Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Volle maan 4 November 2017

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

Volle maan 4 November 2017 Empty
PostSubject: Volle maan 4 November 2017   Volle maan 4 November 2017 EmptyTue Oct 31, 2017 5:44 pm

Hij is er weer, de volle maan blog van Petra Stam :) Vanmiddag nog niet, maar ergens voelde dat ie er zou komen vandaag. Grappig dat dat dus klopt Tong

Volle maan 4 november 2017

De volle maan van 4 november is de Jachtmaan. Wij hoeven al lang niet meer letterlijk op jacht om te overleven, maar kunnen in deze tijd wel stilstaan bij de vraag waarop we jacht zouden willen maken of wat we juist weg willen jagen uit ons leven. In de natuur is dit de tijd dat het oude vergaat en wordt verteerd. Maar wat sterk is, zal overleven in de onzichtbare wereld en voeding zijn voor een nieuwe fase in je leven. Het thema bij de Jachtmaan is ‘overleven en transformatie’. In de overgang naar een nieuwe vorm is het belangrijk jezelf de tijd te geven om iets nieuws in jezelf te laten groeien. De donkere tijd van het jaar is aangevangen en voor onze voorouders, de Kelten, was dit moment (Samhain of Halloween) het begin van de winter en tevens van het nieuwe jaar. Kijk in je eigen leven, maar ook in je voorouderlijke lijn en evalueer. Welke lessen heb je doorgekregen? Welke mechanismen wil je achterlaten en welke wil je meenemen? Hoe kun je daar op jouw eigen manier vorm aan geven? Welke verandering is nodig om uit een oud patroon te stappen of een nieuwe start te maken?

De Maan staat in Stier, wat gemoedelijk en sensueel maakt, behoefte aan gezelligheid en genot geeft (vooral lekker eten), maar ook trager kan maken omdat de behoefte aan verandering niet bepaald groot is. De Zon in Schorpioen zegt: loslaten, veranderen! Maar de Maan in Stier maant tot vasthouden aan oude of bekende veiligheid. Als je het dilemma van vasthouden of loslaten in jezelf herkent, bedenk dan per onderdeel: belemmert dit je in je groei of zal het jou juist helpen om je te laten groeien? Zo kun je streven naar vernieuwing zonder dat je je onnodig vastklampt aan iets ouds of juist je kracht vergeet in te zetten.
De Maan en Neptunus staan harmonieus, wat dromerig, gevoelig en artistiek maakt. Het vermogen om op te gaan in een ideaal, partner of ervaring is groot, vooral als het verbonden is met een mystieke ervaring. Onder deze hemel wordt alles dieper en intenser ervaren. Maak ook steeds tijd om je af te stemmen op jezelf, want afhankelijk worden van iets of iemand buiten jezelf zal op de lange duur geen vreugde of kracht geven.
De Maan staat onharmonisch ten opzichte van de asteroïde Ceres. Dat kan maken dat je jouw (emotionele) behoeften aan de kant zet om maar geliefd te zijn bij anderen of uit angst voor verlies, afwijzing of isolatie. Het is belangrijk te beseffen wat jij nodig hebt en wat anderen nodig hebben, en daar een middenweg in te vinden die goed is voor beiden. Zoek dus in deze tijd vooral de mensen op bij wie je je goed voelt en van wie je weet dat zij jou voeden en andersom.

Zon, Mercurius en Jupiter staan in Schorpioen, het teken dat een tweede, hoger beeld in zich draagt, namelijk Adelaar: die kan het lage deel overstijgen en maken dat ware transformatie kan plaatsvinden. De heerser van Schorpioen is Pluto, en die staat (nog steeds en nog een tijd) dicht bij asteroïde Juno. Daardoor kun je diepe persoonlijke tansformaties en healing ondergaan in een relatie. Ook hier geldt weer dat gelijkwaardigheid belangrijk is.

Tekst en foto ©️ Petra Stam
Delen alleen mét link naar deze website

Volle maan 4 november 2017 Petra Stam
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Silverlady
Trouw Lid
Trouw Lid


Posts : 154
Join date : 2017-07-15

Volle maan 4 November 2017 Empty
PostSubject: Re: Volle maan 4 November 2017   Volle maan 4 November 2017 EmptyTue Oct 31, 2017 6:37 pm

En weer klopt dit in mijn geval als een bus!
Back to top Go down
SparklingPurple
Ere Lid
Ere Lid
SparklingPurple

Posts : 661
Join date : 2016-08-30

Volle maan 4 November 2017 Empty
PostSubject: Re: Volle maan 4 November 2017   Volle maan 4 November 2017 EmptyWed Nov 01, 2017 9:40 am

Haha Kristalletje, dan had je hetzelfde gevoel als ik Gniffel Klinkt wel als een heftig maantje... al heb ik meer het idee dat het door alles er omheen komt.
Back to top Go down
Excalibur
Forum Fan
Forum Fan
Excalibur

Posts : 253
Join date : 2016-09-06
Location : The North Wind and the Sun

Volle maan 4 November 2017 Empty
PostSubject: Re: Volle maan 4 November 2017   Volle maan 4 November 2017 EmptySun Nov 05, 2017 10:05 pm

Ik voelde de energie van deze vollemaan heel sterk aanwezig.
Wellicht omdat mijn sterrenbeeld ook stier is, dat zou kunnen.
Er kwam veel gevoel naar boven zonder duidelijke aanleiding.. en ook zonder dat er echt iets los kwam.
Ik voel me opgelucht nu deze vollemaan is geweest. Bijzonder altijd wat voor uitwerking de maan op ons kan hebben.. op naar de volgende vollemaan..
Back to top Go down
Sponsored content
Volle maan 4 November 2017 Empty
PostSubject: Re: Volle maan 4 November 2017   Volle maan 4 November 2017 Empty

Back to top Go down
 
Volle maan 4 November 2017
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Spiritueel Forum :: Volle Maan & Energieën & Planeten-
Jump to: