliggende oorzaken te bieden. Hij stimuleert de waarneming en ziet alternatieven en mogelijkheden, vooral die anderen je laten zien. De steen verbindt het intelect met de emotie. Aventurijn kalmeert woede en irritatie en helpt je emotioneel te herstellen. De steen leert je te leven vanuit je eigen hart. De steen geeft een gevoel van welzijn, brengt yin en yang in evenwicht en beschermt het hartchakra. Aventurijn is goed voor het hart, de thymus, het bindweefsel en het zenuwstelsel.

Bergkristal
Steentjes Alfabet Bergkristal
Is een zeer krachige healer en energieversterker. Hij neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Als u een kwarts kristal vasthoudt verdubbelt dat uw biomagnetische veld.
Versterkt de spierspanning en beschermt tegen straling. Het brengt de energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar de toestand voor de ziekte. Het reinigt en versterkt de organden en verfijnde lichamen. Op het spitituele vlak verhoogt dit kristal de energie tot het hoogst mogelijk niveau. Kwarts is een grote energiebespaarder. Kwarts stimuleert het immunsysteem.

Calciet - Blauw
Steentjes Alfabet Blauwcalciet-1
De Blauwe calciet werkt bijzonder kalmerend, zorgt voor innerlijke stabiliteit en maakt zeker in het optreden. Verbetert het geheugen en het onderscheidingsvermogen. Een steen die werkt op het gebied van communicatie; vergemakkelijkt de communicatie tussen mensen met tegenovergestelde standpunten. Helpt om meningen rustig en tactvol tot uiting te brengen. Goed voor de slijmvliezen, huid, dikke darm, lymfe, botten en tanden.

Calciet - groen
Steentjes Alfabet Groenecalciet

Calciet - Mangano
Steentjes Alfabet Manganocalciet1
De Mangano calciet heeft in grote lijnen dezelfde werking als rozenkwarts, maar werkt nog sterker. Een steen die een zeer zachte, liefdevolle energie uitstraalt. Maakt vriendelijk, rustig, vredig. Helpt om anderen open en welwillend tegemoet te treden. Versterkt het hart, normaliseert het hartritme, goed voor bindweefsel, bloedvaten en huid.

Calciet - Mariposa (vlindercalciet of honing fantoomcalciet)
Steentjes Alfabet Stellarbeamx
Deze calciet vormt een beschermende laag van zuiverend licht om de biomagnetische mantel en geeft fysieke volharding aan het lichaam.

Het is een effectieve genezer van elke vorm van misbruik. Deze aardende steen helpt je om oude patronen te doorbreken. Hij helpt om overvloed op aarde te scheppen door eigen inspanning. Deze steen is een krachtige versterker en reiniger van energie die je energieniveau verhoogt. De steen heeft een positief effect op mensen die geen hoop of motivatie meer hebben. Hij kalmeert de geest en zorg dat je ideeën in daden om gaat zetten. Mariposa calsiet vergroot het zelfvertrouwen, verlicht emotionele stress en helpt je om tegenslagen te versterken.

Calciet - Oranje
Steentjes Alfabet Oranjecalciet-1
De Oranje calciet vergroot het zelfvertrouwen, versterkt het zelfrespect en het vertrouwen in de eigen capaciteiten. Werkt sterk opbeurend, zorgt voor een positief gevoel, zonder dat de realiteit uit het oog verloren wordt. Heeft een balancerend effect op emoties, verdrijft angst, helpt depressieve gevoelens te overwinnen. Bevordert de spijsvertering en het genezen van bindweefsel, huid en botten.

Carneool
Steentjes Alfabet Carneool-trommelsteen
Carneool aardt en verankert je in de huidige werkelijkheid. Geeft veel energie, motiveert en stimuleert creativiteit en zorgt voor een betere bloeddoorstroming in zowel aderen als organen en lymfe. Helpt ook als we psychisch vast zitten, vooral als we ons moedeloos of depressief voelen.
Deze steen zorgt voor positiviteit en motiveert tot succes. Carneool helpt bij alle vormen van misbruik en geeft weer zelfvertrouwen. Goed bij meditatie. Emotioneel is het een krachtige beschermer tegen jaloezie, woede en wrok, zowel die van jezelf als van anderen. Goed voor de spijsvertering, vrouwelijke voortplantingsorganen, vruchtbaarheid, rug, reumatiek, artritis en depressies.

Celestien
Steentjes Alfabet Coelestien
Celestien is een zacht, hemelsblauw, transparant kristal. De naam van het kristal Celestien komt van het latijn Coelestis dat hemels betekent en verwijst naar de lichtblauwe kleur van de kristallen.
Celestien is een kristal met krachtige energieën. Het werkt sterk ontspannend en opbeurend en kan verdriet en zwaarmoedigheid verlichten. Celestien brengt een kalme, blije toestand teweeg waardoor het dagelijks leven makkelijker is te hanteren. Celestien is een waardevolle steen voor meditatie en intuïtieve gemoedstoestand.

Celestien draagt een heel subtiele, fijne Engelentrilling met zich mee. Celestien brengt zachtheid, zachte healing en Goddelijk Licht. Het verbind je met verschillende Engelen Rijken, waaronder de Elohim. Deze Engelen helpen je om je Engelen Zelf weer meer en meer te doen ontwaken in je Bewustzijn, om je eigen Engelen Kracht weer meer te gaan integreren en belichamen.
Celestien kristallen werken uiterst subtiel en hun energie is heel ijl, net als dat van de Engelen. Celestien brengt je in diepere verbinding met de Engelen Rijken en leert je meer contact met hen te maken. Het ondersteund je ook in de telepathische communicatie en gevoeligheid voor Engelen energie.
Daarnaast helpt celestien je meer mee te stromen met het leven, mee te stromen je groeiprocessen en leert het je vergeving kennen.
Celestien kristallen zijn uiterst behulpzaam in je Ascension ontwikkeling en de vele engelen die verbonden zijn aan deze kristallen omringen je in zachtheid en brengen liefdevolle healing.

Chalcedoon
Steentjes Alfabet Chalcedoontrommelsteen
Sterk helend bij wonden (zowel lichamelijk als geestelijk). Werkt ontspannend, geeft kalmte en rust, gunstig bij meditatie. Goed tegen prikkelbaarheid, agressie, onrust en onzekerheid. Geeft inzicht in levensvragen, goed werkend bij overspannenheid, overgang, emoties, eczeem, acne, moederlijk gevoel, winterhanden en voeten, helpt kinderen bij alleen zijn, geeft troost bij verdriet. Heeft invloed op alle elementen van de ademhalingswegen, stembanden en heesheid, versterkt de milt en de longen. Werkt tegen schildklierproblemen. Geeft extra energie voor een snellere genezing na een operatie. Beschermt tegen beroertes Geeft zelfvertrouwen. Stelpt bloedingen, is zenuwversterkend. Maakt blijmoedig. Tegen depressies, traumata en vergiftigingen, ontstekingen genezen sneller, tegen huidkloven, helpt bij stotteren en hoge bloeddruk en koorts, geeft communicatie, bevordert welsprekendheid en uitdrukkingsvermogen. Ondersteunt luistervaardigheid, begrip en zich tegenover iemand uit te spreken.  Bevordert de doorstroming van de lymfklieren, de schildklier, de nieren en de blaas. Ondersteunt de genezing van verkoudheid en allergieën.


Charoiet
Steentjes Alfabet Charoiet
Chakra: Wortel, Hart, Derde Oog, Kroon Chakra
Mentaal/Spiri
Charoiet is een steen van ultieme kracht, de kracht van allesomvattende Liefde. Zij wordt vaak een "steen van transformatie" genoemd, aangezien zij in staat is je te helpen met het transformeren van emoties en gedachten, zoals boosheid en angst, in een Kennis en Weten van Liefde.
Als deel van het transformatie proces helpt zij je bij het loslaten van deze emoties en gedachten.
Charoiet bestaat in materiële uitingsvorm uit drie verschillende kleuren:
Paars, Zwart en Wit...
Paars is een kleur van de zesde Chakra, waar veel van onze beperkende mentale programma's, inclusief angst is opgeslagen. De kleur paars helpt je om je in Licht en Liefde, in verbinding met de oneindige Bron, te laten zijn, door je te laten zien en ervaren dat alles, zelfs de gedachten die je voor waar aanziet, opgelost kunnen worden en vervangen door meer bekrachtigende energieën.
Wit staat voor de constante Verbinding met Spirit, de Bron.
Zwart is de kleur die zorgt voor het aarden en integreren van de "hogere" energieën die de paarse kleur helpt "binnenbrengen" in je Wezen. Het zwart in Charoiet helpt je je angsten naar boven te brengen, zodat je ze kunt Zien en Bewust zijn, om ze vervolgens los te kunnen laten.


Citrien
Steentjes Alfabet Citrienkristal
Voor een positieve levensinstelling. Geeft vreugde en kracht en schenkt levensmoed. Enthousiasmeert. Reinigt de aura (beschermt ook) en stimuleert het denken en spreken, de hersenen en het intellect. Bevordert creativiteit. Geeft veel energie bij vermoeidheid en uitputting. Wilskracht bevorderend en schenkt vitaliteit. Helpt bij examenvrees en faalangst, concentratie, zonnig gemoed, tegen depressies, suikerziekte, werkt positief bij bloedcirculatie, spijsverteringsstoornissen, lichaamsgeuren, tegen zwaarmoedigheid. Ondersteunt bij bedplassen. Geeft zelfvertrouwen. Helpt indrukken te verwerken en te verstaan. Een energiesteen, werkt effectief bij chronische vermoeidheid en schildklier. Sterkt het zenuwgestel, de maag, de mild en de alvleesklier. Stemt neutraal, maakt opgewekt en gedachten helder. Versterkt zelfvertrouwen, goed voor examens. Helpt bij diabetes mellitus, Anorexia Nervosa, ziekte van Basedow.

Dumortieriet
Steentjes Alfabet Dumortierietx
Deze blauwe steen maakt je meer ontvankelijk als je communiceert met Engelen of spirituele gidsen en helpt je de waarde van ieder mens te zien. Geplaatst achter het oor bevordert het helderhorendheid.
De dumortieriet werd in Afrika beschouwd als versteend water, en was daarom zeer kostbaar. Waar deze steen ook werd gevonden, altijd was er water in de buurt. Waarom dumortieriet en water zo'n innige relatie hebben, is onbekend.

Uitstekende steen voor regressiewerk. Dumortiriet neemt je mee naar het begin van de zielenreis om afspraken en overeenkomsten uit vervlogen tijden te bekijken, waarbij aanpassing en verwijdering van niet langer nuttige zaken mogelijk zijn. Hij helpt bij het doorbreken oude, niet langer nuttige banden en bevordert herroeping van beloften. Hij toont je je archetypische spirituele zelf, verbindt je opnieuw met je inherente wijsheid. Hij herschikt patronen van onderliggende verslavingen en dwangimpulsen, wat herprogrammering van cellulaire geheugen mogelijk maakt. Dumortiriet is goed voor het zelfvertrouwen, hij helpt je assertief te zijn en je aan te passen aan de huidige werkelijkheid. Hij bevordert geduld en moed, dempt overgevoeligheid, stimuleert onthechting en waarborgt geleidelijk positieve eigenliefde en levensvreugde. Goed voor de concentratie en organisatievermogen. Met deze steen blijft je hart jong. Dumortiriet helpt een wankele relatie te stabiliseren en ook om een zielsverwant aan te trekken. Goede steen voor mensen die dagelijks te maken hebben met crisissen en trauma’s. Dumortiriet kalmeert, richt zich op lastenverlichting en helpt je je leven in eigen hand te nemen als je chaotisch en slecht georganiseerd bent. Naar verluidt geschikt voor de ontwikkeling van taalvermogens om te kunnen communiceren in andere culturen. Goed bij plankenkoorts, verlegenheid, stress, fobiën, slapeloosheid, paniekaanvallen, angst, depressie, geduld, zelfdiscipline, mentale helderheid, koppigheid, cellulair geheugen, zonnebrand, overgevoeligheid, slechte stoelgang, epilepsie, hoofdpijn, misselijkheid, braken, krampen, kolieken, diarree, hartkloppingen.

ELESTIAAL KRISTAL (VENSTERKWARTS)
Steentjes Alfabet Elestiallightkeeper
Deze bijzondere kristallen uit Mexico voelen als een kruising tussen Elestiaalkwarts en Herkimer Diamond. Ze stralen genezend licht uit en verbinden verschillende dimensies, tijden en niveaus van bewustzijn met elkaar.

Deze kristallen zenden vibraties uit die ons doen herinneren en weer verbinden met de innerlijke wereld van de ziel. Dit is één van de krachtige kristallen om bewust naar de hogere Engelenwerelden te reizen. Door deze verbinding kun je via hen kosmische liefde ontvangen die iedere cel in je lichaam kan vullen met gezondheid en plezier. Het zijn interdimensionale kristallen die dromen stimuleren en de deuren naar de hogere werelden openen. Je kunt ze zien als gestold spiritueel licht. Tijdens meditatie met dit kristal helpt het je bewustzijn en je lichtlichaam te vergroten. Je kunt hierdoor makkelijker de aanwezigheid van Engelen voelen, beelden van hen krijgen of met hen communiceren. Je kunt ook beelden van overleden geliefden krijgen. Voor healers of spirituele zelf heling is dit kristal zeer geschikt, het brengt licht in het meridiaansysteem en als een cliënt tijdens een sessie twee kristallen in de handen houdt, zal het licht via de handen het hele lichaam vullen. De chakra’s worden gereinigd en geblokkeerde meridianen kunnen weer doorstromen. Je kunt ze ook direct op de plek van een blokkade leggen. Heerlijk om mee te slapen, je zult heldere dromen krijgen die je kunt veranderen op de manier die jij wilt. Ze helpen je ook om ‘s nachts uit je lichaam te treden. Als je een Elestiaal Lightkeeper naast ieder oog houdt, terwijl je naar een ander persoon kijkt, een soort staart, dan kun je als het ware het lichaam af-scannen en onbalans in het lichaam bespeuren. Dit kristal help ook verstoorde patronen en emoties te genezen. Het geeft inzicht in vorige levens en helpt bij verslavingen, obsessie en dwangimpulsen. De natuurlijk gevormde vensters binnen dit kristal symboliseren een reis door het innerlijk voor inzicht en meditatie.

Fluoriet  
Steentjes Alfabet Fluorietklein
Verbinding links en rechts (mannelijk/vrouwelijk en hersenhelften), bewustzijns-verruiming (meerdere dimensies), concentratie, mediamieke gaven.
Fluorieten vinden we in alle kleuren, vaak meerdere kleuren in een kristal en vaak in lagen, dit symboliseert allerlei innerlijke groeiprocessen op meerdere lagen. De steen werkt harmoniserend en brent je energie in balans.

Deze steen biedt veel bescherming, vooral op psychisch niveau. Fluoriet werkt met diverse lichtmeesters en galactische stralen samen, dit varieert per kristal en hangt met de kleur samen. Het transparante of witte brengt vooral hoger licht in je systeem. Het opent je bewustzijn. Het paarse werkt sterk openend op je hogere chakra’s, het blauwe brengt vooral diepe healing op je keel en schoudergebied en opent je kanalen naar lichtmeesters, gidsen en engelenen, maar ook naar je hartverbinding. Het groene is vooral werkzaam op je hartgebied, het gele is zeer krachtig voor de zonnevlecht en kan helpen om oude angsten of onzekerheden aan te pakken en uit te lijnen met goddelijk vertrouwen. Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura en is zeer effectief bij straling, verwijdert negativiteit en stress. Het aardt en integreert spirituele energieën, lost vastgeroest gewoonten op, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en vergroot het zelfvertrouwen.

Hematiet
Steentjes Alfabet Hematiet1
De naam Hematiet, oftewel bloedsteen (niet te verwarren met bloodstone, want dát is de heliotroop!), is afgeleid van het Griekse woord aima, dat bloed betekent. Deze steen is door de aanwezigheid van ijzeroxyde een bloedstelper. Kan ook dienst doen bij onregelmatige en pijnlijke menstruatie. Hematiet werkt op alle gebieden die met bloed te maken hebben en wordt vooral aanbevolen bij bloedarmoede om de opname van ijzer te bevorderen. Hiertoe kan men 's ochtends op de nuchtere maag een glas hematiet-water drinken. Dit helpt bovendien voor een betere zuurstofvoorziening van het bloed. Versterkt het hart, geeft moed, wils- en daadkracht en maakt dat men veel verdragen kan. Bevordert de dynamiek en vitaliteit.

Hemimorfiet
Steentjes Alfabet Hemimorfiet1

De Hemimorfiet helpt oude emoties, gevoelens die al heel lang vastzitten, op te lossen. Hele zachte engelen-energie die ervoor zorgt dat alles weer gaat stromen. Te gebruiken in periodes van onzekerheid, brengt dan kalmte en vrede, zorgt dat we onszelf accepteren zoals we zijn. Geeft weer hoop en vertrouwen. Op het lichamelijke vlak helpt de hemimorfiet bij hartklachten, wratten, zonnebrand, verbrandingen in het algemeen, rusteloze benen en ter genezing van wonden.
Opent je 4D-lichaam en stimuleert doorgroei naar het kristallijne lichaam (5D). De Hemimorfiet geeft spirituele kracht, heft illusies op die het spirituele zelf beperken en leidt je ziel naar de ware bestemming. Vergemakkelijkt het contact met hogere lichtwezens. Geschikt voor tweelingzielen, tweelingstralen en tweelingvlammen. Heelt (een gebroken) hart.

Howliet
Steentjes Alfabet Howliet1
De Howliet werkt sterk kalmerend, vermindert stress. Goed te gebruiken tegen slapeloosheid die veroorzaakt wordt door "teveel in het hoofd zitten", rondmalende gedachten. Bevordert zelfstandigheid, zorgvuldigheid. Stimuleert om zelf het eigen leven vorm te geven. Bevordert de bewuste controle over de eigen handelingen. Versterkt het evenwichtsgevoel, helpt bij misselijkheid, vermidert huid-irritaties. Door het hoge calcium-gehalte van de howliet wordt het calcium-niveau in het lichaam in balans gebracht.

Jade (Zie apart topic voor meer info mbt witte jade)
Steentjes Alfabet Jade1
De naam Jade komt van het Spaanse piedra de ijada, wat steen voor de lendenen betekent. Zowel jade als nefriet werden in de oudheid al als geneesmiddel voor de nieren gebruikt. Werd in China geeerd als de beste aller edelstenen en als zinnebeeld van de vijf hoofd-deugden: barmhartigheid, bescheidenheid, moed, gerechtigheid en wijsheid. Jade zou het leven verlengen, de bevalling bevorderen, tegen ongelukken beschermen en geluk bij het kansspel verlenen. Houdt ogen, nieren, maag en blaas gezond. Verhoogt de kans op bevruchting. Geeft rust aan nerveuze mensen en energie aan lusteloze en passieve mensen. Maakt tevreden, rechtvaardig en neemt vooroordelen weg. Versterkt de daadkracht en geestelijke activiteit. Het is de steen van liefde en harmonie.

Jaspis - Dalmatier
Steentjes Alfabet Dalmatierjaspis1
De Dalmatier jaspis is een gespikkelde soort jaspis die gevoelens van verbondenheid vergroot. Een goede aura-reiniger die ons bewust maakt van zowel onze sterke als onze zwakkere punten. In het bijzonder goed voor mensen die moeite hebben zich te ontspannen en te genieten/plezier te maken. Ook een goede steen die een gunstige werking heeft op relaties in het algemeen, maar vooral op langdurige relaties. Helpt ons aarden. Werkt bloedzuiverend. Tegen zwangerschapsbraken.

Jaspis - Geel
Steentjes Alfabet Jaspisgeel1
De Gele jaspis werkt door de kleur geel op het 3e chakra (zonnevlecht); zorgt ervoor dat we beter voor onszelf kunnen opkomen, een sterkere eigenwaarde krijgen. Zorgt voor een groter uithoudingsvermogen, helpt om ervaringen te verwerken en frustrerende belevenissen aan te kunnen. Maakt redelijk, helpt bij emotionele problemen. Helpt verbitterde mensen zich weer te openen, helpt gemakkelijker contact te maken. Bouwt op de lange termijn een stabiele weerstand op, bevordert de spijsvertering, werkt reinigend op het gestel.

Jaspis - Landschap
Steentjes Alfabet Landschapsjaspis1
Landschapsjaspis stimuleert het doorzettingsvermogen, geeft extra kracht bij langdurige belasting en stress. Helpt tegen moedeloosheid, zich niet te laten tegenhouden door mislukkingen, maar door te gaan. Bevordert de spijsvertering, het afweersysteem, vermindert allergieen en hooikoorts.

Jaspis - Luipaard
Steentjes Alfabet Luipaardjaspis1
De Luipaard jaspis is een krachtgevende steen; geeft kracht in zware emotionele situaties. Brengt verborgen gedachten, gevoelens, angsten en wensen naar de oppervlakte in tijden van zware stress. Helpt zodoende inzicht te krijgen in de oorzaak van bepaalde problemen. Een uitstekende bescherm-steen, ook voor reizigers. Balanceert de yin-yang energie. Stabiliseert de aura en verwijdert negativiteit.

Jaspis - Rood
Steentjes Alfabet Rodejaspis1
De Rode jaspis is een uitstekende beschermende steen die negatieve energie terugstuurt naar de originele afzender. Deze steen werkt sterk aardend. De roodbruine kleur en de bestanddelen ervan (klei en ijzeroxyde) wijzen erop dat deze steen hiervoor bijzonder geschikt is. De rode jaspis heeft het vermogen de lichtvibratie in de aardse wereld te verankeren. Kan (neus)bloedingen doen stoppen, bevordert de bloedsomloop en de energiestroom. Helpt bij spijsverteringsproblemen, een vol gevoel in de maag en braakneigingen. Versterkt het zelfvertrouwen en geeft moed om conflicten uit te vechten en niet te onderdrukken. Versterkt de wilskracht, geeft vitaliteit en dynamiek.

Labradoriet

De Labradoriet is een iriserende steen (veldspaat) in de kleuren blauw en groen of geel en rood, sterk glanzend en de kleuren bewegen zich over de steen bij het draaien. Deze steen is een eerste klas aura-beschermer, in het bijzonder voor zeer gevoelige, mediamieke mensen. Versterkt de intuitie en mediamieke gaven, maar biedt tegelijkertijd bescherming tegen invloeden van buitenaf. Help om beter bij zichzelf te blijven. Brengt vergeten herinneringen boven en helpt illusies als zodanig te herkennen. Heeft een kalmerende werking. Versterkt het afweersysteem, biedt verlichting bij reumatische klachten en jicht. Vermindert de gevoeligheid voor kou en werkt bloeddrukverlagend.

Lapis Lazuli
Steentjes Alfabet Lapislazuli-ruw
Steentjes Alfabet Lapislazuli-trommelstenen
(Lazuriet of zuivere lapis, evt combineren met eigenschappen van pyriet als er gouden spikkeltjes in zitten)
Verhoogt de afstemming en intuïtie. Bevordert communicatie en geeft inzichten. Brengt visioenen en inzicht in dromen. Werkt helend bij ontstekingen en op het immuunsysteem. Is goed voor de schildklier, hals, stembanden, keel, borst en longen. Maakt het uitspreken van emoties en gevoelens makkelijker en werkt positief in oprechtheid, vertrouwen en standvastigheid. Geeft bescherming en brengt ontspanning. Werkt tegen melancholie en epilepsie. Vriendschapssteen, tegen slapeloosheid, nachtmerries, overspannenheid, examenvrees en angst, depressies, geeft mensenkennis, tegen onrust, ontstekingen, versterkt intuïtie, naastenliefde en zelfvertrouwen.Helpt de keelstreek: bronchitis, amandelen etc. Werkt verder tegen allergie, nagelbijten, roos, haaruitval, eczeem, menstruatieklachten, wratten en koorts. Verlaagt de bloeddruk Verhoogt zuurstof in het bloed. Een vriendensteen. Stilt pijn, versterkt de liefde. Tegen epilepsie, nervositeit en beroerte. Goed voor de ogen, verzacht het gevoelsleven, goed voor de maag.Maakt opgewekt, werkt bij hartklachten en hartkloppingen. Schenkt waarheid. Bevordert eerlijkheid, waardigheid, zelfvertrouwen, contact en vriendschap. Helpt om de waarheid te zeggen en aan te nemen. Heeft een positieve werking op het hart en de milt.

Lapis lazuli met veel witte calciet: Vergroot de eigen verantwoordelijkheid, bevordert de authenticiteit en helpt controle over het eigen leven te krijgen, bevordert onderscheidingsvermogen en intelligentie, helpt om zichzelf te uiten, werkt koorts- en bloeddrukverlagend en vertraagt de menstruatiecyclus.

Larimar
Steentjes Alfabet Larimar
Steen van Atlantis. Brengt geestelijke rust en inzichten. Meditatiesteen. Bevordert de genezing van de keel. Lost energieblokkades op, brengt balans in de yin yang energie, schenkt liefde, vrede en opent het hart. Activeren van de zelfgenezende krachten: tegen gewrichtsontstekingen en ophopingen in aders en slagaders, stimulering van de hersenen, leg de steen regelmatig op uw hoofd. Tegen spierverhardingen, ischias en spit in de rug, reuma en allergie voor huisstof, versterking en groei stoornissen bij kinderen , ondersteunt de genezing van botbreuken , beenbreuken en groeistoornissen, de steen wordt direct op de pijnlijke plek geplakt, ook op het gips, kinderen in de groeifase profiteren extra van de Larimar energie. Tegen energieblokkades, vooral in de borststreek, de keel en het hoofd. Larimar opleggen is altijd succesvol. Masseer met de steen uw aura en leg hem op alle chakra's. Angst, leed en onderdanigheid kunnen oplossen, dramatische levensveranderingen verliezen hun betekenis, het is de steen bij uitstek om door veranderingen heen te helpen. Bevorderd de wilskracht, maakt u zelfverzekerder en geeft innerlijke rust, versterkt de botten. Schenkt openheid. Bevordert de zelfontwikkeling, inspiratie en creativiteit. Beschermt tegen negatieve energieën. Helpt de geestelijke groei en de mogelijkheid tot waarneming. Prikkelt de zelfheling van het lichaam.


Lepidoliet
Steentjes Alfabet Lepidoliet1
Lepidoliet zorgt ervoor dat geblokkeerde emoties weer gaan stromen, waar nieuwe energie en transformatie ontstaat. Beschermt tegen invloeden van buitenaf, schenkt innerlijke vrede. Bevordert liefde en spirituele ontwikkeling. Helpt bij slapeloosheid en verzacht gewrichts- en zenuwpijnen.

Maansteen
Steentjes Alfabet Maanstenen

Malachiet
Steentjes Alfabet Malachiet-trommelstenen
Trefwoorden: balancerend, verzachtend, ongtiftend, absorberend.
Chakra: Hartchakra
Altijd groen, met schakeringen en interessante lijnen.
Deze steen hoort bij het hart, en helpt tegen hartepijn, vooral bij het verwerken van oud zeer. Het helpt je om jezelf te vergeven, iets achter je te laten, zodat je weer verder kan.
Werkt goed bij hartproblemen en reumatische aandoeningen.
Hoort bij de hartchakra.

Malachiet is een kopercarbonaat, ziet er niet zo uit maar is een zachte poreuze steen, daardoor wordt hij ook snel dof. Het polijstlaagje verdwijnt snel maar de werking wordt er niet minder op. In het Oude Egypte werd Malachiet gebruikt voor bijvoorbeeld oog make-up, zo werden oogontstekingen verkomen. Malachiet bevat veel Koper en is daarom heel goed voor mensen met reumatische aandoeningen omdat Koper urinezuren aandrijft waardoor de gewrichten weer soepeler worden. Ook bij hoofdpijn die wordt veroorzaakt door een teveel aan urinezuren helpt de Malachiet uitstekend. De Malachiet is groen en hoort daarom bij het hart en neutraliseert zo een teveel aan rood of blauw. Hij is goed bij menstruatieklachten. Tevens helpt deze steen bij artritis en artrose en bij gewrichtsontstekingen.
Magische Eigenschappen: Geassocieerd met groei en overvloed
Helende krachten: verlicht pijn en herstelt na uitputting, zoekt en corrigeert emotionele onbalans; stimuleert de ontwikkling van nieuwe ideeën; stimuleert en versterkt in moeilijke situaties; absorbeert vervuilende stoffen.

Moldaviet
Steentjes Alfabet Moldaviet
Meditatiesteen, verwerken van ervaringen, helpt materialistische mensen, helpt bij ogenschijnlijk onoplosbare problemen, ondersteund genezingsproces bij griep en bloedarmoede, helpt bij aandoeningen van de luchtwegen zoals astma en bronchitis. Talisman voor geluk en onvruchtbaarheid. Versterkt de werking van andere kristallen en voert deze op tot de allerhoogste vibratie. Geeft geestelijke vrijheid, brengt onbegrensde ruimte en bevordert dromen en herinneringen. Bevordert het inzicht een geestelijk wezen te zijn, een energetische informatiebron met een alomvattend overzicht; stelt in staat om aanwijzingen van de ziel te ontvangen via het hogere zelf; helpt om zich opnieuw te binden aan oorspronkelijke afspraken.  Een steen die hoort bij deze tijd!


Obsidiaan - Sneeuwvlok
Steentjes Alfabet Sneeuwvlokobsidiaan
De Sneeuwvlokobsidiaan is een steen voor bewustwording en verandering. Heft angsten, spanningen en psychische blokkades op. Brengt licht in de duisternis. Kan helpen genoeg energie en motivatie te verzamelen om een moeilijke fase te doorbreken en doorstaan; kan de hoop en moed geven dat het einde in zicht is. Motiveert om ideeen spontaan in daden om te zetten. Verbetert de doorbloeding, ook bij extreem slechte doorbloeding. Tegen winterhanden- en voeten; geeft warme handen en voeten. Bevordert de wondgenezing en stelpt bloedingen. Helpt bij pijn in de rug en spierontstekingen.

Onyx
Steentjes Alfabet Onyx1
De Onyx behoort tot de belangrijkste stenen van de Oudheid. Verhoogt het zelfbewustzijn en het verantwoordelijkheidsgevoel. Versterkt het analytisch en logisch denken en stimuleert doorzettingsvermogen en nuchterheid. Maakt dat men zichzelf beter kan handhaven. Werkt op het gehoor, maakt dat men scherper kan horen en helpt bij aandoeningen van het binnenoor. Bevordert de groei van haren en nagels. Zorgt voor een vermindering van schimmelziekten, ontstekingen en zonnebrand. Onyx bevordert ook de doorbloeding en zorgt na operaties voor een snellere wondgenezing. Versterkt de weerstand en helpt oogontsteking te genezen (hiertoe de ogen wassen met onyxwater). Onyx moet gedurende langere tijd gedragen worden omdat het een tijd duurt voordat hij zijn energie afgeeft.


Last edited by freakske on Tue Aug 30, 2016 6:59 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
freakskePosts : 11
Join date : 2016-08-30
Age : 37
Location : België

Steentjes Alfabet Empty
PostSubject: Re: Steentjes Alfabet    Steentjes Alfabet EmptyTue Aug 30, 2016 6:58 pm

Kristalletje wrote:
STEENTJES P t / m Z

Pietersiet

De Pietersiet is een steen met een immens sterke kracht. Werkt stimulerend op het derde oog. Helpt in moeilijke, stormachtige tijden wanneer alles ons teveel is. Neemt onaangename gevoelens weg, helpt om indrukken sneller te verwerken en conflicten het hoofd te bieden. Een zeer goede meditatiesteen, helpt om toegang te verkrijgen tot hogere bewustzijnsniveau's, vergroot de intuitie. Helpt met het loslaten van vervelende ervaringen en emoties, geeft het gevoel van eigenwaarde terug. Zorgt voor innerlijke stabiliteit. Vermindert hoofdpijn, druk op de maag, duizeligheid en kalmeert de zenuwen

Prehniet
Steentjes Alfabet Prehniet

Pyriet

Door de geleidende eigenschappen helpt pyriet voor de reiniging van de ziel. Hij zorgt dat verdrongen herinneringen weer in gedachten komen en zorgt voor een verklaring van de huidige levensomstandigheden. Hij bevordert de algehele lichtdoorstroom in je hele systeem en versterkt de opname van kosmische energie in je bewustzijn.

De hoekige vlakken van de pyriet reflecteren het licht op een spetterende manier. Het stemt je meteen weer positief. Het helpt tegen chronische vermoeidheid, geeft nieuwe impulsen in je creativiteit en oplossingsvermogen.
Met alles omgaan alsof het erg makkelijk is. Trekt depressiviteit uit huis of kantoor. Moedigt mensen aan om zich van zijn beste kant te laten zien.

Werkt op het zonnevlecht chakra en brengt zonnekracht, warmte en licht in je systeem.
- sterkt zenuwstelsel
- luchtwegen
- zonnevlecht aarden
- rechterkant activeren
- daadkracht
- vasthouden aan jezelf, zelfvertrouwen

Pyriet helpt bij diabetes en problemen met de alvleesklier, bij menstruatieklachten en heeft een positieve werking op het zenuwstelsel.

Ontstekingen en ziekten van de longen en bovenste luchtwegen kunnen met pyriet worden verlicht. Helpt goed om stress en depressies en chronische vermoeidheid te verminderen.

Rhodochrosiet
Steentjes Alfabet Rhodochrosiet1
De Rhodochrosiet is een prachtig rose of rose/wit gekleurde steen die sterk activeert. Zorgt voor een opgewekte, vrolijke stemming, maakt energiek, zorgt dat het werk ons licht valt en ook lukt. Bevordert de seksualiteit en erotiek. Staat bekend als de steen van het hart en van de liefde. Zorgt voor een positieve levensinstelling en bevordert spontane gevoelsuitingen. Lichamelijk gezien stimuleert de rhodochrosiet de bloedsomloop, stabiliseert de bloeddruk en zorgt voor een betere doorbloeding. Spijsverteringsklachten zoals verstopping of maagzuur, worden erdoor verlicht. Stimuleert via de stofwisseling de ontgifting van het lichaam. Door de ontslakkende werking worden huidproblemen verholpen en zelfs chronische acne wordt erdoor verminderd.

Rhodoniet
Steentjes Alfabet Rhodoniet1
De Rhodoniet, een mangaan-houdende steen, is goed tegen geestelijke onrust en verwarring, angstige voorgevoelens en onsamenhangend spreken. Tegen beinvloeding vanuit de ethersfeer. Voor mediamieke mensen die liever rust willen. Voor kalmte en rust, goed om het innerlijk evenwicht mee te verstevigen. Helpt om te vergeven, bevordert wederzijds begrip. De beste steen voor wondgenezing: bij verwondingen, bloedingen, insektenbeten. Versterkt de spieren, het hart en de bloedsonmloop. Helpt bij auto-immuun-ziekten en maagzweren.

Robijn
Steentjes Alfabet Robijn1
De Robijn -in de volksmond karbonkel genoemd- is één van de meest geliefde edelstenen. Staat bekend als zeer krachtig, staat voor hartstocht en levensvreugde. Geeft veel durf en moed, zou rijkdom en welvaart schenken. Een robijn beschermt ook tegen negativiteit. Versterkt de wilskracht en werkt seksueel stimulerend. Bevordert de werklust. Werkt koortsverlagend, verhoogt de bloeddruk, stimuleert de bloedsomloop, bijnieren en geslachtsorganen.

Rookkwarts
Steentjes Alfabet Rookkwarts1
De Rookkwarts heeft een ontspannende werking bij stress-situaties, helpt om inspanning en stress beter te kunnen verdragen. Het neemt spanningen weg en verhoogt de belastbaarheid. Helpt tegen paniekaanvallen en om verdriet te verwerken, heeft een harmoniserende werking op de ziel. Maakt actief en helpt om de noodzakelijke dingen aan te pakken. Helpt bij hoofdpijn en verkrampte spieren in nek en rug. Vermindert pijn en versterkt de zenuwen. Werkt pijnstillend en helpt bij veelvuldige stralingsbelasting.

Rozenkwarts
Steentjes Alfabet Rozenkwarts1
De Rozenkwarts geldt al heel lang als de steen van de liefde. Bevordert de fijngevoeligheid en vergroot het inlevingsvermogen. Zorgt voor een aangename, lieflijke sfeer en maakt opmerkzaam voor de wensen en zorgen van andere mensen. Werkt stimulerend op de seksualiteit en de vruchtbaarheid. Houdt vriendschappen in stand en helpt bij liefdesverdriet. Verbetert de doorbloeding, verzacht pijnen. Is ook bijzonder geschikt om schadelijke straling (van computer of TV) op afstand van het lichaam te houden. Werkt op het hart en de bloedsomloop. Krampen tijdens de menstruatie worden erdoor verlicht. Goed tegen slapeloosheid en nachtmerries, vooral bij onrustige kinderen.

Rutielkwarts
Steentjes Alfabet Rutielkwarts
Haalt blokkades weg vanuit de kindertijd. Geeft helderheid, inzicht, nieuwe ideeën en maakt levensdoelen zichtbaar. Lost slijm op. Helpt bij hooikoorts, op de luchtpijp gedragen bij astma en bronchitis, tegen hoest,keel of oorontsteking, alle cara ziektes en bij seksuele problemen. Verstevigt de rug, sterkt de zenuwen en voert alle onreine en overtollige stoffen af. Herstelt de cellen in het lichaam.

Saffier
Steentjes Alfabet Saffier-trommelsteen
Stimuleert het spreken, overtuigen, communicatie. Hoort bij de keel en de schildklier. Kalmerend en ontspannend. Meditatiesteen die helderheid en verbinding geeft met hoger bewustzijn. Maakt bewust van waarheid. Geeft trouwe liefde, vriendschap, oogziekte, abnormale bloeduitstortingen, angina, keelchakra, weert zwarte magie af, beschermd tegen valse vriendschap. Werkt op het hoogst bereikbare deel in ons bewustzijn. Werkt bij geestesziektes, opvliegendheid, nervositeit, slapeloosheid, gewrichtspijn, reumatiek en zenuwpijn. Werkt verder tegen overmatig transpireren. Bevordert welsprekendheid, oprechtheid en intuïtie. Een bindende steen, geeft reinheid en gemoedsrust. Sterkt oog en hart. Tegen infectie, zenuwstoornis, bloedvloeiing, neusbloeding, koorts en nachtmerrie. Geeft hulp als men verdwaald is.

Seleniet
Steentjes Alfabet Seleniettorentje
Engelensteen. Goed om negativiteit af te houden en zuiveren. Kan ook gebruikt worden om een ruimte te zuiveren en/of andere stenen mee te zuiveren en opladen. Hoeft in principe zelf nooit ont- en opgeladen te worden.
Seleniet brengt je heel direct in verbinding met de engelenenergie, alles wat ‘zwaar’ is in je systeem wordt ‘licht’ gemaakt. Dit kristal zendt hoge trillingen en lichtkracht uit en brengt alles in zijn omgeving deze vibratie. De steen geeft je letterlijk vleugels en brengt innerlijke vreugde, vrede, tevredenheid en opent je aura om al het goddelijke om je heen te voelen en je ermee te verbinden. Het helpt je bewustzijn te openen en je te herinneren aan je engelen-zelf. De steen verankert het engelenbewustzijn in de aardevibratie. Deze kalme, lieve steen geeft diepe rust en helpt de zenuwen genezen. Het stabiliseert emoties en laat spanning afnemen.


Sodaliet
Steentjes Alfabet Sodaliet
De naam Sodaliet is samengesteld uit de Griekse woorden soda (=zout) en lithos (=steen), hetgeen verwijst naar het hoge zoutgehalte van deze steen. Helpt trouw aan zichzelf te blijven, werkt kalmerend en harmoniserend. Helpt bij het zoeken naar de waarheid, stimuleert objectiviteit en nieuwe perspectieven. Vergroot het spiritueel bewustzijn en het uithoudingsvermogen, schept harmonie tussen het bewuste en het onbewuste. Helpt jezelf van lasten te bevrijden. Bevordert het inslapen. Helpt bij heesheid, stemverlies, koorts, overgewicht en hoge bloeddruk. In sodaliet zitten veel mineralen en sporenelementen die ons lichaam nodig heeft. Sodaliet stimuleert de alvleesklier om voldoende insuline te produceren. Het is daarom goed voor diabetici om regelmatig 's ochtends op de nuchtere maag een glas sodalietwater te drinken.

TEKTIET
Steentjes Alfabet Tektites
Dit is een meteoriet die communicatie met andere werelden verbetert en spirituele groei stimuleert.
Tektiet helpt om nare ervaringen los te laten, lessen uit het verleden te herinneren en oorzaken te transformeren. Hij helpt je inzien wie je werkelijk bent en bevordert je zelfacceptatie. Hij leert je je eigen ware zelf ontdekken en laat je inzien dat deze wereld van de derde dimensie slechts een illusie is die nodig is om te groeien in je eigen bewuszijn. Hij brengt chakra’s weer in balans en op het derde oog gelegd maakt het contact met andere dimensies, maar tevens verbindt hij je met de aarde. Hij brengt alles weer in balans en lijnt het met elkaar uit, opdat je weer completer mag worden in je eigen licht. Oude karmissche stukken en dingen waar je onbewust van bent worden hiertoe aangeraakt en geheeld. Soms gaat het om heel oude stukken van galactische levens op de sterren of andere planeten, waar je in een andersoortige levensvorm incarneerde. Deze steen verbindt die lichtdelen van jezelf, die in afgescheidenheid verbleven weer met jezelf, waardoor het makkelijker wordt je hogere licht uit te dragen en te belichamen in deze aardse incarnatie. Hij versterkt de biomagnetische mantel om het lichaam. Brengt yin en yang in balans. Hij verlaagt koorts en heeft een positieve invloed op de haarvaatjes en de bloedsomloop. De steen voorkomt de overdracht van ziekten.

Tijgeroog
Steentjes Alfabet Tijgeroog
De Tijgeroog is een symbool van innerlijke kracht, het is een steen die krachtig en positief aanvoelt. Bevordert de concentratie; concentreert energie zodat problemen aangepakt kunnen worden. Werkt aardend en helpt het overzicht te bewaren in moeilijke situaties, als er teveel dingen in korte tijd gebeuren. Versterkt de innerlijke rust en helpt de drager om de juiste afstand te bewaren. Een goed steen voor mensen die moeilijk beslissingen kunnen nemen en lang twijfelen. Tijgeroog zorgt voor warmte, geborgenheid en vertrouwen tussen mensen. Versterkt de botten en voorkomt ziekten van de bronchien en versnelt hun genezing. Ook aan te bevelen voor mensen die aan astma lijden. Helpt ook tegen te gespannen zenuwen. Tevens goed tegen migraine-achtige hoofdpijnen, krampaanvallen, epilepsie, en biedt bescherming tegen geestesziekten als schizofrenie, bewustzijnsverlies, achtervolgingswaan en paranoia.

Tijgerijzer
Steentjes Alfabet Tijgerijzer1
Tijgerijzer bestaat uit hematiet, jaspis en tijgeroog.
Tijgerijzer geeft energie en vitaliteit en is een goede steen om te dragen bij lichamelijke en geestelijke uitputting of energiegebrek. De steen kan ook goed gedragen worden als er veranderingen of nieuwe impulsen nodig zijn in je leven. Het helpt dingen die niet langer een positieve invloed op je leven hebben afsluiten en een nieuw begin maken. Bij aanvangsmoeilijkheden en tegenslagen geeft het doorzettingsvermogen, vastberadenheid en kracht. Helpt om praktische en eenvoudige oplossingen te vinden op problemen. De steen bevordert creativiteit en artistieke vaardigheden. Fysiek heeft de steen naast de vitaliserende werking bij uitputting, energiegebrek en moeheid een sterke werking op het bloed. De ijzeropname wordt gestimuleerd, net als de vorming van rode bloedcellen en het zuurstoftransport.
Chakra: Wortelchakra (1e), heiligbeenchakra (2e) & zonnevlechtchakra (3e).

Toermalijn - Watermeloen
Steentjes Alfabet WatermeloenToermalijntjes
Watermeloentoermalijn (roze geplooid in groen) is de ‘superactivator’ van het hartchakra, verbindt dat met het hogere zelf en koestert liefde, tederheid en vriendschap. Deze steen leert u geduldig, tactvol en diplomatiek te zijn. Het verlicht depressies en angsten en bevordert innerlijke zekerheid. Watermeloentoermalijn laat u situaties begrijpen en bedoelingen duidelijk verwoorden. Het behandelt emotionele gebreken, verzacht oude pijn en is weldadig voor relaties. Deze toermalijn heft eventuele weerstand tegen opnieuw ‘heel worden’ op. Het bevordert het herstel van zenuwen, vooral bij verlammingen of multiple sclerose, en is goed tegen stress.

Hij begeleidt iemand in het vinden van zijn spirituele evenwicht, om zijn eigen koers en kern te zoeken. Deze edelsteen werkt positief bij meditatie en spirituele oefeningen. Hij verhoogt de mogelijkheid om de eigen vermogens te zien en die te versterken; hij stimuleert het vinden en behouden van het 'licht in zichzelf'.

Toermalijn - Zwarte - Schorl
Steentjes Alfabet Zwartetoermalijn1
De Zwarte toermalijn heeft een neutraliserende werking, bevordert kalmte, vermindert stress, is één van de beste beschermers tegen invloeden van buitenaf. Zorgt ervoor beter te kunnen slapen en maakt nuchter, helder, logisch en rationeel. Versterkt de spieren en is effectief bij gehoorstoornissen. Zou ook een goede invloed hebben op cysten. Helpt bij de gevolgen van straling (van TV, computer en GSM), pijnen, verkrampingen en gevoelloosheid, littekens.

Turqureniet = blauw geverfde Howliet (het meeste blauwe is geen turqoois maar howliet. Prijs is vaak indicatief -> Turkoois is aardig prijzig!
Kalmeert de geest en helpt geduld te hebben. Het versterkt positieve karaktertrekken en vermindert zelfzuchtigheid, is een goed middel tegen slapeloosheid en is bevorderlijk voor tanden en botten door het calciumgehalte in het lichaam in evenwicht te brengen. Uitgaande van het gezegde dat Turqureniet deels de eigenschappen zou hebben van Turquoise, zou Turqureniet een steen der bescherming kunnen zijn die kracht schenkt.

Turquoois
Steentjes Alfabet Trommelsteenturkoois
Een steen der bescherming die kracht schenkt. Reinigt het keelcentrum en brengt balans tussen spraak/uiten en inzichten. Stimuleert contacten. Brengt balans in stemmingswisselingen, zenuwaanvallen en panieksituaties, herstel bij zenuwinzinking. Bescherming tegen negatieven energie, gevaar of ziekte. Werkt verlichtend bij spier, gewricht en skeletstoornissen, huidproblemen, spijsverteringsklachten, hoge bloeddruk, astma, koorts en ontstoken ogen. Brengt harmonie in het huwelijk, niet verwerkte emoties oplossen, ziekte van pfeiffer, reuma, prostaat, bevorderd goede relaties, schenkt welzijn. Helpt tegen ziekten van de luchtwegen, kanker, pijn, ziekten door tekort aan voedingsstoffen en stoornis in doorbloedingen. Goed middel tegen opvliegers, geelzucht en griep. Goed bij staar, trekt het goede aan, goed tegen wagen en luchtziekte, tegen oververmoeidheid. Verkleurt bij ziekte en gevaar. Weert boze blik en ongeluk af of neemt het noodlot over. Versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden, bevordert daadkracht, verbeterd de potentie, bevorderd meditatie, vervuld wensen, beschermd op reis.

Unakiet
Steentjes Alfabet Unakiet1
Trefwoorden: Perspectief, balans, zelfwaarde
Chakra: 4e (hart) en handchakra's
Verder: galtekort, goed voor lever
De steen helpt oorzaken van blokkades in te zien die de geestelijke groei belemmeren.
Ondersteunt wedergeboorte.

De Unakiet is een steen die goed behulpzaam kan zijn bij het loslaten gevoelens die reeds lang geleden zijn opgekropt. Helpt zich los te maken van oude manieren van doen die niet meer wenselijk zijn. Vergroot het zelfbewustzijn en de zelfliefde. Werkt opbouwend en versterkend, helpt om frustraties naar aanleiding van mislukkingen te overwinnen. Leert om zichzelf niet te kleineren vanwege fouten die gemaakt zijn. Concentreert onze aandacht op het heden en helpt afstand te scheppen tot problemen in het verleden.
Versterkt de lever en de gal (deze hebben energetisch te maken met verwerken of niet, loslaten. Vasthouden aan woede kan bijv hier ook opslaan), bevordert het zelfherstellend vermogen van het lichaam zodat genezingsprocessen worden bespoedigd.

Praktische toepassingen: om opvliegende emoties weer tot bedaren te brengen bij relationele problemen of om flexibeler te leren worden; leg unakiet op de zonnevlecht en op het hart met een basissteen onder de voeten.
Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Steentjes Alfabet Empty
PostSubject: Re: Steentjes Alfabet    Steentjes Alfabet EmptyTue Aug 30, 2016 8:44 pm

Thanks Freakske! Fijn om die weer hier te hebben!
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Ennakee
Trouw Lid
Trouw Lid
Ennakee

Posts : 172
Join date : 2016-08-29
Age : 52
Location : De parel van het Zuiden

Steentjes Alfabet Empty
PostSubject: Re: Steentjes Alfabet    Steentjes Alfabet EmptyThu Sep 01, 2016 7:03 pm

Mag je op het ABC ook aanvullende info toevoegen ?
Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Steentjes Alfabet Empty
PostSubject: Re: Steentjes Alfabet    Steentjes Alfabet EmptyThu Sep 01, 2016 7:43 pm

Ja, hoor. Ga je gang. Het is by no means compleet. Er zijn er zoveel, daarom was ik er toen ook mee gestopt Tong
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Sponsored content
Steentjes Alfabet Empty
PostSubject: Re: Steentjes Alfabet    Steentjes Alfabet Empty

Back to top Go down
 
Steentjes Alfabet
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Edelstenen & Kristallen & Kristallen Schedels :: Kristallen-
Jump to: