Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Mabon - 2e Oogstfeest 21 September

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Mabon - 2e Oogstfeest 21 September Empty
PostSubject: Mabon - 2e Oogstfeest 21 September   Mabon - 2e Oogstfeest 21 September EmptyTue Aug 30, 2016 9:50 pm

VAN ROSY

MABON- HET OOGSFEEST

Mabon is het tweede oogstfeest (Lughnasadh is het eerste), een bekende naam in de Keltische mythologie en ook een belangrijke periode in de Wicca-religie.

Met Mabon mogen we ontspannen en uitrusten van al het werk ...dat we de afgelopen tijd hebben verricht. We mogen ontspannen en ons terugtrekken in onze persoonlijke ruimte en je klaar maken voor de komende donkere tijd.

Je kunt nu je eigen persoonlijke oogst van het afgelopen jaar vergaren, symbolisch, en dicht bij je hart houden in de komende maanden van afnemende energie. Hierdoor kun je inventariseren wat je gegeven is en wat je hebt moeten opgeven om te kunnen oogsten. Het is belangrijk om op dit moment te kijken naar wat je hebt volbracht dit jaar en daarvoor te danken.

Je kunt nu bepaalde dingen afronden en dingen met elkaar verbinden die nog voor de winter met elkaar verbonden moeten zijn. Het is nu ook tijd om balans tussen tegengestelde krachten in ons leven te herkennen en te overdenken, om te stoppen, te rusten en misschien wel een beetje van tempo veranderen voordat het Samhain is.

Je denkt na over je successen en prestaties. Je kijkt ook naar de geleerde lessen van bepaalde dingen die niet succesvol waren. Deze lessen zijn zaadjes waaruit nieuwe projecten zullen groeien.

Met dit feest kun je terug kijken naar het verleden en vooruit kijken naar de toekomst. Het vieren van gaven en het opruimen van wat niet langer nodig is.

Bron: http://www.thespiritofthegoddessis.nl/Jaarfeesten/Mabon/TekstMabon.htm Lees verder
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
 
Mabon - 2e Oogstfeest 21 September
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Moeder Aarde - Sjamanisme - Hekserij - Elementen-
Jump to: