Spiritueel Licht Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Spiritueel Licht Forum

Jezelf kunnen zijn en uitwisselen over spiritualiteit, ascensie, kristallen, persoonlijke ontwikkeling. In Licht en Liefde
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 energetische banden (koorden) los maken

Go down 
AuthorMessage
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken EmptyMon Aug 29, 2016 11:06 am

VAN LITTLE STAR:
http://www.nieuwetijdskind.com/7-stappen-om-energetische-banden-van-een-spirituele-liefdesrelatie-los-te-laten/
7 stappen om energetische banden van een spirituele liefdesrelatie los te laten.

Geschreven door Esther BuijsEsther Buijs
Gepubliceerd: september 3rd, 2014


Een spirituele liefdesrelatie; dat klinkt romantisch toch?! Het eerste waar je aan denkt zijn tweelingzielen, zielenvlammen en ultravlammen. Daar zijn prachtige verhalen over te vinden op internet. Vergis je niet. Een spirituele liefdesrelatie kan ook een zeer heftige, manipulatieve relatie zijn, waarin karma en oude pijn uitgewerkt wordt en/of eindelijk afgesloten.

Het einde van een relatie kan een behoorlijke impact op je leven hebben. Je hebt tijdelijk het gevoel dat heel je leven is ontheemd, op zijn kop staat en dat het nooit meer goed komt met je..

7 stappen om energetische banden van een spirituele liefdesrelatie los te laten.
Wanneer je maar moeilijk los kan komen van een relatie, ondanks dat je fysiek al wel gescheiden bent, zou het kunnen zijn dat je energetisch nog verbonden bent met elkaar. Het zou zomaar kunnen zijn dat jullie elkaars emoties en gemoedstoestand nog dagelijks voelen, al woon je 1000km ver van elkaar. Zolang je op dezelfde frequentie zit, blijf je op elkaar afgestemd. Zo simpel is dat! Dat is vervelend, want daarmee blijf je in een stukje onopgelost verdriet hangen, waar je veel energie aan verliest en karma weer wordt opgebouwd. Vervolgens kan het zelfs zo zijn, dat wanneer je te lang, teveel energie verliest, er problemen kunnen ontstaan in je huidige leven.

Een intensieve en bijzondere liefdesrelatie overkomt je niet zomaar. Vaak leer je veel van elkaar en heb je elkaar werkelijk iets te bieden. Dat leren kan zowel een positieve les zijn als een negatieve, verdrietige les. Uiteindelijk is het altijd zo dat je er beter van wordt. Het is altijd een basis voor de rest van je leven.Nieuwetijdskind.com hsp sacraal chakra 7 stappen om energetische banden van een spirituele liefdesrelatie los te laten.

Iedereen is een spiegel voor je, dat wat diep begraven en onontgonnen in je onderbewustzijn ligt, kan de ander zomaar naar boven halen bij je d.m.v. spiegelen. Jouw aandeel en keuze in het geheel is op welke manier jij daarop reageert en of je er wel of niet bewust door gemaakt wordt. Iemand kan je diepste angsten naar boven halen of je grootste talent….

In ieder geval is het zo dat wanneer je relatie een grote impact op je heeft gehad, je stevige energetische banden met elkaar hebt gecreëerd. En die banden laten niet zomaar vanzelf los zodra de relatie wordt beëindigd. De energetische banden alsnog verbreken kan je helpen een enorme sprong vooruit te maken in persoonlijke groei van je eigen leven.

Hoe ontstaan energetische banden eigenlijk?

Je bent door de liefde en openheid naar elkaar een intensieve verbinding met elkaar aangegaan. De verbinding is voor het oog niet zichtbaar maar zit wel in je lichaam vastgeketend vanuit bijvoorbeeld je chakra’s en bepaalde organen.

Klinkt misschien gek, dat je via chakra’s en organen verbonden bent met elkaar. Ik zal het je uitleggen; in organen zitten emoties opgeslagen. Bijvoorbeeld in de lever boosheid, in de longen verdriet en in je hart liefde natuurlijk! Chakra’s besturen bepaalde levensenergie aan in je leven. Zoals de wortelchakra je basisveiligheid en je kruinchakra je spirituele ontwikkeling. Die zelfde frequentie van energie waarop je samen bent afgestemd, ontstaat wanneer je in het begin van je relatie verliefd bent op elkaar. Door de verliefdheid sta je voor elkaar open. Je hartchakra krijgt een enorme energie boost waardoor al je chakra’s ook meer energiedoorstroming krijgen.

In de loop van de relatie vanuit jullie liefde doe je beloftes aan elkaar, zoals; ik houd van je, of jij bent alles voor mij. Trouwen, trouw beloven, zakelijke overeenkomsten, voor elkaar zorgen…Seks en intieme gesprekken waarbij je over jezelf en afgelopen leven privé dingen aan elkaar verteld schept ook dat de energetische banden dichter en sterker worden. Wanneer je bijvoorbeeld veiligheid bij elkaar hebt gezocht, is de verbinding vanuit je wortelchakra sterk, en wanneer je spiritualiteit bij elkaar zocht is waarschijnlijk je kruinchakra sterk verbonden met een stevig energetisch koord.

Na beëindiging van zo’n relatie doe je er verstandig aan om zowel lichamelijk, spiritueel én emotioneel alle banden te verbreken. Anders blijft het aan je trekken, en blijft hij/zij op één of andere manier in je leven terugkomen. De energetische koorden, die er na beëindiging van je relatie nog zijn, zullen het tegenovergestelde effect creëren van waaruit deze zijn ontstaan. Wat in het begin van de relatie een bron van energie uitwisseling was, transformeert na beëindiging van een relatie in een bron van energielekkage.

Besef dat je de koorden alleen in liefde los kan maken. Vanuit haat, schuld ergernis of andere vervelende emoties houd je zelf de energetische koorden in stand en blijft de energie weglekken. Leer jezelf dat iedereen die je ontmoet en impact op je leven heeft een gids voor je is. Iedereen is een Soul-Mate. Met iedereen die je ontmoet heb afspraken voor groei en ontwikkeling gemaakt. Sommige lessen zijn nu eenmaal vreselijk verdrietig en andere lessen zijn milder. Leer jezelf om vanuit de energie te denken; wij hebben elkaar iets geleerd. En vanuit liefde laat ik je ook weer los. Om zonder elkaar een mooi leven verder te kunnen opbouwen.

Hoe verbreek je de koorden?

1) Zorg ervoor dat je alleen bent en even niet gestoord kan worden. Zet als je dat wilt een rustig muziekje op en maak de ruimte veilig en comfortabel voor jezelf. Misschien wil je liggen? Wellicht wil je bepaalde stenen bij je in de buurt? Wierook? Kijk wat jij wilt.

2) Kom tot rust en haal een aantal keer heel diep adem. Zowel diep in als alles heel goed uit ademen zijn heel belangrijk. Doe dat net zolang totdat je je rustig voelt.

3) Zodra je lekker ontspannen bent scan je in gedachten je lichaam af. Waar zie of voel jij de verbindingen of kleuren van de energetische koorden? Maak jezelf bewust van de verschillende aanknooppunten. Neem daarvoor de tijd!

4) Zodra je bewust bent van deze koorden visualiseer je je ex voor je. Of degene met wie jij de energetische banden wilt verbreken. Je zegt; Het is beter voor ons beiden dat wij onze energetische banden verbreken. Zo kunnen wij beiden verder met ons eigen leven. Om ons eigen hart te kunnen volgen.

5) Zodra je dat hebt gezegd visualiseer je een zwaard, een mes een gouden schaar, wat dan ook, waarmee jij de koorden wil doorzagen/knippen/snijden.

6) Je maakt één voor één de koorden los. En bij alle koorden denk je erbij dat je vanuit liefde elkaar vrij laat zodat jullie beiden verder kunnen met je leven.

7) Zodra alle koorden los zijn bedank je je ex voor zijn/haar aanwezigheid in je visualisatie en zeg je ; wij zijn nu los van elkaar, wij zijn beiden vrij om in liefde ons eigen leven verder te leven.

Zoals je leest is het geen moeilijke opgave om deze oefening te doen. Het zal je uiteindelijk veel energie opleveren, de energie van jezelf die werkelijk bij jou hoort.

Ik wens je veel succes en een vrij leven.

Liefs, Esther Buijs

Esther Buijs p.s. In oktober organiseer ik een dag-workshop om energetische banden los te laten.

Kijk op mijn website: http://www.estherbuijs.nl voor meer info.

https://www.facebook.com/KrachtLessen
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: Re: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken EmptyMon Aug 29, 2016 11:06 am

Ik heb ook wel eens koorden verwijderd van vorige levens. Koorden hoeven ook niet meer 'levend' te zijn. Je kunt er ook wel eens vinden die helemaal verschrompeld zijn, zwart en vies. Maar het zijn dan alsnog koorden die je niet meer dienen.
Ik heb er zo een aantal gevonden, dus vies, verschrompeld enz., van vorige levens, en die ook fijn verwijderd. Meestal zitten koorden van vorige levens aan de achterkant. We vergeten vaak aan de achterkant te kijken, he. Kan heel lonend zijn dat ook eens te doen. Idem met je aura / chakra's schoonmaken: ook de achterkant eens meenemen. Vaak zet je zelf onbewust dat wat je niet wilt zien achter je, dus a/d achterkant van je aura. Het kan daar nogal een zootje worden. Af en toe met een bladblazer of een emmer sop er doorheen. En meteen kijken of je je aura achter wat verder van je af moet zetten. Bij de meesten van ons zit het aura niet gelijkmatig verdeeld over ons fysieke lichaam, zit het achter vaak bijna tegen ons aangeplakt. En vaak hangt het a/d voorkant wat voorover, omdat we zoveel geven. Dus soms eens kijken naar je aura, m.n. aan de achterkant, kan heel handig zijn! En dan kun je meteen even checken of daar ook koorden zitten.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: Re: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken EmptyMon Aug 29, 2016 11:06 am

Je hoeft ook niet alle koorden die er zijn te verwijderen, he. Je hebt ook goede, gezonde koorden, die kun je dus gewoon laten zitten. Dat zijn dus koorden die je voeden, maar ook koorden met je kinderen moet je niet doorknippen/verwijderen. Die hebben ook een functie, zijn normaal en gezond. In het zeldzame geval dat ze dat niet zijn, kun je kijken om ze te verwijderen, maar met ouder-kind kan dat ook héél lastig zijn omdat je op een diep niveau toch een band hebt.

- Koorden die je doorknipt, kunnen ook weer terug komen. Ook de niet voedende. Dat kun je zelf doen, als jij bijv. zelf iets nodig hebt van die ander dan blijf je koorden leggen tot je je eigen issue oplost en die ander niet meer nodig hebt voor dat ene stukje.
- Het is ook altijd aan te raden in te voelen of een koord weg mag of niet. Niet elk koord kan al verbroken worden, ook niet als het een niet-voedend koord is. Soms is de tijd nog niet rijp.
- Je kunt ook hele oude koorden hebben waar finaal geen energie meer doorstroomt, maar die je wel schade doen. Die moet je wel weghalen. Dat kunnen nog koorden uit vorige levens zijn zelfs.
- Verder kun je een bestaand koord ook opschonen, emmer sop er doorheen kletsen, of met een borstel uitschrobben of wat dan ook. Een kleurtje er in zetten. Je kunt een koord ook gronden, zodat bagger wat er in komt eruit kan stromen. Dat doen, kan veel doen voor een relatie (ongeacht wat voor relatie).
- En altijd handig te kijken hoe de energie er in stroomt: van jou naar de ander, van de ander naar jou of beide?

Een ander kan ook voelen als je iets hierin verandert, bewust of onbewust. Kan voor de ander ook prettiger voelen, zonder dat ie misschien kan verklaren waarom, maar kan ook dat het voor een ander ineens onwennig en vreemd aanvoelt. Maar dat is dan zijn/haar stukje, en ligt aan de relatie natuurlijk ook.
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Kristalletje
Admin
Admin
Kristalletje

Posts : 2357
Join date : 2016-08-28
Age : 54
Location : Zeeuwse Kust

energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: Re: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken EmptyMon Aug 29, 2016 11:06 am

Je kunt ook AE Michael vragen bij je te komen en hem koorden weg te laten halen met zijn Lichtzwaard. Ga ook weer chakra voor chakra langs, zowel de voor- als de achterkant.
En doe dit alles (ALTIJD) in Licht en Liefde, niet vanuit boosheid.

Koorden met kinderen kun je altijd ook eens goed bekijken. In de pubertijd is het de bedoeling dat het kind zich losmaakt v/d ouders. In sommige gevallen gebeurt dit niet helemaal, en dat zie je dan terug in de koorden. Ik geef dit ter info. Gebruik hierbij je eigen gevoel. Een kind wat in problemen zit en je steun nodig heeft, zal mogelijk (tijdelijk) een koord leggen en nodig hebben. Trust your own inner knowing ...
Back to top Go down
http://vreugdevolvrouw.wordpress.com
Wolf Robe
Columnist(e)
Columnist(e)
Wolf Robe

Posts : 335
Join date : 2016-08-29

energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: Re: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken EmptySun Jan 07, 2018 9:57 am

Het kwam vannacht tijdens mijn meditatie bij mij binnen dat ik ook koorden moet verwijderen. Eerder deze week trok ik al een kaart waarin dat stond, maar toen was ik mij niet bewust van deze koorden.
Eergisteren viel mij ineens op dat tussen "mensen die je misschien kent" op facebook, twee "alter-ego's" stonden van twee exen van mij (beiden hebben mij op oa fb geblokkeerd). Ik vroeg mij al af waarom zij ertussen stonden. En gisteravond - na enkele andere gebeurtenissen waar zij verder buiten staan - waren zij ineens weer verdwenen.
Ineens viel dus vannacht het spreekwoordelijke kwartje: deze koorden dienen doorgesneden te worden. Ik maakte hierbij onbewust gebruik van een heggenschaar, en ik deed dit eigenlijk vrijwel emotieloos. Alsof ik (metaforisch gesproken) aan het werk was, een kleine storing moest oplossen en de koppeling nog een stukje moest aandraaien ofzo.
Bij de eerste ging dat makkelijk - zij is de moeder van mijn kind. Zij stond er net zo emotieloos bij als ik. Het was een soort van zakelijke overeenkomst, zo leek het. Knip en klaar (ik denk wel dat ik het nog een paar keer mag gaan herhalen overigens). De tweede vond ik raar. Zij is de vriendin die ik na mijn huwelijk had (ik heb haar meerdere malen mijn twin genoemd - of zij dat werkelijk is maakt me eigenlijk niets meer uit). Ik knipte met mijn heggenschaar de koorden door (hoofd, hart en die bij de navel) en vervolgens knipte ik háár doormidden! En nog steeds zonder haat, maar ook zonder liefde. Ik deed dat gewoon, alsof ik vond dat dat moest gebeuren....
Vervolgens AE Michaël aangeroepen om deze koorden te verbreken, en hem zelfs gevraagd te waken over de koorden.
Back to top Go down
Silverlady
Trouw Lid
Trouw Lid


Posts : 154
Join date : 2017-07-15

energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: Re: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken EmptySun Jan 07, 2018 2:15 pm

Wát een mooi stukje over die koorden!! Zeer herkenbaar voor mij!
Back to top Go down
Wolf Robe
Columnist(e)
Columnist(e)
Wolf Robe

Posts : 335
Join date : 2016-08-29

energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: Re: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken EmptyFri Jan 19, 2018 11:06 am

Kan het zijn dat het verbreken van koorden weerstand oproept bij degene met wie je de koorden wilt verbreken? De een wil mij plots volgen op instagram, op facebook verschijnt ze ineens te pas en te onpas (we zijn geen vrienden op fb), en over de ander heb ik ineens heel heftige dromen!
Back to top Go down
Yarrow
Ere Lid
Ere Lid


Posts : 583
Join date : 2016-09-13

energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: Re: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken EmptyFri Jan 19, 2018 12:19 pm

Als je de negatieve banden verbroken hebt, dan komt er weer ruimte voor het positieve dat er aanvankelijk tussen jullie was of er komt een beter zicht (dromen) op wat er tussen jullie gaande was.
Dus gewoon doorgaan met de negatieve banden verbreken.
Back to top Go down
Wolf Robe
Columnist(e)
Columnist(e)
Wolf Robe

Posts : 335
Join date : 2016-08-29

energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: Re: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken EmptyFri Jan 19, 2018 8:58 pm

Ach natuurlijk, dat klinkt ook wel logisch. Ik dacht aldoor dat de ander dan "in opstand" kwam Gniffel Dankje voor je reactie Yarrow! bloempjes
Back to top Go down
Yarrow
Ere Lid
Ere Lid


Posts : 583
Join date : 2016-09-13

energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: Re: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken EmptyFri Jan 19, 2018 9:04 pm

Your welcome.
Back to top Go down
Sponsored content
energetische banden (koorden) los maken Empty
PostSubject: Re: energetische banden (koorden) los maken   energetische banden (koorden) los maken Empty

Back to top Go down
 
energetische banden (koorden) los maken
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Spiritueel Licht Forum :: Basis Info :: Basic Energiewerk: Chakra's, gronden, afschermen, koorden verwijderen enz.-
Jump to: