Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Hemelvaart

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Hemelvaart Empty
PostSubject: Hemelvaart   Hemelvaart EmptyWed May 24, 2017 11:18 am

Wel apart dat ik daar toch ooit op de lagere school allemaal over geleerd heb (neem ik toch aan), maar dat ik nooit echt weet waar Hemelvaart en Pinksteren en zo nou over gaan. Hemelvaart spreekt voor zich, maar toch wel interessant het eens na te kijken. Ik vond een stukje en daarin wordt dus ook Pinksteren genoemd, de dag dat mensen die geloven de 'Heilige geest' ontvangen.
Oké, wat moet je daar dan onder verstaan?
En hoe pas je zoiets in het spirituele? Niet? Ik bedoel, dit hele gebeuren is toch geen onderdeel van het paganisme. Pasen wel - Ostara- maar dan dus niet in verband met Jezus.
Toch is het hele pad en wat Jezus kwam brengen zeer spiritueel te noemen. Van enorm belang voor de mensheid. Al zie ik dat dan niet in het Bijbelse of kerkse verband.

In het stuk staat dat zijn Apostelen omhoog keken en Jezus in een wolk zagen verdwijnen. Dat doet mij dan weer afvragen wat ze nou dan gezien zouden hebben. Hoe moet je dat interpreteren?
Ik weet nog dat ergens in een deel van de Celestijnse Belofte dit ook omhoog kwam. Dat Hemelsvaart eigenlijk gewoon ascensie is (ENgels = Ascension Day) doordat je je vibratie kunt verhogen. Je shift dan als het ware naar een andere dimensie waardoor mensen van een lagere vibratie je niet meer kunnen zien. Dat deden ze in dat verhaal van de Celestijnse Belofte.
Dat doet mij dan weer denken aan het verdwijnen van Avalon, wat feitelijk toch niet anders is? Avalon verdween ook in de mist, Jezus in een wolk. Avalon was om mensen te helpen het Hogere te begrijpen en leven, eenheid enz. Jezus' boodschap was eender.
Verhaal is ook dat Avalon weer kan/zal verschijnen als de mensheid er klaar voor is, als hun vibratie hoog genoeg is.
Daar zitten dan toch raakvlakken in met het 'verdwijnen in een wolk' (ascenderen, Hemelsvaart).

Afijn, hier het stuk:
HEMELVAARTSDAG
Voor christenen is deze dag meer dan alleen maar een welkome vakantiedag midden in de week. Het is 40 dagen na Pasen en omdat Pasen altijd op een zondag valt betekent dit dat Hemelvaartsdag altijd op een donderdag valt. Maar het betekent ook dat de datum altijd anders is, omdat ook de datum van Pasen ieder jaar anders is. Maar er is nog meer dat een christen op deze dag wil vieren.

Het is de 40ste dag na Pasen. Met Pasen is Jezus Christus, Zoon van God, verrezen uit de doden. Hij leeft, is niet meer dood. Vervolgens verschijnt Hij vaak aan zijn leerlingen. Zijn leerlingen herkennen Hem aan het "breken van het brood" (de Eucharistie) en door wat Hij de leerlingen vertelt.

Daarvan staan voorbeelden in het Evangelie, het boek waarin de Blijde Boodschap van Christus staat opgeschreven:

Het Emmaus-verhaal is zo'n beetje een van de meest bekende van deze verhalen. (zoals beschreven in het Evangelie volgens Lucas, één van de leerlingen van Jezus, hfd. 24, versen 13 - 35)
Zo ook het verhaal van de ongelovige Thomas: pas wanneer hij, nadat Christus verrezen is, de wonden van Jezus (door de kruisiging en de doorboring van zijn zijde) kan aanraken wil hij geloven. (in het Evangelie, zoals de Apostel Johannes het opgeschreven heeft, hfd. 20, versen 19 - 31)


En dan komt het moment dat Jezus definitief naar Zijn Vader in de Hemel gaat. Niet langer verschijnt Hij aan zijn leerlingen. "Terwijl de leerlingen naar boven kijken wordt Hij aan hun zicht onttrokken door een wolk", staat in het Evangelie.

De hemel, het bij God zijn, is het uiteindelijke doel ook van ons leven. Niet in deze 'aardse' tijd, maar na onze dood. Jezus, door de dood heengegaan, heeft een plekje bij God de Vader voor ons bereid. Wij zijn uitgenodigd om daar te komen.

Nu Hij naar de hemel is gegaan heeft Hij voor dit aardse leven de leerlingen destijds, en daarmee ook ons, een Trooster en Helper gegeven. De Heilige Geest, uitgegaan van de Vader en de Zoon, wordt met Pinksteren, de 50ste dag na Pasen, gegeven aan hen die in God geloven en Jezus willen volgen.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Gwynne
Trouw Lid
Trouw Lid
Gwynne

Posts : 190
Join date : 2017-01-29

Hemelvaart Empty
PostSubject: Re: Hemelvaart   Hemelvaart EmptyWed May 24, 2017 6:36 pm

Interessant Kristalletje!

Wat leuk dat jij die raakvlakken opnoemt..door mijn verleden ben ik eigenlijk het Christelijk geloof helemaal uit het zicht verloren. Juist ook omdat ze zoveel verwantschap hebben met het Paganisme (en we all know why), wilde ik er eigenlijk niets meer mee te maken hebben. Al heb ik nog een tijdje readings gedaan met Jezus/de energie van Jezus maar in mijn fase van nu staat er teveel in de weg.

Nu werd er op werk steeds gevraagd of we morgen gewoon open zijn (spar wel), gelukkig ben ik zelf vrij maar het is grappig dat je dit post aangezien ik er al voor langere tijd niet meer (ook spiritueel gezien) niet meer bij stil sta.

Ik vind de vergelijking van Avalon en Jezus erg mooi. Het geeft me ook een stukje rust. Avalon is door mijn situatie fijner te aanvaarden en klinkt de terugkomst een stuk rustiger. Minder beangstigend dan naar de hel te gaan als je Jezus uiteindelijk niet hebt geaccepteerd als je redder, zeg maar. Ik heb het ook nooit zo bekeken dus ga daar nog even over nadenken!

Verder kan ik mij nog herinneren dat sommige mensen bij ons in de kerk weleens werden aangeraakt door de Heilige Geest en dan ineens in een andere taal spraken, een boodschap doorkregen etc..Ik geloofde tot een jaar of 16 inderdaad ook dat dit de Heilige Geest was..nu geloof ik zeker dat dit iets Universeels is. Aangeraakt door Universele liefde, boodschappen vanuit je intuïtie en het collectief bewustzijn..Als je in trance komt (dat is eigenlijk wat er gebeurd met mensen die op zo'n moment in contact komen met de Heilige Geest) worden bepaalde delen van de hersenen geactiveerd. Zo kun je ook een vreemde taal ineens vloeiend spreken of stuipingen krijgen. Maar is wel heel bijzonder om te zien zeker omdat ik het in dit perspectief heb leren zien en niet alleen de Christelijke manier.
Back to top Go down
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Hemelvaart Empty
PostSubject: Re: Hemelvaart   Hemelvaart EmptyWed May 24, 2017 8:58 pm

Bijzonder altijd toch wel hoe het zo'n proces kan zijn om het geloof waar je mee opgegroeid bent los te laten.
Ik ben zelf helemaal niet echt religieus opgegroeid. mijn moeder moest vroeger wel, en daarom had zij er zo'n hekel aan dat ze na haar trouwen niet meer ging. Mijn vader wilde wel, niet omdat hij mega religieus was, maar om de rust die hij er in vond. HIj had sterk iets met Maria. Wij zijn Katholiek, niet Christelijk overigens.
Ik heb via mijn vader dus ook die diepe liefde en connectie met Maria. Mijn vader had al vanaf zijn jeugd een zilveren Mariabeeldje in zijn portemonnee. Had ie altijd bij. Ergens gedurende zijn leven heeft ie een nieuw gekocht meen ik, omdat het oude zo versleten was. Die nieuwe is ook flink versleten, details zie je niet meer zo heel goed. Die staat hier bij mij bij de foto's van mijn vader die vorig jaar is over gegaan.
Toen ik mijn geloof los wilde gaan laten, werd ik eerst ook helemaal fel gekant er tegen. Ik wist niet het midden te vinden, raakte behoorlijk de kluts kwijt, ondanks dat ik dus niet religieus ben opgevoed. Ik vond het enorm moeilijk. Later heb ik er mijn weg wel mee gevonden.
Ik denk dat het zo moeilijk is vanwege vorige levens, indoctrinatie. Ik ben ook vaak op de brandstapel geëindigd, gestenigd en weet ik wat meer. En ook heb ik in ieder geval een leven gehad als een soortement non/zuster, eenzaam afgeschermd leven. Al die dingen uit die levens moet je ook loslaten. De gedwongen bekering tegen iets waarvan je weet dat het klopt naar iets waarvan je voelt dat het niet klopt is toch logischerwijs iets wat diepe sporen nalaat. (Celgeheugen)

Dat stukje van Avalon en Jezus kwam op terwijl ik schreef. Ik vond het ook heel toepasselijk. Ook het stukje vergelijk van Hemelvaart en wat er in de Celestijnse Belofte omschreven stond. Ik meen dat dat neit het 1e boek was. Ik denk eerder het 3e, tegen het eind, maar ik weet niet 100% zeker meer.

Jezus heb ik finaal geen moeite mee. Hij is een Lichtmeester, en één van de grootste healers die ooit naar de aarde is gekomen om de mensheid te helpen. Eén van de belangrijkste Lichtmeesters ooit in die zin. Ik zie hem en wat hij heeft gedaan en mensen heeft gebracht finaal vanuit de Lichtwerkers hoek, niet vanuit een religieuze.
Toen ik dat door ging krijgen, wát nou eigenlijk de boodschap en doel van Jezus was, kon ik ook dat hele stuk omtrent geloof gewoon laten voor wat het was.

Wat ik wél nog heel moeilijk vond is dat de regio hier nogal Christelijk is en dat je zelfs anno nu moeilijk aan een baan kunt komen als je óf niet religieus bent óf niet Christelijk, maar Katholiek zoals ik. Ik heb daar wel eens om gelogen op mijn CV. Daar kan ik erg boos om worden, pure discriminatie is dat. En ik denk dat dat dan ook weer die oude pijn raakt uit vorige levens om gedwongen te zijn te doen dat je vroom was terwijl je hart je iets héél anders vertelde over dat geloof. Ik kon daar echt laaiend om worden. Omdat het inhield dat ik dus niet echt kon zijn, niet mezelf kon zijn, en waar gaat het helemaal over?

Wat ik wel grappig vind: voor de kerk ben ik nooit getrouwd, ben ik dus in principe volgens het Vaticaan nog vrijgezel. Maar we hebben wél onze kinderen hun Communie laten doen. Dan komen ze niet vragen van, "Erm... U bent niet getrouwd volgens God, hoe verklaart u deze kinderen?"
Eigenlijk klopt dat toch ook niet, haha.
Oh well... Ik heb een Maria beeldje in huis. Voor mij ook niet religieus, Maria is ook een Lichtwerker, net als Maria Magdalena, waar ik ook een beeldje van heb. Ik ben m.n. gek op Maria Magdalena en haar energie. Puur vrouwelijk, ook seksueel vrouwelijk. Hele fijne energie om mee te werken!
Ergens heb ik nog een kruisbeeld van Jezus volgens mij, maar dat wil ik niet ophangen. Dat is een negatief iets, en zo zie ik Jezus niet. Als ik van hem een beeld zou hebben, wil ik een Heilig Hart beeld. Dat vind ik wel mooi, stond in ons dorp vroeger ook :)
Gossie, dit maakt wel wat los, hihi.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Sponsored content
Hemelvaart Empty
PostSubject: Re: Hemelvaart   Hemelvaart Empty

Back to top Go down
 
Hemelvaart
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Spiritualiteit-
Jump to: