Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Jouw Sprookje

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Jouw Sprookje Empty
PostSubject: Jouw Sprookje   Jouw Sprookje EmptyThu Jan 05, 2017 6:18 pm

Feel free om jouw verhaal mbt een sprookje ook te delen. Ik ben ergens wel benieuwd of je een favo sprookje van vroeger kunt relateren aan iets van jouzelf nu.

Onder de douche daarnet kreeg ik ineens zoiets grappigs mbt een sprookje van vroeger, uit "Verhaaltjes van Nellie Kunst".
Maar voor relevantie/referentie dan ff kort terug naar mijn meditatie medio 2014-2015 mbt mij en mijn toekomstige partner of mijn tweeling (weet ik niet zeker meer, het was mbv mijn Tweelingziel kristal dat ik die meditatie deed toen).
Ik zag mezelf toen als van kristal, ik was Crystal, hij was licht, maar niet gewoon licht. Hij was de Zon. Mijn Zonneman.
Hij was op zich compleet, ik ook. Niets ontbrak. Maar samen, als hij zijn licht op/door mij liet schijnen, ontstonden er regenboogjes.
Die waren niet van hem, noch van mij. Maar iets wat wij samen creëerden, wat we afzonderlijk van elkaar niet konden creëren. Een gift to the world. Onze gift to the world waar we dus finaal geen moeite voor hoeven doen, anders dan samen te zijn.

Nou het verhaaltje... mijn favo verhaaltje van vroeger eigenlijk wel. Ik was een jaar of 6, 7 denk ik.

Er was eens een prinsesje in een regen koninkrijk. Zij is dus de Regenprinses. Altijd grijze kleren aan, de hele wereld daar is grijs en grauw en het regent altijd. Ook haar kleding is dus zo, grijze en grauwe jurkjes, regenjurkjes. Nergens is kleur, iets vrolijks.
Op een dag is ze oud genoeg om te trouwen en laat de Regenkoning gegadigden komen. Prinsen uit andere koninkrijken. Niemand klikt, ze wordt niet echt gezien. Zij is onbeduidend, grijs en grauw, en al die prinsen zijn prachtig kleurrijk. Wie is zij nou helemaal?
Diep triest wordt ze er van.
Dan komt de Zonneprins. Die wil haar wél. Helemaal treurig gaat het Regenprinsesje naar zijn Zonnerijk om met hem te gaan trouwen. Maar wat moet zij daar nou? Een prachtig rijk vol kleur en licht, en zij helemaal grijs, onbeduidend, grauw.
Maar ... ze arriveert, de zon schijnt op haar en haar jurk wordt het meest prachtig stralende mooie jurk wat iemand ooit maar heeft gezien! Regenbogen, licht en kleur omhullen haar. Alsof er kristallen op schitteren!
En ze leefden uiteraard nog lang en gelukkig.


Onder de douche moest ik ineens aan dat verhaaltje denken, geen idee waarom dat ineens omhoog kwam. En de gelijkenissen met mijn meditatie? Hoe typisch is dat?

Ook overeenkomsten met mijn reset healing van laatst, omdat ze toen bij stukken de boel niet gereset kreeg. Ik stampvoette als een klein kindje, wilde het niet aannemen. Todat ze kleur ging gebruiken. Regenboogkleurtjes... Dat nam ik wél meteen aan en toen zakte de hele boel in mijn systeem. Ze zag ook duidelijk die kleurtjes om mij heen. En ik visualiseer die zelf vaak ook om me heen. Dat lijkt bij mij te passen. Niet alleen de 'hardere' kleuren, maar vooral ook zachtere. Allerlei fonkelende kleurtjes. Alsof er allemaal kleine, schitterende en stralende kristalletjes om mij heen zijn.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Guest
GuestJouw Sprookje Empty
PostSubject: Re: Jouw Sprookje   Jouw Sprookje EmptyThu Jan 05, 2017 8:07 pm

Ik moest meteen aan Rozewit en Rozerood denken, dat verhaal wilde ik vroeger altijd voorgelezen hebben. Dat kwam misschien ook omdat het boek dat we hadden prachtige afbeeldingen had, en die jurken die ze daar droegen vond ik toen fantastisch.
Het verhaal ging over twee zusjes, wat mij en mijn zusje weer voor kon stellen.
We wilden dat verhaal ook altijd horen omdat er twee mooie jurk meisjes inzaten en in andere verhalen kregen we dan altijd gezeur, van ik wil die zijn, en dan wilde de ander die ook zijn.

Voor nu zegt het verhaal me meer, dat er een prins in de beer zat, en dat ik zelf altijd praat tegen dieren alsof er iemand in zit. Natuurlijk zit er ook iemand in, een dierenziel, en in sommige dieren misschien tijdelijk een overleden dierbare?
We hadden het hier vanavond toevallig nog over aan tafel, de kinderen zeggen altijd onze moeder kan geen kat op straat voorbij lopen zonder er een gesprek mee aan te gaan. Ik moet altijd tegen alle dieren praten, en soms staan ze me zo op te nemen, en komen naar me toe, en dan denk ik wie ben jij?


Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Jouw Sprookje Empty
PostSubject: Re: Jouw Sprookje   Jouw Sprookje EmptySun Jan 08, 2017 12:53 pm

Had nog niet gereageerd, sorry, wel gelezen. Ik vond het heel mooi!
Ik ben niet echt bekend met het verhaal, maar het komt wel heel mooi over wat je omschrijft.
Lijkt me ook heel leuk om dat zo met je zusje te kunnen delen, zelfs al was je het misschien niet eens over de jurk, haha.
Ik heb nooit zo normale dingen gehad met mijn zus, dus dat lijkt me dan toch altijd heel leuk, om samen zo dingetjes te hebben :)

Grappig wel dat je zo wat met dieren hebt. Ik vraag het me soms wel eens af. Katten bijv... Als ik aan het wandelen ben kom ik nogal eens katten tegen die op straat lekker in de zon liggen of zo. De meesten lopen altijd van me weg, terwijl ik eigenlijk een kattenmens ben. Vind ik altijd apart.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Sponsored content
Jouw Sprookje Empty
PostSubject: Re: Jouw Sprookje   Jouw Sprookje Empty

Back to top Go down
 
Jouw Sprookje
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Spiritualiteit-
Jump to: