Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Bewust en gezond afvallen

Go down 
AuthorMessage
Gwynne
Trouw Lid
Trouw Lid
Gwynne

Posts : 190
Join date : 2017-01-29

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptyMon Jan 30, 2017 12:37 am

Hoi lieve allemaal,

Ik weet niet of het hier thuishoort, zo niet mag het uiteraard verplaatst worden.


Zelf ben ik een jonge vrouw van 24, bijna 25 jaar. Klein van stuk, vol energie maar wat mensen aan de buitenkant niet zien is dat ik ooit ook heel onzeker ben geweest. Ik kampte vroeger met veel problemen, waar tieners ook helemaal niet geconfronteerd mee horen te worden. Daarnaast was ik over mijn uiterlijk net als alle andere meiden weleens onzeker, maar nooit over mijn gewicht, buik en benen! Dagelijks werd ik omringd met mensen die wilden afvallen, driftig op zoek naar het juiste dieet. Jaloers op mijn figuur en vaak mijzelf uit hun aanwezigheid onttrokken. Ergens heb ik er nooit bij stil gestaan dat ik ook zou kunnen aankomen, puur omdat het nooit gebeurde wat ik ook at. Dat is veranderd toen ik met mijn huidige vriend ben gaan samenwonen.

Hoewel er veel liefde was, was er ook vaak spanning. En die lieve man van 2 meter 2 had een andere calorie behoefte dan dat ik dat had. Onbewust ging ik met hem mee eten. Onbewust kropen de emoties in mijn voedingspatroon. Na een jaar had ik niet meer het figuur die ik in mijn tienertijd had ontwikkeld en zonder enige moeite jarenlang ook had behouden. Emotioneel ging ik daar dan ook aan onder door. Op lichamelijk vlak hield ik niet meer van mezelf en door alle tumult was ik mezelf al kwijt geraakt.

Toen heb ik voor mezelf de knoop door gehakt. Geen dieet. Niks schrappen in de voeding. Geen rare extremiteiten meer om af te vallen. Tijd voor verandering, en tijd om terug te gaan naar de kern! Die doorslag was moeilijk maar goed. Ik moest mezelf weer terugvinden en daarvoor moest meer rust gecreëerd worden. En alle begin is moeilijk, dus terugvallen in oude gewoonten hoorde daar ook bij. Toen ik officieel huishouding had gedaan binnenin mezelf heb ik mijn voeding en de patronen aangepast. 's avonds minder tot niet eten, beter ontbijten, gezondere tussendoortjes etc. Sporten was nog niet echt aan de orde, gewoon werken wel. Het was moeilijk uit bed te komen in het begin, wetende dat je aan de start van het afvallen staat maar -wel- van jezelf en je buik moet houden.

Maar het resultaat was er.

-8kg in 2 maanden
Meer energie
Meer liefde
Meer tijd

Dit is even heel globaal beschreven. Maar ik heb een programma ontwikkeld voor anderen waarin mensen op holistische wijze kunnen afvallen en zichzelf weer leren liefhebben, wat natuurlijk niet (alleen) met gewicht te maken heeft. Het pakt alle pijlers mee. Het doel is niet een ultiem strakke bikini body (uiteraard wel mogelijk en is zeker niets negatiefs) maar om in oorsprong weer in touch te komen met je kern, te ontgiften en jezelf een gezonde levensstijl aan te meten.

Ik wou dit even delen, vragen zijn welkom en houdt jullie op de hoogte Roos
Back to top Go down
Wolf Robe
Columnist(e)
Columnist(e)
Wolf Robe

Posts : 335
Join date : 2016-08-29

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptyMon Jan 30, 2017 5:13 pm

Als je het interessant vindt, zou je eens een kijkje kunnen nemen bij een lifestyle-coach van Longevity Praktijk (bij jou in de buurt). Is niet om reclame te maken ofzo hoor, maar het eerste gezicht zie ik raakvlakken met jouw verhaal
Back to top Go down
Gwynne
Trouw Lid
Trouw Lid
Gwynne

Posts : 190
Join date : 2017-01-29

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptyMon Jan 30, 2017 7:08 pm

Oh ik vat het ook niet verkeerd op hoor!
Zelf sta ik namelijk ook volledig in de startblokken voor mijn eigen "ding". Leren en opsteken kan dus altijd! Ik heb even de site bezocht en zie inderdaad veel overeenkomsten. Ik mis een beetje de duidelijkheid betreffende weer van jezelf leren houden. Mijn uiteindelijke doel is dat mijn programma Manipura veel mensen mogen bereiken en ze zich op lichamelijke, geestelijke en emotionele wijze kunnen ontladen en herladen. Een nieuwe start. Daarvoor vond ik het zonnevlecht chakra ook heel toepasselijk. Terug naar een gezonde en liefdevolle kern.

Dit is zeker handig om verder naar te kijken! Happy
Back to top Go down
Wolf Robe
Columnist(e)
Columnist(e)
Wolf Robe

Posts : 335
Join date : 2016-08-29

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptyMon Jan 30, 2017 7:25 pm

Het weer van jezelf leren houden, komt volgens hun voort uit de juiste voeding (gecombineerd met lichaamsbeweging). De theorie is, dat juiste voeding die stofjes in je hersenen aanmaken, waardoor je jezelf beter gaat voelen, en meer van jezelf gaat houden.
Mijn ex-vrouw is coach, en ik vond het zeer interessant om de voorlichtingsavonden bij te wonen. Heb het traject ook gevolgd (niet om af te vallen, maar wel om mijzelf beter in mijn lichaam te voelen), en het beviel me eigenlijk wel. Tijd om het weer eens op te pakken, denk ik.....
Back to top Go down
Gwynne
Trouw Lid
Trouw Lid
Gwynne

Posts : 190
Join date : 2017-01-29

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptyMon Jan 30, 2017 7:35 pm

Interessant! Klinkt zeker goed. Ik kan daar zeker helemaal mee inkomen omdat ik dat in mijn eigen proces ook heb gemerkt al denk ik wel dat er (soms) meer nodig is of aan de hand is die de afwezigheid in zelfliefde veroorzaken en kunnen versterken.

Uiteindelijk is het een pad die iemand zelf aflegt waar je bij mee loopt en kennis, adviezen etc geeft. Een behandeling waardoor men het op eigen kracht weer kan. Ik hoop daar snel mee aan de slag te kunnen.

Een vriendin van mij is als het ware het eerste "proefkonijn" geweest en dat is heel succesvol geweest.

Houdt mij ook maar op de hoogte als je wilt! Happy Knuffie
Back to top Go down
Excalibur
Forum Fan
Forum Fan
Excalibur

Posts : 253
Join date : 2016-09-06
Location : The North Wind and the Sun

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptyThu Feb 02, 2017 9:52 pm

Ik denk zelf aan: motivatie, kennis over wat is gezonde voeding (hier gaat het vaak mis), calorie behoefte uitrekenen (geeft inzicht in hoeveel je lichaam verbruikt op een dag en hoeveel je nodig hebt), Eten verdelen over vaste tijdstippen (ik zie heel veel mensen onregelmatig eten waardoor veel reserve onodig word opgeslagen), volhouden (meeste mensen geven na 2/3 maanden op) Het kan pas onderdeel van je leven worden als je gaat vertrouwen op je kennis over voeding. Je kan best cheaten maar je moet even weten hoe en wanneer.
Back to top Go down
Guest
Guest



Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptyThu Feb 02, 2017 10:21 pm

Overgewicht zit vaak 'tussen de oren'. Als je van jezelf houdt en jezelf ziet, voelt en gedraagt alsof je een slank lichaam hebt, zul je afvallen. Je kunt jezelf naar je ideale gewicht denken, affirmeren, manifesteren.
Back to top Go down
Excalibur
Forum Fan
Forum Fan
Excalibur

Posts : 253
Join date : 2016-09-06
Location : The North Wind and the Sun

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptyFri Feb 03, 2017 9:37 am

klopt Moonshine.
Hier nog een artikel voor de mensen die denken dat brood en vleeswaren die uit de supermarkt komen gezond zijn. https://suikerwijzer.nl/14-producten-waar-vreemd-genoeg-suiker-in-zit/

Wat is ongezond? Dit is echt heel simpel!

Er zijn namelijk maar 4 dingen echt ongezond.
Alles zonder suiker, e nummers, transvet (indistrueel harden van vetten), smaak/ zoetstoffen
Eigenlijk alle voeding die in de fabriek gemaakt of bewerkt worden.
En suiker stoppen ze zelfs in brood en vleeswaren om het langer houdbaar te maken. En dit eten de meeste nederlanders elke dag..
De schijf van 5 mag je wel loslaten.

Voeding is al 11 jaar een grote hobby van mij.
Als je iets wilt weten of tips wilt over allergieën.
Dan zal ik mijn best doen om deze te beantwoorden.
Een allergie los je niet makkelijk op, maar je kan het wel verlichten.
Ik ben deze winter ook een experiment begonnen hoe je griep kunt genezen met biologische groenten en fruit.
Een gezond medicijn 100x sterker dan al het andere. Binnen 2 dagen was ik genzen van griep die beetje bij beetje aan het beginnen was, je kent het gevoel vast wel..
En waarom weet bijna niemand dit?

Peter Gotzsche, de Deense hoogleraar, vindt dat de farmaceutische industrie dodelijke medicijnen op de markt brengt en aan georganiseerde misdaad doet, zo lezen we in Letter & Geest (7 november). Hij stelt zelfs in zijn boek dat die industrie meer doden op haar geweten heeft dan de maffia. Toe maar.

Het zijn zeer pittige uitspraken waarvan zijn werkgever, de gezaghebbende Cochrane Collaboration, zich inmiddels al heeft gedistantieerd. Desalniettemin financieren het Geneesmiddelenbulletin en vakblad Medisch Contact de introductie van de Nederlandse vertaling van het boek met een tweetal discussieavonden. Bijwonen levert zelfs nascholingspunten op die artsen moeten verzamelen om bij te blijven. Het zit onze dokters blijkbaar nogal dwars.

Schrijf die dodelijke middelen dan niet voor, zou je zeggen, maar zo eenvoudig ligt het niet, vinden de farmacritici. De bedrijven doen immers aan agressieve marketing en misleiden die arme artsen om verkeerde dingen te doen. Advertenties voor die dodelijke geneesmiddelen staan trouwens ook gewoon in Medisch Contact die daarmee flink wat geld binnen haalt.
Back to top Go down
Guest
Guest



Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptyFri Feb 03, 2017 10:51 pm

Kruiden kunnen ook veel goed voor je doen. Calendula is bijvoorbeeld een natuurlijk antibioticum. Daar heb ik een tijdje terug een testje mee gedaan. Ik voelde griep opkomen en nam thee van calendula met honing en het brak niet door....
Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptySat Feb 04, 2017 4:26 pm

Moonshine wrote:
Overgewicht zit vaak 'tussen de oren'. Als je van jezelf houdt en jezelf ziet, voelt en gedraagt alsof je een slank lichaam hebt, zul je afvallen. Je kunt jezelf naar je ideale gewicht denken, affirmeren, manifesteren.
Absoluut waar!
Ik kwam heel veel aan tegen het eind van mijn huwelijk omdat ik hoe langer hoe ongelukkig werd.
Tijdens mijn tweede relatie kwam ik ook weer zoveel aan omdat ik ook diep ongelukkig was. Het kan ook een soort van buffer zijn die je nodig hebt en zich fysiek manifesteert. Zolang je die buffer nodig hebt, krijg je het er dan ook niet af. En ik at normaal, snoepte ook niet veel of zo.
Toen ik weg was uit die laatste relatie ben ik gewoon normaal blijven eten, wel friet geschrapt, at 's avonds gerust nootjes of chips en een koek bij de koffie. Toch viel ik stukje bij beetje vanzelf af. Omdat ik de buffer niet meer nodig had.
Zo 13 kg kwijt geraakt, zonder moeite, mét lekker eten en genieten van het leven.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Wolf Robe
Columnist(e)
Columnist(e)
Wolf Robe

Posts : 335
Join date : 2016-08-29

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptySat Feb 04, 2017 5:37 pm

Een regelmatig eetpatroon kan ook bijdragen aan afvallen. Ik heb een collega, die eet overdag niet. Hij doet zijn klusjes (rijdt meerdere adressen af op een dag), werkt snel en hard, en neemt geen pauzes. Tot hij op een gegeven moment samen met mij op een grote klus zat; ik wil twee keer per dag pauze om te eten, anders val ik om. Noodgedwongen nam hij dus ook twee pauzes per dag, en op een gegeven moment nam hij zelfs brood mee (in plaats van dat ie dat van mij opvrat haha, ik had toch altijd genoeg mee). Hij merkte later op dat hij afviel, ondanks dat hij meer at dan normaal!
Simpel gezegd, heeft je lichaam regelmatig bepaalde voedingsstoffen nodig. Als je dat niet met regelmaat tot je neemt, is je lichaam "slim" genoeg om reserves op te slaan. Dus wanneer je wél eet, verbruik je niet alles, maar gaat je lichaam vetten opslaan om te overleven. Als je dus op tijd eet, weet je lichaam dus ook dat het toch binnenkort weer nieuwe voedingsstoffen geleverd krijgt, dus hoeft het niets op te slaan.
Back to top Go down
Gwynne
Trouw Lid
Trouw Lid
Gwynne

Posts : 190
Join date : 2017-01-29

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptySat Feb 04, 2017 6:54 pm

Hele mooie en interessante reacties!

Het is ook precies het uitgangspunt wat ik voor het programma heb. Op een natuurlijke wijze afvallen. Je hoeft niet te ontzien en doodongelukkig in de spiegel te kijken. Alle snacks etc schrappen is er niet bij.

Ik blijf dit volgen en updaten Happy
Back to top Go down
Wolf Robe
Columnist(e)
Columnist(e)
Wolf Robe

Posts : 335
Join date : 2016-08-29

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptySat Feb 04, 2017 7:35 pm

Klopt inderdaad, alles schrappen hoeft niet. Dan zou je jezelf dingen ontnemen, en dat is naar mijn mening niet nodig. Wat volgens mij wel belangrijk is, is bewuster eten, en bewust zijn van wat je eet. Ik heb zelf geen moeite met toegevoegde suikers schrappen (ik ben toch niet zo'n zoetbek), maar het is wel moeilijk boodschappen doen omdat die troep overal inzit....
Back to top Go down
Excalibur
Forum Fan
Forum Fan
Excalibur

Posts : 253
Join date : 2016-09-06
Location : The North Wind and the Sun

Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen EmptySat Feb 04, 2017 9:45 pm

Quote :
Als je dus op tijd eet, weet je lichaam dus ook dat het toch binnenkort weer nieuwe voedingsstoffen geleverd krijgt, dus hoeft het niets op te slaan.

Exact, en als je lichaam geen reserve opslaat kom je ook niet aan.

Ik eet zelf 1x in de week op zaterdag avond alles waar ik zin in heb, mijn lichaam weet wanneer deze dag komen gaat en breekt dan suikers/ vetten makkelijk af omdat het hier een hele week naartoe werkt.  
Als je een leven lang nooit meer iets ongezonds zou eten dan kan je lichaam op een gegeven moment ook geen weerstand meer bieden wanneer het iets anders binnen krijgt.
Back to top Go down
Sponsored content




Bewust en gezond afvallen Empty
PostSubject: Re: Bewust en gezond afvallen   Bewust en gezond afvallen Empty

Back to top Go down
 
Bewust en gezond afvallen
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Gezondheid & Voeding-
Jump to: