Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Samhain - Keltisch Nieuw Jaar - Halloween

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Samhain - Keltisch Nieuw Jaar - Halloween Empty
PostSubject: Samhain - Keltisch Nieuw Jaar - Halloween   Samhain - Keltisch Nieuw Jaar - Halloween EmptyTue Aug 30, 2016 9:55 pm

Samhain staat weer bijna voor de deur, 31 oktober.
Ik weet nog niet of ik dan een ritueel of afstemming ga doen. Ik weet wel dat als je dat dan doet, het héél krachtig en helder is.
De sluiers tussen onze wereld en de spirit realm is dan heel dun en je kunt dan dus heel makkelijk contact krijgen en dingen door krijgen.
Vorig jaar heb ik buiten in de tuin een ritueel gedaan, compleet met pagan jurk aan. Een cirkel gemaakt op mijn ronde gazonnetje, lantaarns op de windrichtingen en alles.
Dit jaar eens kijken. Ergens wil ik wel wat doen.

Halloween is een voortvloeisel van Samhain. Als ik het goed heb op angst geborduurd ipv verering van de voorouders en geesten en zo. Angst wrs door de kerk gezaaid en daarom allerlei gekke fratsen uithalen om geesten juist buiten te houden.
Ik vind de verhalen altijd erg verwarrend, omdat het dus soms over herdenking van de voorouders gaat, en het vieren van het nieuwe jaar en het laatste oogstfeest, te weten het slachtfeest. Vroeger werd in die tijd geslacht.
En er zijn verhalen over angst, enge geesten, heksen enz.

Anyway, ik ben zelf begonnen met seizoens dingen in de vensterbanken en op één kastje. In één vensterbank a/d zijkant een vlierstronk, een paar elfenbeeldjes, namaak herfstblaadjes enz.
Op de andere een aardewerk pompoenhanger waar een theelichtje in kan, een hele leuke andere aardewerk jack O'lantern, heksenbeeldje enz.

Op een kastje mijn Lord of the Wildwoods beeld en Aradia, Queen of Witches. Die staat al beneden, intuitief wilde ik nu de Lord of the Wildwoods erbij hebben. Met Samhain horen Mannelijk en Vrouwelijk samen te zijn. Vraag me niet waarom. Voelt beter. Compleet. Aanvullend.

Even een hele volksverhuizing, want alles wat op die plekken stond, moet elders weer een plekje vinden natuurlijk, en mijn hele toko staat vol met schilderijen die staan te drogen en waar ik me even geen raad mee weet Gniffel
Sommige kristallen moeten ook naar boven, andere naar beneden, o.a. mijn chloriet rutiel kristal. Die hoort op een of andere manier bij de Lord of the Wildwoods.

Druk bezig, heb nu even koffiepauze, zo meteen weer even verder. Intussen ook wat dingen opruimen en zo. Heb er ineens zin in.
Wel apart, want sinds ik hier woon, heb ik nog niet echt veel zin gehad om seizoensdingen te doen, terwijl ik dat voorheen altijd deed, mijn hele volwassen leven. Maar de rek was er uit denk ik. Nu heb ik er ineens helemaal zin in :)
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
 
Samhain - Keltisch Nieuw Jaar - Halloween
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Moeder Aarde - Sjamanisme - Hekserij - Elementen-
Jump to: