Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Chakra's en hun Werking

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Chakra's en hun Werking Empty
PostSubject: Chakra's en hun Werking   Chakra's en hun Werking EmptyMon Aug 29, 2016 6:46 pm

1e Chakra - Wortelchakra
Element aarde
Fysiek
Dit chakra bevindt zich onderaan je wervelkolom, bij je stuitje.
Het 1e chakra heeft alles te maken met het fysieke overleven, algeheel gevoel van veiligheid en goed geaard zijn.
Wanneer het wortelchakra sterk is, heb je een gevoel van lichamelijke en geestelijke stabiliteit en welzijn. Je hebt het gevoel dat je het leven aankunt, je zit lekker in je vel.
Vergelijk het met een boom; als zijn wortels goed en stevig in de aarde zijn verankerd, kan hij uitgroeien tot een gezonde, rechte, hoge boom die wel een storm kan weerstaan. Zijn z'n wortels slecht ontwikkeld of niet goed verankerd in de aarde, dan zal de boom scheefgroeien, niet zo mooi en gezond zijn en bij een stevige storm waarschijnlijk of omwaaien of nog losser in de aarde komen te staan.
Veel mensen zijn slecht geaard en hebben een wortelchakra-energietekort. Dit komt grotendeels doordat we in onze westerse, jachtige wereld veel "in" ons hoofd zitten; we staan continu bloot aan een grote hoeveelheid input van buitenaf en tijd om te "herstellen" hebben of nemen we niet.
Deze manier van leven brengt veel stress met zich mee, waardoor het lichaam constant in vecht- of vluchtmodus is: we produceren een overdosis adrenaline (het 1e chakra is verbonden met de bijnieren die adrenaline produceren). Door die overdosis raken we op d'n duur moe en uitgeput.
* vermoeidheid, verlaagde weerstand door stress (bv. vaak verkouden of griep), lage rugpijn*

Emotioneel
Omdat het 1e chakra ook met gevoel van veiligheid te maken heeft, heeft iemand bij een lage 1e chakrawerking vaak ook te maken met diepgewortelde gevoelens van onveiligheid, angst en instabiliteit. Dit is vaak gekoppeld aan onderrugklachten.
Dit is simpel uit te leggen; als je je onveilig en bang voelt, onderneem je niet veel aktie meer, je staat als het ware stil. Als je onderrug last geeft, kun je ook niet veel aktie meer ondernemen, je ben onbeweeglijk(er).


2e chakra - sacraal - buik - navel chakra
Element water
Fysiek
Het 2e chakra ligt ongeveer een handbreedte boven het schaambeen.
Het 2e chakra heeft te maken met (alle) relaties, creativiteit en sexualiteit: het is een creatieve impuls die maakt dat de mens overleeft en zich dus ook voortplant.
2e Chakra energie heeft iets vrolijks; niet alleen de passie en opwinding van vrijen, maar ook de vreugde die creativiteit ons geeft. Als je op jouw manier vorm aan het geven bent aan je creativiteit, doet tijd er niet toe. Je bent tevrede en ervaart vreugde.
Fysiek is het 2e chakra verbonden met het heiligbeen; het punt waar vergroeide, onbeweeglijke wervels overgaan in beweeglijke wervels. Een punt wat makkelijk overbelast raakt. Lage onderrugpijn kan vaak verlicht worden bij ondersteuning van het 2e chakra.
Het 2e chakra zorgt verder voor de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie die iedereen in zich heeft. Dit helpt niet alleen seksuele relaties, maar ook onze innerlijke balans; de relatie met onszelf.
* PMS, zware/onregelmatige menstruatie, constipatie/onregelmatige stoelgang *

Emotioneel
De emotionele kant heeft te maken met menselijke relaties. Als het 2e chakra uit balans is, kan men te maken krijgen met jaloezie, intolerantie, irritatie of afgunst. Dit kan op den duur zelfs hormonale veranderingen teweeg brengen waardoor emotionele kilheid en impotentie kan ontstaan.
Verder heeft dit chakra ook een link met het keelchakra: onze stem waarmee we uiting geven aan onze gevoelens. Als onze stem emotioneel geblokkeerd is en we niet kunnen zeggen hoe we ons voelen, kan dit lage onderrugklachten geven en verminderde seksuele energie tot gevolg hebben. Het keelchakra heeft hier dus een effect op het 2e chakra; deze 2 chakra's delen de rol van onze communicatie.
Als het 2e chakra in balans is, voelen we vreugde in onszelf en in samenzijn met anderen. We zijn in relaties bereid ons te openen, te groeien en te veranderen.
Ter afsluiting: het 2e chakra is verbonden met de maan, die de getijden van de zeeen stuurt. Dit is een golvende beweging, een golvende energie.3e chakra - zonnevlechtchakra
Element vuur
Fysiek
Het zonnevlechtchakra ligt net onder het borstbeen. Het is een gevoelig plekje als je erop drukt, want er ligt ook een zenuwvlecht op die plek.
Dit chakra is de hoofdbron van energie voor het hele lichaam.
Het is de plek waar het ego van de mens zich uitdrukt; de eisen en verlangens van het lagere zelf, verbonden met de positieve aspecten van de wil en motivatie om te slagen.
Het zonnevlechtchakra is een knooppunt dat reageert op prikkels van buitenaf, vaak met diepgewortelde gevoelens van angst. Dit chakra kan makkelijk uit balans raken, omdat we in onze wereld onderhevig zijn aan een heleboel invloeden die de verlangens van het ego prikkelen. Denk maar eens aan reclame, zowel op straat als op het internet, tv enz.
Aangezien dit chakra verbonden is met het spijsverteringsstelsel, wat erg gevoelig is voor stress, heeft uit balans zijn van dit chakra spijsverteringsklachten tot gevolg.
Wat het ego betreft hebben we een gunstige invloed van het zonnevlechtchakra nodig! Een goed functionerende zonnevlecht stimuleert assertiviteit ipv agressie, zelfvertrouwen ipv arrogantie en een goede zelfwaardering ipv eigendunk. Deze eigenschappen werken weer door op onze relaties op sacraal niveau (2e chakra) en maakt onze akties op het niveau van het eerste chakra helder. De 3 onderste chakra's werken dus nauw samen!
* slechte spijsvertering, maagkrampen, maagzuur *

Emotioneel
Als het chakra uit balans is, heeft men diepgewortelde gevoelens die bijna te sterk zijn om te uiten, of een heftig verlangen om over anderen te heersen. Deze negatieve kant is een beetje als een koppig, boos kind.
De wijsheid van het hogere zelf moet de veeleisende wil van het lagere zelf gaan leiden. Die wijsheid van je hogere zelf is je innerlijk weten, je intuitie, het stemmetje van binnen.
Luisteren naar dit hogere zelf helpt het zonnevlechtchakra in balans te brengen en het kalmeert de emoties.


4e chakra - hartchakra
Element lucht
Fysiek
Het hartchakra zit op harthoogte, maar dan in het midden van de borstkas (het fysieke hart zit iets meer naar links). Het hartchakra is nauw verbonden met het fysieke hart en met de thymus. De thymus heeft te maken met het immuunsysteem. Een minder goed werkend hartchakra kan daarom ook gepaard gaan met makkelijk verkoudheid en griep krijgen en hoesten.
Het hartchakra zit tussen de 3 lagere chakra's met hun warmere, fysieke energie en de 3 hogere chakra's met hun koelere, cerebralere frequenties. Het hartchakra houdt lichaam en geest in evenwicht.
Door het hartchakra voelen en uiten we liefde en vaak kan het hart aangedaan zijn en pijn hebben. Dit komt omdat menselijke liefde onderhevig is aan de wil, de invloed van het zonnevlechtchakra, die probeert dingen te manipuleren en zich gekwetst voelt als dit niet lukt.
Als het hartchakra hier niet aan onderhevig is, straalt het liefde uit van een hoger niveau, uitstijgend boven de eisen van de lagere wil. Dit is onvoorwaardelijke liefde. Ze is onuitputtelijk. Het is liefde voor alle wezens, alle schepsels, voor alles dat is en zal zijn. Dit wordt ook wel "supreme being" genoemd en de energie ervan is heerlijk om je mee op te vullen. Als het je lukt om tijdens een hartchakrameditatie die onvoorwaardelijke liefde te voelen, die supreme being energie, voel je je echt heerlijk!
Onvoorwaardelijke liefde is een staat van zijn, niet van doen. Het houdt in dat je liefde, zorgzaamheid, tederheid enz. voelt voor jezelf en anderen, zonder er iets voor terug te verwachten. En het grappige is dat als je in staat bent te doen en geven, je automatisch enorm veel liefde terugkrijgt!
Dus hierin zit een belangrijke les: hoe meer je om je heen slaat om geliefd te zijn en lief te hebben, hoe minder het zal lukken. Begin bij jezelf, hou van jezelf en vandaaruit ook van alles om je heen.

emotioneel
Als de energie in je hartchakra laag is, dan wordt het gevoel van liefde onderdrukt. Je lijdt aan uitbarstingen van bitterheid of jaloezie, vooral als het zonnevlechtchakra erbij betrokken is en de wil eist dat je aan zijn wensen voldoet.
Het sluiten van het hartchakra leidt tot emotionele teruggetrokkenheid en communicatieproblemen. Dit kan het keelchakra, wat staat voor communicatie, blokkeren. Het hartchakra speelt dus een belangrijke rol in het scheppen van een emotionele balans, zodat we vrijelijk liefde kunnen uiten en ontvangen.
Negatieve invloeden op de hartchakra-energie zien we terug in de lichaamstaal, zoals om het lichaam geslagen armen ter zelfbescherming.
Heb je er ooit al eens bij stilgestaan dat als je iemand wilt troosten, ook baby's!, je hem over de rug wrijft of zachtjes klopt? Dat is precies de achterkant van het hartchakra.
De handen en armen stellen het hart in staat liefde fysiek uit te drukken door vasthouden, aanraken, strelen en koesteren.


Keelchakra
Fysiek
Het keelchakra staat voor communicatie. Het is nauw verbonden met de stem maar ook met de oren. Communicatie is immers niet alleen dat wat je zelf zegt, maar ook dat wat je hoort.
Hoe meer dit chakra in balans is, hoe zuiverder onze onderlinge communicatie. Ook komt bij de mond en de keel de adem het lichaam binnen op weg naar de longen en door die adem met de stem te gebruiken ontstaan de mooiste klanken die een mens kan maken.
Het keelchakra geeft energie aan de stem.
Verder bevinden zich op het gezicht ook kleine kanaaltjes die verbonden zijn met het keelchakra. Deze kanaaltje kunnen, net zoals het chakra zelf, geblokkeerd zijn. Dit kan doordat men bijv. naar dingen moet luisteren die men niet wil horen.
Toen ik die kanaaltjes voor het eerst ging schoonmaken heb ik ervaren wat een impact dit kan hebben! Het voelde aan alsof ik een mega-holteontsteking had, enorme druk op mijn gezicht.
De kleur van het keelchakra is blauw. Diti s een vibratie die naar een veel koelere tint toegaat, vergeleken met de warme tinten van de lagere chakra’s.
De schakering die specifiek is voor het keelchakra is diep saffierblauw. Hierdoor past Lapiz Lazuli goed bij het keelchakra.
Het element van het keelchakra is ether. Ether is het eerste niveau voorbij het fysieke lichaam.

Emotioneel
Het keelchakra hangt nauw samen met zelfexpressie. Iedereen is uniek, we hebben allemaal iets te zeggen wat de moeite waard is. Onze zelfexpressie kan zich uiteraard ook heel anders uiten dan met woorden. De keelchakra-energie voedt onze creatieve expressie, dus ook schilderen of muziekmaken heeft te maken met het keelchakra.
Wanneer we gestresst of emotioneel gefrustreerd zijn, zit onze keel vaak dicht en hebben we het gevoel niet te kunnen ademen of, wat je ook vaak hoort, een drukgevoel op de keel. Dit is uiteraard niet goed en leidt tot stress/blokkades op het keelchakra.
Om dit chakra goed open te houden en te laten functioneren, moet je zelf open zijn en duidelijk in de manier waarop je met anderen omgaat en uiting geeft aan je eigen waarheid.


Derde Oogchakra
Fysiek
Het derde oogchakra staat voor waarnemen en denken. Het is nauw verbonden met de intuitie, het instinctieve weten van het zesde zintuig.
Dit chakra is de basis van de intelligentie. Dit kan fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel zijn. Het betekent niet simpelweg “slim zijn”. We hebben het vermogen om via onze chakra’s ons fysieke lichaam te kennen, met onze gevoelens om te gaan, onze wereld te begrijpen en spiritueel te zijn; allemaal elementen van onze intelligentie.
In het derde oog komen die elementen samen om ons een totaalbeeld van onszelf en onze omgeving te geven.
Verder is er ook een nauw verband tussen de ogen en de neus en het 6e chakra. Problemen met de reukzin, druk op de ogen, hoofdpijn en migraine zijn dus ook hiermee verbonden.
Het is het beste om pas serieus met het derde oogchakra en kruinchakra te gaan werken als je de lager gelegen chakra’s hebt opgeruimd. Door dat te doen vorm je nl. een stevige basis voor de hogere chakra’s. Anders is het alsof je een paddestoel gaat cultiveren met een steel die niet dik noch sterk genoeg is om de hoed te kunnen dragen.
Je intuitie geeft meestal wel aan of je klaar bent om met de hogere chakra’s aan de gang te gaan. Hou hierbij wel weer de negatieve wilskracht van de zonnevlecht in de gaten; die wil vaak te snel!! Het is belangrijk dat je jezelf niet voorbij fietst, want dan rijd je uiteindelijk tegen een betonnen muur aan met je fietsje! (Ik ben daar zelf ook zo geweest, en geloof me, het is bijzonder onprettig! Bovendien duurt het vaak heel lang eer je dan weer herstelt bent, waardoor je uiteindelijk meer tijd verloren hebt dan wanneer je rustig aan zou hebben gedaan!)

Emotioneel
Vaak ontstaan er problemen met het derde oogchakra doordat lagere chakra’s uit balans zijn en dus een negatieve invloed uitoefenen op het 6e chakra. Zo kan spanning bij de zonnevlecht mentale spanning geven, waardoor er hoofdpijn en migraine kan ontstaan bij het derde oog. Seksuele spanning en koudheid in het sacraalchakra en wortelchakra kunnen ook migraine opleveren. De problemen van de lagere chakra’s moeten dan worden aangepakt om het derde oog weer goed te laten functioneren. Overigens kan hoofdpijn ook ontstaan doordat je teveel in denken zit. Uiteraard houdt dit ook weer verband met de lagere chakra's: als je te hoog zit, dus te veel in denken, ben je meestal niet goed geaard of zijn je lagere chakra's niet goed ontwikkeld.
Negatieve mentale gesteldheid, zoals ongerustheid, angst, verwarring en onveiligheid kunnen aangeven dat de energie van het 6e chakra laag is. Het is belangrijk het hele systeem te aarden door middel van basischakra (1e) technieken voor er aan het derde oogchakra zelf wordt gewerkt.
Waarschijnlijk wordt het verband tussen de chakra’s wel een beetje duidelijk! Ze staan allemaal met elkaar in verband en een blokkade bij een chakra heeft ook weer een invloed op de rest.
De kleur die bij het derde oogchakra hoort is indigo.


Kruinchakra
Fysiek
Het kruinchakra bevindt zich helemaal boven op het hoofd. Het kruinchakra vertegenwoordigt de hoogste energiefrequentie in het lichaam en is als zodanig verbonden met mentale en emotionele gesteldheden.
Het kruinchakra is je verbinding met wat voor jou de bron, de ziel, het goddelijke van de schepping is.

Emotioneel
Er is een verband tussen een lage kruinchakra-energie en klachten als (winter)depressiviteit. Aangezien dit vaak ook te maken heeft met onvoldoende licht (Dit in verband met de pijnappelklier), kan het al helpen om iedere dag naar buiten te gaan, de zon en/of het daglicht in.
Het kruinchakra heeft ook te maken met het eigen weten, dus vrij logisch dat als de kruinchakra energie laag is er makkelijk depressieve gevoelens kunnen ontstaan. Het eigen weten staat dan ook op een laag pitje.
Waarschijnlijk is er ook bij ADHD-kinderen een onbalans in het kruinchakra.
Kruinchakraproblemen kunnen zich ook uiten in lastige psychische afwijkingen, zoals dementie, schizofrenie en andere ernstige geestesziekten, waarbij de beleving van de realiteit onzeker wordt. Dit kan leiden tot irrationeel gedrag, verwarring en grote kwetsbaarheid.
Wat hierbij vaak kan helpen zijn therapieen die de zintuigen inzetten; tast, klank, kleur en aroma kunnen het chakrasysteem allemaal terug in balans brengen, helpen aarden en meer contact maken met de wereld.
De kleur die bij het 7e chakra hoort is violet of wit.


Zo, we hebben nu een hele ronde gemaakt langs de chakra’s. Uiteraard is er nog veel en veel meer over te vertellen. Als je begint met chakrawerk werk je op de eerste laag en hoe verder je gaat hoe dieper je komt. Je komt dan ook steeds dichter bij je kern, je ware zelf.
Wat je ook doet, doe het rustig aan, energiewerk is iets waar je echt de tijd voor moet nemen. Je kunt niet in een maand tijd helemaal klaar zijn met jezelf. Dat is iets waar je meestal je hele leven mee bezig zult zijn en dus ook het nodige doorzettingsvermogen vergt! Bovendien zou het ook niet goed zijn als je heel snel zou gaan, want je moet alles wat je beleeft en wat er loskomt ook verwerken. Forceren werkt niet, als je ergens niet klaar voor bent lukt het gewoon niet.
Hou verder in de gaten dat chakra- en energiewerk geen vervanging is voor medische hulp en dat ik dat ook niet propageer! Het kan heel goed werken, je kunt heel veel baat hebben bij healingen bijvoorbeeld. Maar sommige dingen hebben nu eenmaal simpelweg medische hulp/medicatie nodig. Ik zie het zelf meer als ondersteuning van.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Chakra's en hun Werking Empty
PostSubject: Re: Chakra's en hun Werking   Chakra's en hun Werking EmptyMon Aug 29, 2016 6:47 pm

VAN ROSY

hier nog (misschien) een aanvulling.
hier een overzicht van de chakra's en hun werking, welke gestimuleerd kan worden door o.a. yoga.

Chakras - wat zijn dat? De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Soms worden chakra's als meditatieobject gebruikt in meditaties of visualisaties. Voor de ene persoon zijn chakra meditaties absoluut niet uit zijn meditatiebeleving weg te denken en voor de ander kunnen chakrameditaties totaal niet aanspreken. Zoals bij alle meditatieoefeningen raden we je aan om de verschillende technieken te proberen om uiteindelijke de vorm van meditatie te vinden die bij jou persoonlijk het beste past. In dit artikel kun je alvast alles lezen over de theorie achter chakrameditaties.

Chakra's zien er uit als een soort energetische trechters die als een wiel draaien (chakra betekent wiel in het Sanskriet). Via deze centra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen. De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Zo voorziet de hartchakra onder meer het hart en de thymus van energie.

Elke chakra bestaat uit twee delen. Aan de voorkant van het lichaam draait ‘een wiel’ en aan de achterkant draait zijn tegenhanger. Samen vormen zij één chakra. Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een chakra met elkaar in balans zijn, op die manier voorzien zij het lichaam het beste van energie. De voorkant staat voor de ‘gevoelskant’, de chakra’s aan de achterkant van het lichaam vertegenwoordigen de ‘wilskant’. De stuitchakra en de kruinchakra – de laagste en de hoogste chakra in het lichaam - zijn de enige energiecentra waarvan het brede gedeelte van de trechter naar beneden respectievelijk naar boven wijst. Alle andere chakra’s staan dwars op het lichaam.

Alle chakra’s hebben een verschillende functie (N.B: de chakra’s met de extensie ‘A’ bevinden zich aan de voorkant, die met ‘B’ aan de achterkant):

Chakra 1 (bij stuitcentrum): De kracht van de eerste chakra bepaalt de hoeveelheid fysieke energie die iemand heeft en de wil om in de fysieke werkelijkheid te leven. Daarnaast is de eerste chakra ook belangrijk voor een goede fysieke gezondheid. Een persoon met een gezonde eerste chakra is duidelijk in het ‘hier en nu’ aanwezig.

Chakra 2A (sexcentrum): Het voorste deel van de tweede chakra houdt verband met de kwaliteit van de liefde voor de andere sexe. Iemand met een goed werkende chakra 2A heeft een gezond sexleven.

Chakra 2B (heiligbeencentrum): Het achterste deel van de tweede chakra staat voor de kwantiteit van iemands sexleven. Wanneer dit centrum is geblokkeerd, dan zal het zijn dat iemand sex bij voorkeur vermijdt.


Chakra 3A (plexus solaris): Chakra 3A staat onder meer voor de kwaliteit van het denken. Daarnaast is deze chakra ook verantwoordelijk voor het goed functioneren van het emotionele leven. Dit komt doordat gedachten voor een groot deel iemands gevoelens bepalen. Iemand met een open chakra 3A, heeft een vervullend emotioneel leven. Hij staat zijn gevoelens toe zonder er door te worden overspoeld. Daarnaast staat deze chakra voor onze verbondenheid met andere mensen en voor het diep innerlijk weten dat je een unieke plaats in het universum hebt.

Chakra 3B (middenrifcentrum): Chakra 3B wordt ook wel de ‘healingchakra’ genoemd; dit omdat deze chakra een belangrijke rol speelt in helingsprocessen en onder meer de fysieke gezondheid waarborgt. De chakra is doorgaans open als je de intentie hebt om gezond te zijn en hiervoor ook moeite wilt doen.


Chakra 4A (hartcentrum): Hoe beter het hartcentrum functioneert, hoe meer wij liefde voelen voor de mensen (en dieren) om ons heen. Als deze chakra open is, zie je de medemensen precies zoals zij zien. Inclusief hun negatieve kanten.

Chakra 4B (tussen de schouderbladen): Dit centrum staat in verband met de ego-wil. Als deze chakra open is, sta je positief tegenover het volbrengen van je levenstaken en je ziet andere mensen daarbij als steun. Als je het gevoel hebt dat het universum een vijandige plek is, dan zal deze chakra gesloten zijn of tegen de klok indraaien. Zo iemand zal proberen over anderen te heersen. Wanneer chakra 4B groot is, maar 4A klein dan betekent dit dat iemand vooral vanuit zijn wil bepaalde zaken realiseert. Voor een dergelijk persoon is het belangrijk om te leren dat er met liefde en vertrouwen ook veel te realiseren is.

Chakra 5A (keelchakra): Wanneer je verantwoordelijkheid neemt voor je persoonlijke behoeften, dan draait chakra 5A goed. Als deze chakra tegen de klok indraait, dan is het voor die persoon moeilijk om te ontvangen wat hem wordt gegeven. Als iemand een negatief beeld heeft van het universum en over wat hem wordt gegeven, dan ontwikkelt hij een negatief krachtveld om hem heen en zal deze negativiteit ook aantrekken. Dit volgens de wet ‘het gelijke trekt het gelijke aan’.

Chakra 5B (onderste nekwervel): De achterkant van de vijfde chakra, wordt ook wel de ‘beroepschakra’ genoemd. Dit centrum heeft te maken met iemands eigenwaarde ten opzichte van de maatschappij en zijn beroep. Als iemand zich hierover niet prettig voelt, dan zal hij geneigd zijn dit onbehagen af te schermen met trots. Als dit centrum open staat, dan biedt werk die persoon voldoende uitdagingen. Faalangst dat iemand ervan weerhoudt datgene te scheppen wat hij zo graag wil, is ook in deze chakra te vinden. Zo iemand gaat bijvoorbeeld het aangaan van nieuwe contacten uit de weg of zegt dat hij een carrière niet belangrijk vindt. Hieronder bevindt zich echter de angst om contacten te leggen of zichzelf voor grote uitdagingen te plaatsen.

Chakra 6A (voorhoofdscentrum): Chakra 6A houdt verband met het voorstellingsvermogen en het vermogen om te visualiseren. Deze chakra staat voor creatieve energie en de kunst om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Bovendien is in dit centrum waar te nemen hoe iemand de wereld ziet en hoe hij denkt dat de wereld op hem reageert.

Chakra 6B (praktische intelligentie): Chakra 6B – aan de achterkant van het hoofd - houdt verband met het verwezenlijken van de ideeën van chakra 6A. Als dit centrum met de klok meedraait, worden de ideeën gevolgd door de juiste activiteiten. Wanneer chakra 6A open is, maar 6B gesloten dan zal dit betekenen dat iemand veel ideeën heeft, maar er niet in slaagt om ze te realiseren. Dit kan heel frustrerend zijn. Het vermogen van chakra 6B om goed te functioneren, wordt dan bijvoorbeeld belemmerd door overtuigingen als ‘ik kan het niet’ of ‘ik wil geen verantwoordelijkheid dragen’.

Chakra 7 (kruincentrum): Dit centrum – dat naar boven wijst - verbindt de mens met zijn spiritualiteit, hetgeen een heel persoonlijke ervaring is. Als deze chakra open is, dan haalt iemand kracht en vervulling uit zijn spirituele leven. Bij mensen die ‘niets hebben met spiritualiteit’ zal dit centrum klein zijn en wachten tot het tot ontwikkeling mag komen.


De kleuren van Chakra's
De chakra’s hebben allemaal een eigen kleur en voorzien een eigen lichaamsgebied van energie. Welke kleur bij welke chakra hoort kan je zien in de tabel rechtsboven. Wanneer je meditatieoefeningen gebruikt waarbij chakra's het meditatieobject zijn of je wilt d.m.v. visualisatie onderzoeken of je chakra's goed functioneren dan kan je kijken of je in je visiualisatie ook deze kleuren bij de chakra's kan herkennen.

Chakra Kleur
1e chakra (stuit, gezondheid) rood
2e chakra (sex, emoties) oranje-rood
3e chakra (zonnevlecht, denken) geel
4e chakra (hart, liefde) helder grasgroen .
5e chakra (keel, communicatie) hemelsblauw
6e chakra (voorhoofd, intuïtie) indigo indigo
7e chakra (kruin, spiritualiteit) wit

d Chakras - wat zijn dat (deel 2)Print ArtikelEmail ArtikelArtikel zoeken Functioneren van Chakra's
Wanneer de chakra’s optimaal functioneren, dan zijn de voor- en achterkant goed met elkaar in evenwicht, hebben de chakra’s de juiste trechter-achtige vorm, draaien ze naar rechts en hebben ze de juiste grootte. Wanneer dit niet het geval is, zal de desbetreffende chakra problemen veroorzaken op het gebied waarvoor het verantwoordelijk is. Als de eerste chakra bijvoorbeeld niet goed werkt, dan kan het zijn dat iemand fysieke problemen krijgt, maar ook dat zijn zelfverzekerdheid te wensen over laat. Voor deze persoon is het bijvoorbeeld belangrijk om te sporten, goed te aarden en visualisatie-oefeningen te doen die zijn eerste chakra stimuleren.

De chakra’s kunnen op verschillende manieren zijn aangetast: ze kunnen gescheurd zijn, te klein, teveel open of een verkeerde vorm hebben. Wanneer dit het geval is, zal een heler kijken naar de achterliggende problematiek. Waardoor is de chakra verkrampt? Welke thematiek van het leven hoort daar bij? Vaak hebben mensen ‘verwrongen’ overtuigingen of gevoelens die de chakra’s aantasten. Een overtuiging als ‘ik ben niet goed genoeg’, zal de zelfverzekerdheid van iemand aantasten en daarmee de eerste chakra. Ander voorbeeld: Als iemand van zichzelf denkt, dat hij niet creatief is, dan zal zijn zesde chakra zwak zijn.

Chakra's en hun corresponderende klieren en lichaamsgebieden

Chakra’s Klier Lichaamsgebied

1e chakra (stuit, gezondheid) bijnieren wervelkolom, nieren
2e chakra (sex, emoties) geslachtsklieren geslachtsorganen
3e chakra (zonnevlecht, denken) alvleesklier maag, lever, galblaas, zenuwstelsel
4e chakra (hart, liefde) thymus hart, bloed, bloedsomloop
5e chakra (keel, communicatie) schildklier bronchiën, keel, longen
6e chakra (voorhoofd, intuïtie) indigo hypofyse hersenen, linkeroog, oren, neus
7e chakra (kruin, spiritualiteit) pijnappelklier bovenste hersenen, rechteroog

Chakra's liggen in de buurt van het centrale zenuwstelsel en de endocriene klieren. Deze klieren regelen via hormonen alle aanmaak van chemische stoffen in ons lichaam. De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Lees in de linkertabel welke chakra met welke klieren en lichaamsgebieden correspondeert.


De aura en chakra’s
De aura en de chakra’s vormen het energiesysteem van de mens. De aura en chakra’s hebben een belangrijke rol bij het fysiek, emotionele, mentale en spirituele welzijn van de mens. Hoe beter de energie door het lichaam stroomt, hoe beter iemand zich op al deze levensgebieden voelt. De Amerikaanse vrouw Barbara Brennan (healer, psychotherapeute en wetenschappelijk onderzoekster van de NASA) is een van de bekendste mensen die onderzoek heeft gedaan naar de menselijke aura. Lees meer over aura's in ons artikel Alles over Aura's.Chakra's en Meditatie
De meeste chakra's meditaties worden gebruikt voor helingsprocessen. D.m.v. het beoefenen van speciale chakra gerelateerde meditatie technieken kunnen we inzicht verkrijgen in de werking van onze chakra's. We kunnen inzicht verkrijgen of de chakra's geblokkeerd zijn, op mindere kracht werken, juist overactief zijn en in het hoe en waarom achter eventuele problemen die de een optimale werking van de chakra's blokkeren. De meeste chakra meditatietechnieken zijn gebaseerd op visualisatie. Lees meer op deze website over de theorie van visualisatie, voordat je met onze speciale Chakra Meditatie aan de slag gaat. Let wel Chakra meditaties zijn geen verplichte kost voor iemand die zich wil verdiepen in meditatie. Het is puur persoonlijk of je je tot chakra meditaties voelt aangesproken. Ons advies is dan ook om de meditatie gewoon te proberen en te kijken of het je aanspreekt en bij je past.
liefst ROSE
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
 
Chakra's en hun Werking
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Aura & Chakra's & Lichtlichamen-
Jump to: