Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Koortslip Aanpakken (Herpes Simplex)

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Koortslip Aanpakken (Herpes Simplex) Empty
PostSubject: Koortslip Aanpakken (Herpes Simplex)   Koortslip Aanpakken (Herpes Simplex) EmptyTue Oct 18, 2016 2:07 pm

Toch eens een topicje over maken ...

Bij mij werken al die antivirale middelen niet, zoals Zovirax. Daardoor duurt het bij mij alleen nog veel langer eer het helemaal weg is. En dan bedoel ik ook veel langer, zoals een week of zo extra. Dan liever niets.

Wil je er snel van af? Bij de eerste de beste kriebel:

- ijsklontje er op en er op houden tot het zowat pijn doet.
- Ik ga daarmee door tot het ijsklontje nagenoeg gesmolten is, wel tussendoor even er af, want anders bevries je natuurlijk je lip en dat moet je niet hebben.
- Herhaal dat echt regelmatig. Elke keer als het weer kriebelt, hop, ijsklont er op.

Je kunt dat ook doen als je uit bent, vraag je om een cola met ijs of zo. Kou, zoals een koud blikje of glas, zou ook moeten werken, maar ik merk dat als het acuut is, dat koel niet genoeg is om het weg te houden. Maar tis beter dan niets natuurlijk.
Het virus gedijt nl. in warmte en kan schijnbaar niet tegen kou. Het 'schrikt' daarvan en trekt zich terug.

ESSENTIËLE OLIËN:
Deppen met essentiële olie.  
Je kunt o.a. Tea Tree gebruiken (schijnt nr 1 keuze te zijn, maar ik heb het niet).
Ik heb goed succes met pepermunt olie, bergamot ook. Verder zou ook lavendel, lemon, mirre kunnen en nog een paar andere (even Googlen).
Maar het beste tot nu toe bij mij werkt pepermunt.
Ik dep die olie er met een vingertop puur op. Niets mengen met andere olie of creme, wat sommigen suggeren. Puur er op.
Leuke bijkomstigheid is dat pepermunt je helder maakt, evt. ook je neus helpt openen als je verkouden bent.
Bergamot en lemon werken opbeurend, word je vrolijk(er) van. Ook niet verkeerd dus om vlak onder je neus rond je mond te moeten smeren Gniffel

Heb je dat niet in huis en voel je 's avonds zo'n kreng opkomen? Tandpasta kan ook werken schijnbaar. Zit ook pepermunt in, he. En ijsklontjes kun je ook altijd maken. Desnoods bevries je wat water in een zakje of zo.

En bezig blijven met ijsklontjes. Soms voel je dan ergens anders ineens een kriebel, alsof dat pokkevirus per se ergens wil verschijnen. Doe dan hetzelfde: ijsklont er op, daarna essentiële olie.
En vooral herhalen herhalen herhalen.


L-LYSINE gebruiken:
Koop L-Lysine bij de gezondheidswinkel. Liefst van een goed merk, géééééén Kruidvat of zo, die goedkope rommel heb je niets aan. Solgar is een goed merk. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Dat wordt in ieder geval opgenomen in je lichaam, die goedkope zooi van Kruidvat, Etos e.d. niet. (Als die uberhaupt al L-Lysine hebben, wat ik betwijfel).
L-Lysine is een aminozuur preparaat. Als het niveau hiervan te laag is in je lijf, kan het herpesvirus wat de koortslip veroorzaakt goed gedijen. Dus even die balans fijn ophogen helpt goed. Het virus kan dan eigenlijk niets. Het wordt niet gedood, helaas is er niets wat het doodt, maar het kan dan niet uitbreken, of de kans is veel minder.
LET OP: Continu L-Lysine in blijven nemen kan schijnbaar weer gevolgen hebben. Dit omdat het de verzuring omhoog gooit, en wij Westerse mensen zijn al aardig 'zuur'. En te zuur is niet gezond. Dus gebruik het echt gewoon tijdelijk. Dus als je een kriebel voelt opkomen -of al een koortslip hebt- en blijf het dan een aantal dagen slikken tot het echt niet doorzet of weer weg is. Stop dan weer met de Lysine.
(het gaat overigens ook niet om 'gewoon' zuurder worden, maar specifiek om dat aminozuur L-Lysine! Dus andere verzurende dingen gaan nuttigen, zal niet helpen.)

Hoeveel slikken? Sommigen zeggen 1800 mg per dag met uitbraak, anderen nemen 3000 mg. De tabletten van Solgar zijn 1000 mg, ik neem tijdens een (bijna) uitbraak er 2 per dag, verdeeld over de dag.

Als je echt heel veel last hebt, kun je eens bij een alternatieve therapeut na laten kijken of je misschien wel L-Lysine langduriger kunt/mag slikken. Er zijn therapeuten die je hele systeem door kunnen meten en dus o.a. ook de zuurgraad van je lijf.

STRESS
Probeer stress te vermijden of op te lossen als dat de oorzaak is (bij mij meestal).
Kun je doen met mediteren, Solfeggio soundhealingen of iets anders wat voor jou echt ontspannend werkt.

HYGIËNE
Goede hygiëne doet ook veel. Het is zo besmettelijk als wat. Ook voor je ogen, tepels, geslachtsorganen. Ja, je kunt er genitale herpes van krijgen, al is het genitale herpes virus eigenlijk een net andere vorm van het Herpes Simplex virus.
Ik heb iemand gekend die het op zijn ogen kreeg. Nou, dat was héél heftig! Hele erge pijn, moest zich echt ziek melden van werk, dagen lang. Vreselijk beroerd en pijn. Echt geen lolletje!
Dus wees voorzichtig, was je handen geregeld, en houd je handdoek apart van die van anderen in het gezin.
En gebruik je eigen handdoek ook niet even snel tussen je benen als je net je gezicht ook hebt aangeraakt ermee (uit de douche bijv).

BUITEN DE DIRECTE AANPAK:
Je weerstand hoog zien te houden. Gezond eten, veel Vit C. Kan middels supplementen (ook weer niet die goedkope bagger, neem goede, bijv. Solgar!) en ik ga zelf dan ook even flink aan de kiwi's.
Ik gebruik zelf ook Echinacea om weerstand te verhogen. Ik pak dat als ik voel dat ik een tikje verkouden word en iedereen overal omvalt met zware verkoudheid en/of griep. En zeker ook als ik voel dat er een koortslip zit te klieren.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Vlinder3
Admin
Admin
Vlinder3

Posts : 476
Join date : 2016-08-29
Age : 51
Location : Spanje

Koortslip Aanpakken (Herpes Simplex) Empty
PostSubject: Re: Koortslip Aanpakken (Herpes Simplex)   Koortslip Aanpakken (Herpes Simplex) EmptyTue Oct 18, 2016 3:45 pmMooie info...altijd handig...al werkt bij mij ook colloidaal zilver, gewoon naast je neer zetten en elke keer een druppeltje erop....heeft geen limit.
Back to top Go down
 
Koortslip Aanpakken (Herpes Simplex)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Alternatief Genezen-
Jump to: