Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Nieuws volgen, of niet

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 12:01 pm

Ik blijf dat nog altijd interessant vinden, het nieuws wel of niet volgen en het effect er van.

Eigenlijk, als je even terug gaat naar Abraham Hicks die zegt dat je met NIEMAND moet praten over iets als je je er onzeker over voelt, totdat je er over kunt praten zónder te gaan wiebelen... dat geldt toch ook voor nieuws volgen?

Nieuws is grotendeels allemaal negatief, veroorzaakt veel angst, stress en weet ik wat.
Wel een beetje een kip en het ei verhaal, want ga je wiebelen door het nieuws of was je het al en maakt het nieuws het erger?

Op een bepaalde manier leef ik hier heel afgeschermd. Niet in een stad of druk bevolkt gebied, relatief weinig hommeles.
Buiten dat volg ik sinds oktober 2015 het nieuws zo goed als niet meer. Ik krijg dus heel weinig mee van wat er gebeurt.

Enerzijds weet ik dus niet echt meer wat er gaande is in de wereld / Nederland, anderzijds weet ik natuurlijk toch dat bepaalde dingen gebeuren.
Vraag is:
-Mis ik wat in mijn leven? (nope)
-Voegt het volgen van al die ellende wat toe aan mijn leven? (nope)
-Is het nodig voor mij als persoon om al die nare dingen te weten en volgen? (nope)

Mensen zeggen wel eens "Maar dan kun je nergens over mee praten!", vooral als je jonger bent en je je afvraagt waarom je al die toestanden moet volgen en weten. Ik weet nog bijv. dat mijn moeder mij als tiener probeerde te overtuigen de krant te lezen, nieuws te volgen.
En dan was het argument vnl. dat je dan 'ergens over mee kunt praten' en je algemene ontwikkeling.

Met andere woorden: Je moet al die narigheid tot je nemen omdat anderen dat van je verwachten. Omdat je dan 'mee kunt praten'.
Wil ik überhaupt wel praten over al die toestanden? Liever niet eigenlijk.

Mijn moeder bijv. ... Ik overwoog uit te gaan naar een klein kroegje op Oudjaarsavond. Zegt ze "Oh, doe dat maar niet, want Isis..."
Toevallig kwam het met mijn dochter gisteren ook even op Isis. Istanbul, Schiphol.
Maar... als je nou op vakantie wil gaan en je moet naar Schiphol, ga je dan in angst en beven zitten? Blijf je thuis? Of ga je gewoon?

In hoeverre beïnvloedt het je leven?
Misschien doe ik het 'fout' door het niet te volgen, ik weet het niet. Wat ik wél weet is dat je van je high flying disk af gaat als je nieuws gaat volgen. En niet te zuinig ook. Dus ik zie niet hoe het een voordeel kan zijn. Tenzij je niet meer van je high flying disk afgaat erdoor. En of iemand dat kan? Betwijfel het.
Esther kan het zelfs niet en dan zegt Abraham "Don't follow the news/media! Turn off the telly!"

Gisteren was er iets op de radio over een bijna/mogelijke terroristische aanslag in ... erm.. Waalwijk? (Niet zeker meer). Er was dan gelukkig niets gebeurd, de terrorist was nog niet gepakt.
Het eerste wat dan in mij opkomt: Was er wel een terrorist?
Of is het zo erg geworden -volgens mij wel- dat je maar hoeft te wijzen naar iemand met een koffertje of wat dan ook, 'Terrorist' of "bom" hoeft te roepen en iedereen raakt in paniek.

En dan zijn er nog de niet-moord-en-doodslag dingen. Zoals bijv. de verkiezingen in Amerika met Trump en Clinton. Als ik zag hier en daar hoe aggressief mensen daar van werden, ook NLers, op FB bijvoorbeeld.
Heb je dat nou werkelijk nodig in je leven?
En het is dan allemaal zó opruiend dat je er automatisch in mee gezogen wordt.

Dan vraag ik me ook weer af of nieuws dan voor bepaalde groepen misschien wel nodig is en voor andere minder?
Daarmee doel ik dan op bijvoorbeeld Indigos. Misschien is het voor die groep belangrijk om hun ding te doen om de maatschappij te helpen veranderen?
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Helder
Trouw Lid
Trouw Lid


Posts : 118
Join date : 2016-08-29

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 12:33 pm

Ik heb er het volgende op gevonden Happy ; ik lees alleen . Ik kijk dus niet naar het journaal op tv , luister niet naar de radio ,want dat komt allemaal veel te hard en teveel binnen. Ik lees wat nieuws sites op de computer en kies dan ook wat ik echt wil weten of niet. Al die stemmingmakerij artikelen sla ik dus over, maar als er ergens iets gebeurd waarvan melding wordt gedaan dan lees ik dat. Het hoort wel bij je algemene ontwikkeling om (globaal) te weten wat er speelt, vind ik . Anders zet je jezelf wel heel erg buiten de maatschappij. En daar is niks mis mee maar ik wil graag wel contact houden.

En vervolgens besef ik me dat heel veel mensen zich mee laten slepen door de waan van de dag . Wat jij zegt over Trump/Clinton; ik vind het wel belangrijk dat ik weet dat Trump is gekozen en dat hij de nieuwe president wordt. Maar ik ga er niet vervolgens allerlei discussie en rampscenarios bij lezen/bedenken , zonde van de energie.

Wat ik dan wel heb, dat als ik dan een beeld zie op tv van weer een verdronken vluchteling; waarom kiest zo'n ziel voor zoiets en waarom doen zoveel zielen dat? Het maakt soms dat ik het erg moeilijk vind om te blijven geloven in een bron, zielen, bewustzijn, keuzes, energie en trillingen enz.

Dus ik begrijp heel goed dat jij zegt dat je je er liever ver van houdt.
Back to top Go down
SparklingPurple
Ere Lid
Ere Lid
SparklingPurple

Posts : 661
Join date : 2016-08-30

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 1:12 pm

Ik vind dat je het mooi verwoord. Het nieuws en de media staan bol van speculaties, geruchten, halve waarheden en nog meer van die onzin. Overal en nergens wordt maar info vandaan getrokken, meningen geuit etc etc.

Je kunt thuis blijven zitten , na 5 maanden valt er een komeet op je dak (bij wijze van) en dan ben je ook kapot! En wat heb je er dan aan gehad om thuis te blijven zitten? Ik denk niet dat je je tegen moet laten houden door al die mensen die vol haat nare dingen aan het doen zijn. Maar gewoon moet doen wat goed voelt om te doen.

Eigenlijk kom je hiermee ook weer in de dualiteit terecht. Er is geen goed zonder kwaad, geen haat zonder liefde, geen goed nieuws zonder slecht nieuws etc etc... er wordt heel veel op angst gespeeld, en dan gezegd, laten we vooral niet als een kip zonder kop gaan rondrennen! Ja hallo, wie brengen er nou allerlei berichten naar buiten om maar info te geven op de vragen die gesteld worden uit onzekerheid? Er is iets gebeurd, maar we weten nog niet wat... het zou dit kunnen zijn, maar we mogen dat niet zeggen, want we weten het niet zeker... vind je het gek dat mensen in paniek raken op die manier?

Ik snap ergens wel dat mensen hun gevoelens ergens kwijt willen en dan op facebook dingen gaan posten, alleen is het jammer dat dit vaak in die blinde paniek of woede gebeurt. Dat je denkt, ik snap je wel, maar het levert je uiteindelijk niks op. Ga eens zitten en kijk eens wat je zelf kunt doen om de wereld mooi te maken, dan kom je toch tot de conclusie dat je LIEFDE de wereld in wilt zenden?
Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 1:23 pm

Lezen is inderdaad een mooi tussenweg. Dat komt niet zo hard binnen.
Wat betreft die verkiezingen heb ik ook de dag er na gecheckt wie er gewonnen had. Dat wilde ik dan ook wel weten. Maar dat hele mediacircus er voor...
Ik had een stukje per ongeluk ergens gezien van een debat. Ongelofelijk hoe de één de ander verbaal afslacht. Voegt voor mij niets toe, vind ik in en in triest, dat het zo moet gaan mbt het kiezen van een nieuwe leider.
Daarom heb ik dan zo iets van, misschien is dat voor Indigos iets om te zien veranderen? Dat iets als een nieuwe leider kiezen gewoon normaal, menselijk kan gaan gebeuren. Of misschien eigenlijk meer voor Kristalmensen omdat die meer de Liefdes- en eenheids energie dragen.
Want ook het feit dat dat (nog) zo gaat is deel van de groei van de mens.

De zielen die omkomen... op menselijk niveau raakt me dat wel, maar ik heb er geen moeite mee om daardoor te blijven geloven in de bron. Het is juist mijn geloof in het Hogere en het Hogere plan wat mij helpt om het in een ander licht te zien.
Daarin wiebel ik dus niet. Zelfs niet toen mijn eigen vader overleed.

Mijn geloof in het Hogere wiebelt in die zin dus finaal niet. Goh, daar was ik me niet vol bewust van. Als ik datzelfde geloof nou op alle fronten kon krijgen... hihi.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 1:25 pm

@ Sparkling, ja, ook dat nog, veel is gebaseerd op halve waarheden...
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Guest
GuestNieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 2:09 pm

Wat mis ik sinds ik niet meer bewust het nieuws volg? Volgens mij niks. Mijn man wil wel altijd het nieuws volgen op de tv, dus hij staat wel aan. Ik doe dan iets anders. Ik hoor het wel, maar het gaat het ene oor in, het andere weer uit. Ik mis zelf niks als ik het niet zie.

Ik praat liever over andere dingen, dus als mensen zeggen dat je niks hebt om over te praten als geen nieuws volgt.... Dan zit er bij die mensen zelf misschien weinig diepgang? Praten die het liefst over algemene dingen.

Waar je je aandacht op richt, vermeerdert zich. Dan richt ik liever mijn aandacht op mooie dingen. Wat maakt het uit of ik weet dat trump president is geworden, wat maakt het uit dat er weer een aanslag wordt gepleegd? En dan bedoel ik niet dat het niet vreselijk is voor de betrokkenen. Dan bedoel ik meer wat verandert er voor ons als we dit helemaal volgen? Kunnen we er iets aan veranderen? Nee! Alles gebeurt met een reden en het is in het grote geheel allemaal groei. We maken nu maar een heel klein stukje mee op aarde van het hele grote gebeuren. De groei is zo immens, daar maken wij in dit leven een klein deeltje van mee. Dus in feite is wat er gebeurt maar een speld in een hooiberg en allemaal voor het grote geheel.

Ik kan me er druk om maken, maar helpt dat? Nee, ja in tegenovergestelde richting. Ik verlaag mijn energie erdoor, dat is niet fijn. Het is juist, volgens mij, de bedoeling dat we in energie stijgen. Nieuws doet dat niet, dus voor mij niet de goede manier.

Voor mij geen nieuws en als ik dan toch iets hoor, dan laat ik het langs me heengaan. Als ik er in ga, dan is dat niet goed voor mij.
Een beetje warrig geschreven denk ik, maar er komt zo veel in mijn hoofd! Van allemaal verschillende kanten worden dingen gezegd. Zo snel kan ik niet tikken Tong
Back to top Go down
Guest
GuestNieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 3:01 pm

Ik volg het nieuws niet dagelijks, af en toe een keer, en daar voel ik me niet negatiever door worden.
Ik denk dat dingen soms ook op voorhand al karakter gerelateerd zijn. Mijn moeder is net zo als Kristalletje beschrijft.. als we ergens heengaan, maakt ze zich al druk van er kan van alles gebeuren. Zijn we op vakantie denkt ze dat we neerstorten, elke keer zegt ze er komt een derde wereldoorlog. Mijn oma had ook zo een karakter, die sliep pas weer nadat haar kinderen terug kwamen van vakantie. Als je zo in elkaar steekt is het nieuws kijken niet handig.
Ik heb het niet. Ik ben aan de ene kant wel gevoelig, maar aan de andere kant kan het mijn stemming niet zo zeer drukken als ik eens het nieuws aan heb staan.
Misschien als ik het wel dagelijks zou kijken het me wel negatief zou beïnvloeden. Nu drukt het mijn stemming niet en voel ik dikwijls als ik eens wat zie een golf van dankbaarheid opkomen en ben ik blij met alles wat ik heb, dankbaarheid is een fijn gevoel en vermeerdert nog meer om dankbaar voor te zijn.


Als mensen verwachten dat je ergens over mee kunt praten vind ik het wel apart, er zijn zoveel onderwerpen om over te praten. Ik ken genoeg mensen die het nieuws wel volgen maar er ook niet over praten.

Back to top Go down
Yarrow
Ere Lid
Ere Lid


Posts : 583
Join date : 2016-09-13

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 8:09 pm

Ja, ik wil graag weten wat er in de wereld gebeurt. Dus ja, ik kijk dagelijks naar het nieuws. Maar wel naar het korte nieuws van zes uur. En mocht er iets erg had binnengekomen zijn, dan kan ik me daar in mijn avondmeditatie nog van schonen.
Verder geloof ik niet dat mijn stemming ervan daalt. Eerder zo wat Moira zegt, dat ik mijzelf vaak erg dankbaar ga voelen met onze bevoorrechte positie in dit land.
Back to top Go down
Wolf Robe
Columnist(e)
Columnist(e)
Wolf Robe

Posts : 335
Join date : 2016-08-29

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 8:21 pm

Ik herken de drie punten die je in je openingspost benoemt Kristalletje. "Nee" op alledrie. En de opmerking "maar dan kun je nergens over meepraten" heeft ook weinig effect op mij. Mijn schoonzuster benoemde dat nl laatst nog, dat ik dan in het sociale leven nergens over kon meepraten. Ik zei heel eerlijjk dat ik ten eerste niet sociaal ben, ten tweede niet tot nauwelijks over het nieuws praat, en ten derde; als ik daadwerkelijk over het nieuws ga meepraten heb ik er een dusdanig eigen (gefundeerde) mening over, dat de meesten er dan niets meer mee kunnen (lees: willen, want ik geloof dat het allemaal maar eenzijdig nieuws is, in handen van oa de multinationals, en dat wij alleen maar nóg dommer worden gehouden dan we al zijn, en dat het nieuws bedoeld is om ons klein en angstig te houden). En ik heb geen zin in die discussies, over het algemeen.
Dus nee, geen journaals en kranten voor mij.
Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 8:28 pm

@ Moonshine, ik vind het niet warrig, hoor. Kan je helemaal volgen, is ook mijn visie, mn dat van groei enz.
En zelf richt ik me liever op een ander deel van de groei van de mensheid. Daarom vroeg ik me al af of het voor sommigen misschien wél handig was, zoals bijv Indigos.

Ik heb het druk genoeg met mijn eigen groei en van daaruit ook wat ik bij wil gaan dragen aan de wereld/maatschappij. En dat is niets negatiefs, maar vol liefde. Eigenlijk meer een volgende stap op al die negativiteit. Ik ben niet degene die bij moet dragen aan dat uitwerken/oplossen. Daar dus weer dat stuk van, voor de ene groep Lichtwerkers is het misschien anders dan voor de andere? Gerelateerd aan je Zielentaak? Mijn taak ligt niet daar... Meer juist bij de vervolgstap.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Guest
GuestNieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 9:11 pm

Maar zouden we voor sommigen het nieuws kijken ook als groei en les kunnen zien? Als les om te leren het buiten jezelf te houden, niet in negativiteit mee te gaan en in je eigen kracht te blijven?
Ten alle tijden bij je eigen energie te blijven, en je niet mee te laten slepen in negativiteit?

Ik kan me zo voorstellen dat er voor sommigen de les inzit, blijf er bij weg, houdt je met andere dingen bezig, met betrekking tot je groei en voor anderen misschien ga er midden in zitten en blijf in je kracht. En als je dat kunt, dan ben je gegroeid.

Als we in onze eigen kracht willen blijven dan moeten daar soms wel dingen aan te pas komen die ons op de proef stellen misschien.
Het nieuws zou daar voor sommigen een onderdeel van kunnen zijn misschien?

Los van de groei de wereld te willen helpen, of er een taak in te zien, want dat kan natuurlijk ook.
Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 9:27 pm

Ik vind dat zelf dan toch wel heel moeilijk om dat met nieuws te doen.
Jezelf trainen om positief te blijven door naar iets te kijken/luisteren wat zo'n beetje het meest negatieve is wat je maar kunt bedenken lijkt mij niet de meest handige manier.
Een beetje als leren je balans te houden op 1 been, op je tenen, op de Himalaya in een windkracht 10 storm. De kans dat dat gaat werken is ernstig klein, of niet bestaand. En werkt dan ook niet motiverend om het te blijven proberen.
Maar dat is dan mijn idee, he...
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Guest
GuestNieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 9:44 pm

Nee dat lijkt me niet handig.
Trainen sowieso niet. Ik denk als je weerstand tegen iets voelt, en je stemming keldert ervan, je het niet moet doen. Dat je vanzelf wel ervaart, ik kan het nieuws kijken en heb er geen last van, als dat in je takenpakket zit en dan weet je dat je onbewust weer een stapje verder bent.
Wat niet wil zeggen dat iedereen die stap moet of gaat maken, iedereen heeft weer andere dingen.


Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 10:52 pm

Ik heb me zelf nooit zo gerealiseerd wat het met je doet totdat ik Abraham ging luisteren en bewuster werd van aan hoeveel negativiteit we op een dag zijn bloot gesteld...
TV, radio, internet, tijdschriften, soms ook middels boeken en/of films en series die we kijken, games die we spelen op de PC en ga zo maar door.
De balans met positiviteit is toch ernstig scheef.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Guest
GuestNieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptyThu Jan 05, 2017 11:11 pm

Ja maar het zal ook deels,te maken hebben met hoe we het zelf zien en hoe we het binnen laten komen.
Ik moest laatst naar t ziekenhuis. Omgeving in de stress. Drama.. allemaal van niet teveel over hebben en licht sturen. Ik had zoiets van joh ik heb er zelf totaal geen last van voor mij is het ziekenhuis zo routine matig dat het van hetzelfde is als de supermarkt. Mijn vrolijkheid keldert er niet van en er was al een heel vangnet van negatief omzetten in positief. Ik kwam een kantoor op mijn werk binnen zaten ze allemaal vol ernst en ojee hoe gaat het nu... En ik zei nu ben ik van de duyvis en hoor ik dat er hier een fuif is. Ik lag slap al die negatieve koppen. Balansen maken we denk ik zelf. Games tijdschriften tv als je zelf genoeg humor en vrolijkheid hebt dan overwint het positieve. Hoe kan de balans scheef zijn als we het zelf in de hand hebben? We kunnen dansen zingen lachen liefhebben.. we hebben de instrumenten in handen.
Als we op een dag 10 negatieve dingen horen. Dan kunnen we zelf bepalen of we het dubbele lachen
Dat zal misschien moeilijk lijken.. maar het is mogelijk.
Back to top Go down
Gwynne
Trouw Lid
Trouw Lid
Gwynne

Posts : 190
Join date : 2017-01-29

Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet EmptySun Jan 29, 2017 7:11 pm

Nieuws volg ik wel, maar op een andere manier.

Zelf kijk ik geen nieuws meer op tv. Toen ik thuis woonde bij mijn ouders hadden zij het wel op staan en vaak was dat huilen. Zoveel geweld, oorlog, haat en strijd. Ik herinner me nog goed dat de Twin Towers waren ingestort en daar beelden over werden uitgezonden op tv. Ik kwam thuis vanuit de basisschool en je zag niets anders. De conclusies waren direct getrokken en de strijd werd gelijk aangegaan. En dat brengt me een beetje op het probleem zelf waarom ik/wij geen nieuws meer kijken.

Het reguliere nieuws meldt een situatie en vormt gelijk een mening. Het gaat heel geleidelijk maar ze willen je ook kneden naar die mening. Ik zie dat er groepen tegenover elkaar worden gezet en worden uitgespeeld zodat ons oog wordt afgehouden van wat er werkelijk speelt. Samenlevingen die wankelen, regeringen die hun burgers negeren etc. Neem bijvoorbeeld de kop Islam. Omdat ik niet meer naar het nieuws kijk zie ik af en toe wat voorbij komen op mijn facebook. De ene keer is dat een negatieve belichting van deze religie en haar volgers, de andere keer positief (een moslima die gratis donuts uit deelt en een eerlijk gesprek aangaat met omstanders). Naar mijn mening is het beste wat je kunt doen jezelf verdiepen in een onderwerp, daarop je eigen mening volgen door objectieve informatie te bestuderen en zo immuun te zijn voor zogeheten "nep-nieuws" of meldingen die worden weggelaten.
Back to top Go down
Sponsored content
Nieuws volgen, of niet Empty
PostSubject: Re: Nieuws volgen, of niet   Nieuws volgen, of niet Empty

Back to top Go down
 
Nieuws volgen, of niet
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Algemeen :: Kletscafé met Zonneterras-
Jump to: