Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron)

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) Empty
PostSubject: Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron)   Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) EmptyWed Aug 31, 2016 11:59 am

Chalice Well
bron: onbekend

Mijn favoriete plek in Glastonbury is de Chalice Well. Het park is gewoon prachtig, een levend boeket van bloemen en fonteinen. De energie is kalmerend en helend. De beroemde bron ligt in het achterste deel van de grote tuin en er zijn overal bankjes om rustig te genieten van de schoonheid. De tuinen hebben een behaaglijke sfeer en een vibrationele zuiverheid. Er zijn drie verschillende, maar harmonische energiebronnen in de tuinen.

Dit zijn de leylijn-energieën die de vortex vormen in de King Court, de anionische energie die gevormd wordt door de bron en het stromende water van de Chalice Well en het zachte energieveld van de krachtige bomen en planten. Deze hebben allemaal voelbaar verschillende invloeden die variëren van meditatieve, licht ontspannende tot krachtig prikkelende intensiteit.

Eenmaal binnen de omheining van het Chalice Well park voelt men zich rustig en geborgen. Het park is een prachtig verzorgde Engelse tuin, getooid met levendige bloemen in vele kleuren en geuren. Twee geweldige taxusbomen vormen een sterk veld te midden van de melange van energieën en staan als Wachters voor de Kings Courtyard, waar de Michaël en Mary leylijnen elkaar kruisen en een krachtige vortex vormen. Taxusbomen en eiken waren heilig voor de Druïden, die ze opzochten vanwege hun sterk beschermende energie. Deze heilige bomen werden beschouwd als dignitarissen die onderdak bieden aan de levende natuurgeest van 'green man' (groene man, meestal het symbool voor wedergeboorte in de lente). Binnen de omheinde tuinen van de Chalice Well is hun aanwezigheid heel rustgevend en beschermend. Je krijgt zin om ze aan te raken en ze liefde en dankbaarheid te geven, wat door de sterk bewuste Taxuswachters onmiddellijk in een zachte liefdevolle energiegolf wordt teruggegeven.

Kings Court is beslist het sterkste "elektriserende" punt in het Park. De energie bij de vortex in de Kings Courtyard wordt verder geïntensiveerd door ionische ladingen die afgegeven worden door een circa 2 meter hoge waterval van ijzerhoudend water wat uit de bron heuvelafwaarts stroomt. Deze waterloopenergie voegt zowel ionische als elektromagnetische lading toe aan de vortex die gecreëerd wordt door de elkaar kruisende leylijnen. Deze vortex is nogal compact en wordt in toom gehouden binnen een diameter die tussen de 3 en 4 meter schommelt. De Kings Court is een krachtig derde-oog-centrum.

De Chalice Well bezit nog een andere energie van hoge densiteit in de buurt van de oorsprong. Het compacte energieveld ligt bij het opwelpunt van de bron waar de waterbeweging een waarneembaar anionisch netwerk vormt. De Godin spreekt vanuit dat veld, ze is daar heel erg voelbaar. Het opwelpunt ligt in het achtergedeelte van het park, waarvandaan men een prachtig uitzicht heeft op de Michael Tower die maar een paar honderd meter verder bovenop de Tor staat. Het opwelpunt is getooid met het heilige geometrische symbool van de vesica pisces en afgeschermd door bomen en struiken zodat rustige meditatie mogelijk is. De vrouwelijke Beschermgeest is daar duidelijk en ontegenzeglijk aanwezig. Je voelt je op deze plek omgeven door een beschermende baarmoeder van koele, vochtige lucht. Het is een plek van creativiteit, verjonging en vitaliteit.

De glooiende westzijde van de Chalice Hill Dome ligt binnen de omheinde buitenrand van het park. Er zijn ontelbare plekken om op een bankje te zitten of in het gras te liggen temidden van pastelkleurige, heerlijk geurende bloemen. Het rijk van de natuurgeesten is hier heel duidelijk aanwezig. Overal in de tuin voel je feeën en vrolijke elfjes die rondom de bron, de watervallen en de bloemen vliegen en een bijna hoorbaar elfengelach tegen de als gebeeldhouwde rotscascades van zowel Kings Court als Chalice Hill laten weerklinken. Hier op de hellingen van Chalice Hill is de 'sluier' heel dun en met gerichte intentie gemakkelijk te penetreren.
Chalice Hill is een plaats voor visioenen en manifestatie. Je kunt gemakkelijk op je rug in het zachte, dikke gras van de Chalice Hill gaan liggen en al kijkend naar het bewegen van de takken en de voortdrijvende wolken wegdromen. Gebeden worden bezielend en een meditatieve staat wordt moeiteloos bereikt.

De Chalice Well zelf is heel therapeutisch. Het water is grondig getest en geanalyseerd. Het bronwater is licht radioactief, rijk aan ijzer en heeft een waarneembare magnetische lading. Er zijn ontelbaar veel gedocumenteerde verslagen van genezingen die plaatsgevonden hebben. Midden 1700 werd een Engelse aristocraat genezen van een langdurige kwaal nadat hij door een engelenverschijning "geïnstrueerd" was om 5 opeenvolgende weken van de bron te drinken. De veel gepubliceerde genezing creëerde een hernieuwde bekendheid voor de Chalice Well. Bezoekers uit heel Europa stroomden toe om van het wonderbaarlijke water te drinken.

De Druïden beschouwden de 'Rode Bron' al als heilig water eeuwen voordat volgens de geschiedenis de Romeinen rond de heilige rode bron voorzieningen bouwden. Een stenen pad verbond de rode en de witte bron met de steencirkel bovenop de Tor.
De Druïden waren van mening dat de rode en de witte bron op een natuurlijke manier met elkaar verbonden waren. De Michaëllijn loopt zowel door de witte als de rode bron, terwijl de vrouwelijke Marylijn alleen door de rode bron loopt.

De mannelijke en vrouwelijke leylijnen zijn vanaf de Chalice Well tuin tot bovenop de Tor met elkaar verweven in een symbolisch vruchtbare omhelzing van mannelijke en vrouwelijke energie in deze heilige plaats.

Het is vermeldenswaard dat er op minder dan 100 meter van de Chalice Well een tweede en uniek verwante bron stroomt, de 'Whitespring'. De witte bron is een calciumhoudende en energierijke bron die opwelt aan de voet van de Tor. Rijk aan mineralen is ze interessant genoeg vrij van ijzer en heeft een sprankelende helderwitte kleur. Helaas maakt ze geen deel uit van het beschermde Chalice Well complex, ook valt ze niet binnen de grenzen van het National Trust bezit van de Tor. De witte bron is particulier eigendom. Het water werd diverse malen gebotteld en verkocht als mineraalwater. De oorsprong van de bron ligt bij een stenen gebouw dat tot voor kort een pub en een restaurant was. Het witte bronwater stroomt door een cementen goot langs de vloer van het stenen gebouw en komt daarna in de stadsriolering terecht.

Het water van de Whitespring welt op vanonder de heilige kalkaarde van de Tor en bevat heilig water met een mannelijke trilling. De relatie met de Chalice Well is onmiskenbaar, toch is de witte bron weinig te vinden op lijsten van heilige plaatsen. Er zijn nu ontwikkelingen gaande om Chilkwell Street af te sluiten en een omvangrijk Glastonbury Park te creëren dat de Tor, de Chalice Well en Whitesprings met elkaar verbindt. Een nog ambitieuzer idee is om ze allemaal te verbinden met de Glastonbury Abbey ruïnes die een goede kilometer verderop liggen. Hoewel dat laatste logistiek gezien weinig kans van slagen heeft, is het idee om de witte en de rode bronnen aan de voet van de Tor met elkaar te verbinden, denkbaar.

Het geven van een onjuiste bestemming aan heilige plaatsen en het schenden ervan maakt me verdrietig en stelt me teleur. Het plaatsen van een pub en de aanleg van een weg precies midden door de heilige Avebury Steencirkel, de onverschilligheid voor Glastonbury Whitesprings en de commercialisering van de vortexplaatsen in Sedona zijn allemaal kwesties die wellicht in de komende ascensie gecorrigeerd zullen worden. Onze gedachten en handelingen kunnen dit waar maken zodra we deze levende energieën gaan herkennen.

Het is mogelijk om binnen het terrein van de Chalice Well te logeren door een "Vriend" van de Chalice Well Trust te worden. Het lidmaatschap kost circa 25 euro per jaar. Eenmaal ingeschreven, kan men in het kleine St Michaël's pension logeren. De accommodatie is een prachtig 17de eeuws pand met conferentiemogelijkheden en een pas gerenoveerde eetzaal. Er is plaats voor elf gasten en het functioneert als een vegetarisch B & B (logies met ontbijt) met zelfbediening. Kamerprijzen zijn vanaf 17 pond per nacht. Het geeft je toegang tot de tuinen en de bron nadat de poort om 5 uur 's middags sluit voor het publiek. Ik kan het van harte aanbevelen. De tuinen zijn prachtig bij nacht….en vol activiteit!

De vriendelijke vaste "Bewakers" van de Bron zorgen voor de exploitatie en de verschillende functies van de Chalice Well tuinen, de boekwinkel en het St Michaël's pension. Samen met de voorkomende en verantwoordelijke staf werken ze mee aan de sfeer en het gevoel van welzijn dat gereflecteerd wordt in de Chalice Tuinen en Bron. Elk van hen straalt een spiritualiteit en liefde uit voor deze plaats die bijdragen aan je bezoek.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) Empty
PostSubject: Re: Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron)   Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) EmptyWed Aug 31, 2016 11:59 am

Rosy wrote:
ik zal een aantal fo'to's erop zetten zodat iedereen mee kan genieten van waar jou hart zo vol van is.
het is er dan ook geweldig mooi. er is ook een boek over geschreven door Marion Zimmer Bradley,
de nevelen van avalon.

Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) Images-7

Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) ImagesCAYLZN9V

Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) ImagesCAKQMVWZ

Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) ImagesCA4H3E02

Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) 8

Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) Lady-of-Avalon
deze laatste foto word gezegt dat men deze energie kanvoelen bij deze well.

vooral vrouwen schijnen deze enrgie goed op te kunnen pikken.

liefs ROSY (HRTS)
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) Empty
PostSubject: Re: Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron)   Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) EmptyWed Aug 31, 2016 12:00 pm

Mooi, he! Dank je voor de foto's. Die onderste is inderdaad mooi!
Ik wilde al een album aanmaken met foto's. Kunnen we alsnog doen natuurlijk!
Toen ik zelf in Glastonbury was, was ik helaas héél erg ziek en beroerd van een verkoudheid. Ik was in geen jaren ziek geweest, het was heel vreemd. Ik denk dat het expres was, zodat ik niet al te bewust kon voelen of zo. Er is na mijn bezoek daar iets veranderd in mijn energiesysteem, m.n. het 2e chakra.
Ik wil nog een keer terug naar Glastonbury als ik niet ziek ben en met lekker weer :)

Er is overigens een hele serie Avalon boeken van Marion Zimmer Bradley. Ik heb ze allemaal, lees ze af en toe gewoon ook wéér :-p :-p
De film "THe Mists of Avalon" heb ik ook gezien. Ik vond het een hele goede verfilming! En goeie keuze qua actrice voor Morgaine :) En die kleding, ooohh man, zó mooi! Dan wil ik ook van die jurken gaan maken, haha.

De ingang
Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) 20101014ChaliceWellgardensentranceS

Hier was ikke bij de bron:
Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) 20101014ChaliceWellAngelina1S

En verderop het water drinken. Juk, véél ijzer en dat proef je. Haast net wanneer je op je lip bijt en bloed in je mond krijgt, haha.
Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) 20101014ChaliceWellLionHeadAngeldrinkingwaterS

Vlinder

Kristalletje
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Sponsored content
Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) Empty
PostSubject: Re: Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron)   Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron) Empty

Back to top Go down
 
Glastonbury, The Chalice Well (heilige bron)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Volkeren & Cultuur-
Jump to: