Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Je moet er in geloven anders werkt het niet

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Je moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet EmptyTue Nov 08, 2016 11:48 am

Ik blijf dat nog altijd tegenkomen bij mensen als je het hebt over bijv. astrologie of kristallen.
Aan één kant een interessant gegeven, want het is op zich finaal niets waar je in hoeft te geloven. Maar anderzijds, als je zo sterk er van overtuigd bent dat het niet werkt, ga je dan de energieën blokkeren waardoor het inderdaad niet werkt? En kun je dan feitelijk wel zeggen dat het niet werkt als je er niet in gelooft?
Ergens kan ik dat dan weer niet geloven, want astrologie valt niets in te geloven, dat is feitelijk. Dat is zoals het is. Of jij er nou wel of niet in gelooft je blijft toch de kenmerken houden van je zonneteken, ascendant enz. enz. Ook dat kun je toch niet blokkeren door sterke overtuigingen dat het onzin is. Je bent dan toch een Stier, Vis en dergelijke.

Maar zou dat met kristallen nou anders zijn? Ik denk zelf dat een kristal altijd ook wel zijn werk doet, alleen als je er niet zo voor open staat, merk je het niet zo op en kan het misschien wel minder diep doorwerken.
Ergens werkt iets toch beter als je er voor open staat, waarmee je dan weer op de uitspraak komt "Je moet er in geloven."

Bij een healing zal dat toch niet heel anders zijn. Als iemand de energieën niet toelaat ... Iemand moet er dus wel klaar voor zijn, bereidwillig zijn ook. Dan zou je kunnen zeggen dat die persoon er in gelooft.
Werken medicijnen niet idem dito, bijvoorbeeld een placebo. Dan gelooft iemand dat ie het echte medicijn krijgt en hij geneest. Als ie zou weten dat het een placebo was, zou het niet werken.
Kun je dan toch zeggen "Je moet er in geloven anders werkt het niet?" of niet?

Hoe denken jullie hier over?
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
SparklingPurple
Ere Lid
Ere Lid
SparklingPurple

Posts : 661
Join date : 2016-08-30

Je moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Re: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet EmptyTue Nov 08, 2016 12:10 pm

Natuurlijk blokkeer je met weerstand energie, maar ook dat voel je en dat voelt totaal niet lekker!

Astrologie vind ik toch weer minder feitelijk, net als de beschrijving van de werking van stenen. Het is een interpretatie. De energie is de energie dat verandert niet.

Dus ja... moet je ergens in geloven? Ja en nee, om de energie te laten stromen is het gewoon handig als je de weerstand laat varen.

Back to top Go down
Guest
GuestJe moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Re: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet EmptyTue Nov 08, 2016 12:36 pm

Mijn zuster gelooft niet in de werking van Kristallen, toch had ze er laatst eentje in haar handen hier en ze schrok zich rot, ze zegt ineens, ik voel iets, wat een raar gedoe. Schijnbaar voelde ze de energie, maar ze vond het helemaal raar. Dus ik denk dat ook als je er niet in gelooft, het zelfs onzin vindt, je toch opeens iets kunt voelen.
Maar ik denk dat iedereen ook niet even gevoelig is voor Kristallen. De ene persoon merkt het meteen, en de ander geleidelijker. Ik heb ook wel eens gehad dat ik een bepaalde werking verwachtte maar dat het achteraf een ander kristal bleek te zijn, met inderdaad een andere werking. Dus krijg je niet de werking waar je in geloofd.

Ergens sterk in geloven helpt denk ik wel, maar ook niet altijd. In mijn kennissenkring zitten ze in een gezondheidsmiddel, ze geloven dat het alles geneest, helemaal vol ervan, en iedereen eraan willen helpen, je zou er ook positief van worden en je zo goed voelen. Ik ben er niet in meegegaan, heel veel wel.
Maar nu liggen ze zelfs ondanks dat ze er van overtuigd waren dat het fantastisch werkt, van alles geneest, zelf als eerste ziek en zijn lang niet de blijste mensen.
Het heeft denk ik ook te maken met de manier waarop je het geloven richt en invulling geeft.
Het placebo effect werkt denk ik goed, maar ik denk toch dat als jij knallende migraine hebt, en je een placebo neemt, het bij 9 van de tien mensen niet overgaat, ook niet als ze er in geloven dat het net als altijd met een pilletje minder wordt.
We hebben op het werk weleens iemand wijsgemaakt dat hij Melatonine kreeg daar slaapt hij altijd goed op, maar het waren zoetjes, omdat dat pillen er te kort waren en niet zo snel aangeleverd konden worden. Die persoon zag niet dat het wat anders was. Die persoon slaapt altijd meteen op zo een tabletje, maar deed nu geen oog dicht, ondanks dat hij dacht van ik ben weer zo vertrokken.


Back to top Go down
Guest
GuestJe moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Re: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet EmptyTue Nov 08, 2016 9:02 pm

Met kristallen is het zo dat je een klik hebt, of niet. Dus ik denk als je er niet in gelooft je ook geen klik hebt, dus je ook geen aandacht/energie aan de kristal geeft. Daardoor geeft de kristal ook weinig energie. Als je met een kristal werkt/bezig bent komt er meer energie vrij, laat de kristal meer van zichzelf zien. Ik heb soms momenten dat ik denk, ja joh, een gesprek met een kristal/stukkie steen, duh! Maar dan zit ik weer eens met een steen of schedel en voel de energie, krijg dingen door en dan is het weer goed.

Inderdaad denk ik dat als het je ding is, je ermee kan werken en anders niet. Als de leering er klaar voor is verschijnt de leraar. Voor de een zijn dat kristallen, voor de ander astrologie of numerologie of klankschalen of what ever. Allemaal middelen om met jezelf aan het werk te zijn. Sommige mensen willen niet naar zichzelf kijken en zullen ook niet geloven in zulke dingen.....
Back to top Go down
SparklingPurple
Ere Lid
Ere Lid
SparklingPurple

Posts : 661
Join date : 2016-08-30

Je moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Re: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet EmptyTue Nov 08, 2016 9:22 pm

Die laatste zin vind ik heel treffend Moonshine! Stigmatiserend, maar als ik er over na ga denken heb je helemaal gelijk!
Back to top Go down
Guest
GuestJe moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Re: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet EmptyTue Nov 08, 2016 9:58 pm

Ik ben van mening dat er naast spirituele dingen ook andere dingen zijn om naar jezelf te kijken en aan jezelf te werken. Ik ken ook mensen die totaal niet met dit soort dingen bezig zijn, en niet zozeer in dit soort dingen geloven maar toch wel mensen zijn die kritisch naar zichzelf kijken of aan zichzelf werken.
Ik denk dat ook als je iemand bent die bijvoorbeeld veel aan sport doet, of iemand bent die tuiniert, of wat voor iets dan ook doet, het maakt niet uit wat, je toch een bepaalde focus kunt krijgen waardoor je goed naar je innerlijke dingen luistert.
Ik hoor in mijn omgeving best wel vaak dat er gezegd wordt over niet spirituele mensen dat ze niet wakker zijn of niet naar zichzelf durven kijken, maar mijn ervaring is daarin anders.
Ik heb ook best wel de ervaring dat juist spirituele mensen in mijn omgeving zichzelf blind staren en niet naar zichzelf kijken en willen horen en voelen wat ze zelf willen. Dus voor mij maakt het eigenlijk geen verschil in mensen of iemand nu spiritueel is of niet voor de weg om te willen werken aan zichzelf.
Gniffel
Back to top Go down
Guest
GuestJe moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Re: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet EmptyTue Nov 08, 2016 10:13 pm

Er zijn inderdaad zoveel verschillende manieren om aan jezelf te werken! Het is maar net waar jij je lekker bij voelt. Of dat nou tuinieren is of mediteren of hardlopen. Misschien kun je de zin van Kristalletje over ergens in geloven veranderen in lekker bij voelen?!
Back to top Go down
Guest
GuestJe moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Re: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet EmptyTue Nov 08, 2016 11:00 pm

Ja dat is een goeie Moonshine, je ergens lekker bij voelen, want als je je lekker voelt merk ik vaak dat ook alles wel vanzelf gaat.
De dingen zijn vaak ook min of meer inductoren begreep ik altijd, een middel wat je nodig hebt als ondersteuning als het ware, om je onderbewustzijn bewuster te maken.
Ik weet nog dat ik voor mijn examen Mediumschap toen enkel een naam kreeg en daar wilden ze dingen bij weten over die persoon haar jeugd, en ik dacht mijn hemel ik heb geen foto, ik heb geen voorwerp, ik heb niks, alleen die naam. Ik dacht moet ik dan mijn pendel maar pakken, moet ik een kaartenset gebruiken, of kristallen bij me nemen, maar toen heb ik het zo geprobeerd en het lukte gewoon. En toen dacht ik, ik moet gewoon in mezelf geloven, al die kaarten die ik heb, al die pendels, ze bevestigen me, en ondersteunen me, maar de energie komt ook wel op gang als het er niet is.
Ik heb voor mijn gezondheid ook tal van dingen geprobeerd, kristallen aangeschaft, en allerlei andere dingen, ik geloof er wel in, maar toch voel ik me de laatste tijd pas helemaal toppie, nu ik gewoon alles loslaat en in mezelf geloof, en weet dat alles goed is.
Uiteindelijk ben je zelf degene die het doet.
Ik heb in verleden tijden ook wel met kristalopleggingen gewerkt bij mensen, en dan zeiden ze later die kristallen werken zo goed die wil ik ook hebben En dan zei ik, je hebt het aan jezelf te danken.
Ik geloof er wel in dat Kristallen een energie hebben die werkt, ook dat ze voelbaar zijn door mensen die er niet in geloven.
Maar ik zie het meer als een energie die naar je toekomt en vraagt of het met je samen mag werken, maar of dat gebeurt is van jouw zelf afhankelijk. Iemand die er niet in gelooft kan nog wel samen willen werken, en iemand die er wel in gelooft kan wel niet samen willen werken. Of men werkt even samen om vervolgens weer te denken wat vroeg je nu van me? Of men vindt de samenwerking niet leuk meer.
Of men verstaat het niet goed en heeft alleen oog voor het eigen ding. Of men pikt het zo snel op, dat men zelfs begrijpt hoe samen te werken als de ander er niet eens is.
Back to top Go down
Helder
Trouw Lid
Trouw Lid


Posts : 118
Join date : 2016-08-29

Je moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Re: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet EmptyWed Nov 09, 2016 12:50 pm

Als je erin gelooft werkt het beter en sta je jezelf ook toe om verschillen te merken.
Back to top Go down
Gwynne
Trouw Lid
Trouw Lid
Gwynne

Posts : 190
Join date : 2017-01-29

Je moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Re: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet EmptySun Jan 29, 2017 8:02 pm

Ik geloof dat het bijna met alle spirituele zaken zo is dat je er niet in hoeft te geloven eer het werkt voor jou. Een reading kan bijvoorbeeld gegeven worden, zelfs wanneer men toch "blokkeert". Bij toestemming prikt een sterke ziel daar doorheen. De informatie die door wordt gegeven is de informatie die wordt doorgegeven. Onveranderlijk. Het is alleen wat men ermee doet wat de doorslag geeft. Sommige mensen geloven niet in deze "onzin" omdat dit betekent dat het beeld wat ze van zichzelf en het leven hebben, hoe negatief ook, afbrokkelt. En soms is iets negatief maar wel vertrouwd en blijft men hangen in oude patronen. Dit is immers beter dan verandering accepteren. Op deze manier heb ik zat kaarten gelegd voor mensen die het maar iets algemeens vonden. De een scherpt zijn mening bij en een ander die nog niet klaar is om te accepteren dat er meer is, kampt overduidelijk nog met iets van binnen.
Back to top Go down
Sponsored content
Je moet er in geloven anders werkt het niet Empty
PostSubject: Re: Je moet er in geloven anders werkt het niet   Je moet er in geloven anders werkt het niet Empty

Back to top Go down
 
Je moet er in geloven anders werkt het niet
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Spiritualiteit-
Jump to: