Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Karma is a bitch

Go down 
AuthorMessage
Guest
GuestKarma is a bitch Empty
PostSubject: Karma is a bitch   Karma is a bitch EmptyThu Jan 19, 2017 11:58 pm

Volgens mij hadden we hier op het vorige forum ook een keer een onderwerp over.
Vanavond had ik het hier weer met een kennis over. Ik geloof wel in de wet der aantrekking dus meer oorzaak en gevolg als het ware, maar ik geloof niet zozeer in Karma, dat je de verkeerde dingen die je gedaan hebt aantrekt.
Ik geloof dat God of hoe je het dan ook wilt bekijken goed is, en dus ook de mensen wil leren met goede kansen.

Ik weet niet of ik het verhaal al eens had verteld van mijn bevalling. Ik lag in het ziekenhuis en ik had zo een kreng van een verpleegster. Misschien had ze haar dag niet, of wat dan ook, ze snauwde me af, ik had er last van.
Karma zou zeggen, dan maakt ze dat ook maar mee... Maar jaren later toen ik moest bevallen van mijn andere dochter, trof ik haar weer. Ik baalde, ik dacht hoe is dit mogelijk van al die verpleegsters juist haar, maar ze was nu leuk en lief, en maakte het helemaal goed.

Ik heb ik een ander leven een keer een man gewond laten liggen, i kreeg niet terug ook gewond op straat te liggen, maar ik redde nu wel iemand in dit leven.

Geloven jullie er ook in, dat je juist een mooie kans krijgt om fouten goed te maken, en recht te trekken?
Geloven jullie dat je juist leert van dankbaarheid, of van hetzelfde doormaken?

En gunnen jullie iedereen dat of hopen jullie wel dat Karma a bitch is?


Back to top Go down
Yarrow
Ere Lid
Ere Lid


Posts : 583
Join date : 2016-09-13

Karma is a bitch Empty
PostSubject: Re: Karma is a bitch   Karma is a bitch EmptyFri Jan 20, 2017 7:02 pm

Ik geloof eigenlijk wel in karma, maar niet op de manier waarop jij het beschrijft.
Volgens mij is het karma wat je mee naar de aarde neemt, dat je dat zelf kiest.
dus niet een soort "straffen" pakket dat je meeneemt naar de aarde, maar dat je zelf met je "familie" en je hogere gidsen bespreekt wat je wilt leren en op welke manier. En ik geloof niet dat een akelige verpleegster in zo'n pakket zit. Ik denk dat als iemand zo akelig tegen je doet, dat je dan kan teruggrijpen op de wet van aantrekking; Wat is er vandaag met mij aan de hand dat ik dit heb aangetrokken?
Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Karma is a bitch Empty
PostSubject: Re: Karma is a bitch   Karma is a bitch EmptyFri Jan 20, 2017 7:56 pm

Als ik al in karma geloof is het ook meer op de manier zoals Yarrow dat beschrijft.
Niet als straffenpakket. Lessen, oké. Maar die kies je dan naar wat men zegt inderdaad zelf van tevoren.
Ik geloof ook niet in het goed moeten maken. Dat valt meer onder 'straffenpakket'. Zo van "jij bent stout geweest, nu moet je dus braaf zijn en je excuses aanbieden én ook nog straf ondergaan."
Ik geloof daar niet in. Als jij een ander iets hebt aangedaan, heb jij er voor gekozen om te leren hoe dat is, die ander om dat te ondergaan en ervaren.

Het kán natuurlijk dat men met karma meer bedoelt op de dingen die je hebt gedaan die níet bij je lessen hoorden. Dat zou ik dan nog wel een acceptabele theorie vinden.
Maar ergens geloof ik dan nóg altijd niet dat de Kosmos zo werkt dat je dat dan op je bordje krijgt. Want dan wordt het weer straf. Boete doen. En daar geloof ik gewoon niet in.
En wat ik al helemaal niet geloof, en ook nooit zo gehoord heb, is dat je exact dat krijgt wat je zelf zou hebben misdaan. De theorie is doorgaans dat je iets gaat ervaren wat er aan gerelateerd is. Maar niet dat je exact hetzelfde gaat ervaren.

Het blijft hoe dan ook een lastig onderwerp. Ik heb ook een paar jaar terug gelezen ergens dat alle karma verwijderd was. I.v.m. 2012 of het naderen daarvan meen ik. Dat alles opgeschoond werd.
Dat vind ik eerder plausibel. We zijn hier toch allemaal om te leren en te groeien, te creëren en te manifesteren. Niet om boete te doen of gestraft te worden.
Opgesomd denk ik dat ik niet in Karma geloof. Volgens mij bestond het wel, had het nut, maar niet meer.
In de zin van: vroeger hadden mensen vaak 10 levens nodig om 1 les te leren. Nu racen wij daar veel sneller doorheen, doen we meerdere lessen vaak in 1 leven. Dus ook het stukje van leren en verantwoordelijkheid nemen voor wat je 'fout' hebt gedaan kan je dit leven oplossen. Daar heb je geen Karma meer voor nodig.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Wolf Robe
Columnist(e)
Columnist(e)
Wolf Robe

Posts : 335
Join date : 2016-08-29

Karma is a bitch Empty
PostSubject: Re: Karma is a bitch   Karma is a bitch EmptyFri Jan 20, 2017 8:53 pm

Ik geloof in Karma. Wat je een ander doet, zul je terug ontvangen, daar ben ik echt van overtuigd. En ondertussen kun je er lering van trekken wat een ander jou aandoet; waarom gebeurt jou dat, en/of waarom zou de ander dat doen, bijvoorbeeld? Of waarom handel jij zoals je gehandeld hebt? Maar ik geloof wel dat je terugkrijgt wat je zendt.
Back to top Go down
Guest
GuestKarma is a bitch Empty
PostSubject: Re: Karma is a bitch   Karma is a bitch EmptyFri Jan 20, 2017 11:14 pm

Ik vind het heel lastig, maar heb voor mezelf het 'geloof' dat alles wat je uitzend/om vraagt naar je toe komt.
Als in de wet der aantrekking. Je vraagt om geld en krijgt een erfenis, je vermoordt iemand en je kind wordt van je afgenomen (ik noem maar even een dwarsstraat).
Wie goed doet, goed ontmoet. Als jij in dit leven dingen doet die een ander schaden, zul je ook geschaad worden.
En karma van vorige levens.. Ik denk dat we van alles meenemen vanuit een vorig leven. Onverwerkte emoties. Maar of je daar dan ook voor 'gestraft' wordt in dit leven? Ik weet het niet. Ik denk, net als Kristalletje, dat alles steeds sneller gaat. Dat dingen in een zelfde leven al uitgewerkt worden. Dat alles door jezelf bewust al dan niet onbewust wordt aangetrokken en/of van te voren afgesproken met omstanders.
Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Karma is a bitch Empty
PostSubject: Re: Karma is a bitch   Karma is a bitch EmptySat Jan 21, 2017 12:09 pm

Ik zit net te denken... er moet hier toch ook een relatie zijn met Karma knopen? Ze noemen die dingen toch niet voor niets Karma knopen?
Van Joke begrepen (YouTube clip) dat Karma knopen in je wervelkolom liggen. Kleine zwarte rottige puntjes/pitjes. De meesten hebben 200-400 van die leuke dingen, sommige voorlopers nog maar 8. Het kan dus nogal variëren in deze tijd.

Een Karmaknoop heeft te maken met een thema en bestaat uit windingen, soms wel duizenden. Elke keer als je in een leven iets meemaakt wat dat thema raakt, komt er een winding bij. SOms heb je omtrent 1 thema meerdere knopen, dan ligt er een rijtje knopen.
Die dingen kunnen weg gehaald worden, tot voor kort (weet niet hoe lang exact) meestal slechts 1-2, tegenwoordig 5-6 (dat is echt max) tegelijk.

Je kunt dat Karma effect dus verwijderen, als de persoon er klaar voor is. Voor mij zegt dat dan toch dat niets van doen heeft met iemand anders. Anders zou het niet bij jou weggehaald kunnen worden zonder al die anderen te raadplegen die mee hebben geholpen die knoop te doen ontstaan en groeien.
Misschien dat de healer die het doet op hoger niveau wel vraagt aan alle betrokkenen het los te laten, dat weet ik niet. Goed mogelijk, sluit ik niet uit.
Maar het zegt mij wel dat je dus helemaal niet hoeft te doorleven wat je iemand hebt aangedaan en/of wat jou is aangedaan om Karma op te lossen.

Waarmee ik op het stuk kom, waren het niet ooit gewoon lessen? Een manier om te leren groeien? En waar je dan ik weet niet hoe lang nodig had om er mee gedraaid te komen?
Nu kun je dus in één leven meerdere Karma knopen laten verwijderen. Als je er klaar voor bent. Zonder 'boete' doening.

Ik blijf er zelf bij dat het een achterhaald iets is. Iets wat ooit een functie had, maar nu niet meer. Misschien hadden we het ooit nodig om te groeien als Ziel. Maar dat hoeft niet meer. We hebben nu meer vaardigheden en veel grotere capaciteit om te groeien als Ziel. We zijn ver genoeg gekomen om dat op prettigere, minder zware manieren te doen.
Ik denk zelf dat dit omslagpunt inderdaad rondom 2012 is geweest. Niet toen pas, maar in de aanloop er naar toe.
Met andere woorden: wij moeten nog wel van die karmaknopen af die er zitten. Maar ik denk dat de Zielen die vanaf nu geboren gaan worden steeds minder karmaknopen gaan hebben, of helemaal geen meer.
Als je nagaat dat er nu al mensen zijn die er nog maar 8 hebben, terwijl het gros er nog 200-400 heeft... Dat zegt dan toch dat het héél snel kan gaan.

Dit is overigens ook EXACT waarom ik met hekserij ben gestopt in 2008. Omdat je ook in die stroming achterhaalde dingen vast zit te houden als "Zoals boven, ook beneden" en "Wat je uitzendt komt in drievoud naar je terug."
Voor mijn gevoel klopt dat écht niet (meer). Ik denk dat dat ooit zo misschien was, toen alles en iedereen héél zwaar was. Maar die situatie is niet meer. De valkuil is, dat als je dat wél gelooft je het ook aan gaat trekken...
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Excalibur
Forum Fan
Forum Fan
Excalibur

Posts : 253
Join date : 2016-09-06
Location : The North Wind and the Sun

Karma is a bitch Empty
PostSubject: Re: Karma is a bitch   Karma is a bitch EmptySat Jan 21, 2017 10:36 pm

Code:
Moira: Ik heb ik een ander leven een keer een man gewond laten liggen, i kreeg niet terug ook gewond op straat te liggen, maar ik redde nu wel iemand in dit leven.

Wat Karma betreft is dit is wel een gouden voorbeeld, ik moet zeggen dat ik me in alle reacties wel kan vinden. Het komt toch steeds weer op hetzelfde neer.

We noemen het Karma, maar je zou ook kunnen zeggen ''De soort energie frequentie die je uitzend komt weer bij je terug''

Om het makkelijker te maken veranderen we het woord energie in gevoel.
Hier een paar verschillende soorten ''gevoelens'' die betrekking kunnen hebben op Moira haar situatie maar een andere uitwerking hebben na de tijd.

1 Je laat iemand gewond op straat liggen en je helpt hem niet omdat je die persoon niet mag.
2 Je laat iemand gewond op straat liggen en je helpt hem niet omdat je verstijft bent van angst.

In situatie 1 help je iemand niet terwijl je die persoon wel had kunnen helpen.
In situatie 2 kun je die persoon niet helpen omdat de angst gevoelens je handelen belemmeren.
Dit zijn twee verschillende soorten gevoelens (energieën) die beide een andere soort uitwerking hebben.
Back to top Go down
Sponsored content
Karma is a bitch Empty
PostSubject: Re: Karma is a bitch   Karma is a bitch Empty

Back to top Go down
 
Karma is a bitch
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Spiritualiteit-
Jump to: